Ona teda teď zrovna mluví a zpívá v kuse už asi hodinu, ale nějakým svym metajazykem
Vše o těhotenství a dětech
Lukasko už nerozpráva nonstop, občas je ticho a premýšľa, a vieš mama, premýšľam nad tou a tou rozprávkou a pred očami sa mi to prehráva.
A pýta sa veci, čo musím rozmýšľať, dnes cestou z výtvarnej na pýtal na hlavné mesta štátov.
a je super, kdyz se te zacne ptat v plnem autobuse. A ty si zrovna nemuzes vzpomenout![]()
![]()
Jinak teda me se ty deti na nic moc neptaji, to mi taky neprijde dobre.
My se vybíjeli celých osm let, plus jsme se jednou ročně poblili z běhu 1200 metrů bez jakékoliv přípravy. Zbytek můžu podepsat.
No, patnáctistovka bez přípravy a velký divení, že to většina neuběhne. Až po dvacítce jsem zjistila, že zásadní je umět u toho dýchat
a jak na to, mi vysvětlil jeden náhodně potkaný běžec asi za 5 minut. Taky na naše tělocvikářky vzpomínám vyloženě "s láskou".
letfenixa my včera řešili v autě, jestli se zirafi mládě narodí už se zubama, nebo ne:D a 3leta se ptala starší, jak se jmenuje mládě od kobylky, a starší na ni že kobylatko, a pak pronesla že klisna má samozřejmě hribatko, ale že měla za to že jde o mimino od kobylky luční.
continuity nevím, já mám jinou zkušenost. Měli jsme jeden rok tělocvikářku, co s námi posilovala. Takové ty klasické cviky na core, ale i na ostatní svalové skupiny. Byla to, když si vezmu průřez těmi 20 holkami, určitě oblíbenější část hodiny než skok do dálky
Podle mně by se ten tělocvik (stejně jako zbytek školy teda) měl uchopit od začátku za jiný konec no. A to říkám jako někdo, kdo měl tělocvik rád (teda ne ty vybiky na prvním stupni), i když jsem na lecos dřevo.
Evaeva jenže děti na základní škole by moc posilovat neměli, no a telocvikár není fyzioterapeut. Těžko to pak dávat do osnov. Někde v pubertě se to láme, ale rozhodně by to neměla být jediná náplň tělesné výchovy
Naučit je správně behat, správne dýchať, že je nutna rozcvička a protažení. Takový všestranný rozvoj prostě. Třeba naše měli florbal, takže když se potkají s bratrancem, co hrají závodně, tak to alespoň nedrží jak prase kost a můžou si spolu na placku zaběhat.
continuity my měli taky florbal
Asi nejsem schopná vyjádřit myšlenku. Vem si kolik lidí od sportu tělocvik odradil a kolik naopak ke sportu přivedl, to je to, co mi vadí. Já měla vždycky sport/pohyb ráda, dvacet let jsem trénovala třikrát týdně ve sportovním oddíle,... ale za to může rodina, být to na tělocviku, žádné nadšení z pohybu se nekoná.
continuity jo rozcvička, z toho jsem taky měla na základce trauma. Protože na druhém stupni tělocvikářka vždycky náhodně někoho vybrala a zadala mu ať vede rozcvičku a když to náhodou vyšlo na mne, tak jsem měla vymeteno a jediný cvik, který mě napadal bylo postupné točení hlavou, rukama a nohama ![]()
Evaeva jo, z tělocviku jsem měla dvojku už na pevním stupni. Byla jsem prý nešikovná, beobratná, líná se špatnou koordinací. No, naštěstí mě těsně před pubernou chytl správný sport a strávila jsem pár let v reprezentaci. Na střední už jsem na tělocvik nechodila a dost se mi ulevilo. Jako asi ať si klidně hrajou vybíjenou x let v kuse, ale ať je to aspoň baví...
Edit: u nás teda půl Hodiny zabral nástup. Nidky jsme nedokázali dostatečně správně nastoupit a oznámit "paní učitelko, třída 2.a je připravena k hodoně tělesné výchovy v počtu 18 cvičících a 4 necvičících...." takže se to opakovalo dokoˇa a dokola
Pak už jsme to kazili samozřejmě schválně.
MPLee já na gymplu měla tělocvik ráda, ale až později jsem pochopila, proč si půlka holek radši "nepřinesla" věci než, aby se účastnila. (A nás pak bylo málo na nějakou pořádnou hru
)
Potrefenáhusa My máme takový mluvící okna, že prostě jeden den se rozhodne, že bude mluvit a opakuje věci sám od sebe, včera to byl bazén, lampa, zadek a blbec, ehm. Ale jenom to jednou, dvakrát řekne a pak šlus. Takže aktivně u nás pořád jede jenom koko, pes a pepé a zbytek je většinou é, eé. Na výzvy k opakování taky nereaguje. Ale zpívání metajazykem je super
.
Zina Váš malej má ale čas. Syn v jeho věku znal jediný slovo, a to ham. Drželo se ho to do roka a třičtvrtě, pak přidal mama, pak zas dlouho nic. Je to na dobrý cestě, lampa a zadek jsou top.
Mě dneska syn odzbrojil tím, že šel hledat kyselý okurky do spíže a pro sebe si říkal: kde je okurka? Tady není okurka. A o víkendu vyšvihl "tata hodil kleště do trávy", samozřejmě teda tím miminím přízvukem, ale já mu rozuměla dobře. To jsem teda koukala. Před týdnem jen spojoval dvě slova. Dneska u nás byla ségra, co ho neviděla pár týdnů a valila oči, jakej udělal progres. Syn si dělá všechno ve svým tempu, řekla bych úplně nezávisle na tom, co ho učíme. K tomu opakování zas můžu říct, že u nás je teď v kurzu (první sprostý slovo má ode mě
, a to skoro nemluvím sprostě narozdíl od jiných členů domácnosti), ale svoje jméno neřekne. Umí ho, ale na dotaz říká vždycky "ne!!"![]()
![]()
Lukasko odchodil 5 týždňov do škôlky a teraz cez víkend začal trošku kychat, trošku smrkat. Včera ešte ostal u babky, ale nezhorsil sa, tak dnes išiel. Od pondelka majú mať plavecký výcvik, a strašne by som chcela, aby chodil.
Tak neseme zápisový lístek do školky
volali ještě včera večer, že mají pro nás místo.
Zuzuli Tak gratuluju! Ať se tam malé líbí :o)
continuity jee zaklonit hlavu!! tak to je ta finta, kterou jsem zapomnela![]()
MPLee jase obavam, ze jednotlive uz to v tech skolach lepsi bude, ale plosne... jako se vsim:-(
ja se tomu uz ted smeju, ale telocvikarka zaryta komunistka me na gymplu dost sikanovala, protoze jsem delala "burzoazni sport" a nenavidela jeji oblibenou kosikovou
My jsme teď na hřišti (máme městský, který je zaroven skolni) a jsou tu dvě školní tridy, obe mely rozcvicku, jedny tride pi učitelka vysvetluje hod, ze tomu rozumím i já zdálky, druhy skáčou do dalky
zavidim jim tartan, to naše skvarovy hřiště bylo moc strasny a ta 1500 bez přípravy fakt o život (ale já měla telocvik rada)
Len Potrefenáhusa Já nechtěla nijak srovnávat dvouletý a tříletý dítě, i když to tak možná vyznělo. Spíš mi přišly zajímavý ty mluvící okna, kdy jeden dva dny je jakoby otevřeno a vidím nějakej posun, ale pak se to zase zavře a jedeme (zdánlivě) beze změny v původním standardu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY