Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. května 2023 10:44

Já tělocviku upřímně nenáviděla a dodnes beru pohyb jako něco, co je fakt za trest. Ani nevím, co by se mělo zlepšit, abych to tehdy lip snasela. Mne na tom vadilo fakt vsechno, počínaje tím otravny prevlekanim, ještě ideálně na prvni dvě hodiny, pak opocená do školních hadru ... naopak v zimě v telocvicne kosa jako blazen ... třikrát fuj, fakt radši dvouhodinovku fyziky, než tělák.

Já bych byla snad pro to z osnov vyškrtnout úplně.

Online Vari
2229 příspěvků moje polička 10. května 2023 10:48

MP Meri Ja to mam uplne stejne. Plus jsem si na vyssim gymplu nesedla s telocvikarkou, takze dvojka z telocviku v zaplave samejch jednicek na vysvedceni na konci roku byla takova tresnicka na dortu. Ja nastesti na zadnou vejsku, kde by rozhodoval prumer, nesla, ale kdybych chtela jit na medicinu, mela bych kvuli TV smulu.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. května 2023 10:56

K tomu tělocviku, když byl syneček na ZŠ, tak jsem byla docela překvapená, kolik dětí má uvolnění z TV od lékaře. Žádné postižení, nebo tak něco, dva měli teda nadváhu, ale jinak nic viditelného. Za nás byl tělák nejlepší předmět i učitelka, protože učila i výtvarku. Dopoledne ve škole a večer předcvičovala v sokolovně aerobic pro dospělé. Na ni vzpomínám moc ráda a mám od ní i malej obrázek.

Online Vari
2229 příspěvků moje polička 10. května 2023 10:57

Ja si zrovna vcera rikala, ze obdobi, kdy nemluvili, bylo v necem fajn. Z krouzku jsme jeli busem, junior nejdriv velmi hlasite okomentoval vsechno v autobuse vcetne ridice a cestujicich, pak prisel s tim, ze se mu chce curat a ze chce nocnik a ne plinu. Mala ho zacala poucovat, ze v autobuse se necura, ze by to tam moc smrdelo. A nekolikrat dokola. Dlouhejch patnact minut to bylo.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. května 2023 11:17

MP Meri pohyb by měl být součást života, zvlášť když půlka společnosti celý den sedí u počítače, je to prevence spousty onemocnění, obezity,... Tohle by měl školní tělocvik naučit.

Vari my měli na začátku gymplu (tj. 6. až 8. třída) převážně plavání a na konci roku plavali na čas, dvojku měla půlka třídy. I potom jsme měli limity pro jednotlivé známky třeba z atletiky, ale známek už člověk mohl získat víc.

Online Vari
2229 příspěvků moje polička 10. května 2023 11:22

Evaeva Ja vzdycky byla nemehlo, tu dvojku jsem si i zaslouzila, ale dostavaly jsme je pravidelne jen dve ze tridy, dalsi oblibenejsi nemehla mela vzdycky za jedna. Ja bych telocvik nerusila, ale spolu s vytvarkou a hudebkou ho nehodnotila. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. května 2023 11:31

Vari ano, souhlasím. Už jen proto, že nemehlo, které se celý rok snaží a třeba se i někam v tom pohybu posune (to chce teda dobré vedení) si zaslouží dobrou známku stejně (možná i víc) než ten, kdo to má z hůry dáno a celou dobu se fláká. Já na to plavání chodila poctivě, žádná menstruace každý druhý týden a zbytek rýma, ale zaplavat na jedna jsem nebyla schopná. Mně to bylo jedno, na známkách mi moc nezáleželo, ale míč fér to není.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 10. května 2023 12:06

Evaeva jenze ten telak je porad 30 let stejny dcera je ted v 6. tride a to co obcas rika nedivim se, ze je to desne nebavi. Plus  hlavne splnit tabulky... 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 10. května 2023 12:09

MP Meri me na telaku nejvic stvalo prosazovani atletiky. Ja od detsvi delala gymnastiku, umela jsem vsechno, ale atletika mi nesla a ani me nebavila, a kazdeho zajimalo jen jestli vyskocim do vysky a ubehnu 400m.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. května 2023 12:34

Lamicka já měla opačný dojem u nás byla atletika celkem na okraji, určitě jsme se jí nevěnovali tolik, co jiným sportům. Gymnastika mně aspoň bavila, ale měsíc a půl volejbalu bych si klidně odpustila. (Pořád to teda bylo lepší než sedět v lavici a učit se)

To je právě to, co mi vadí, že tělák je pořád stejný, možná i víc než třicet let. Což je teda problém školství tak nějak celkově.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 10. května 2023 12:52

Evaeva my na gymplu chodili na spinnig, hráli volejball/nohejbal, nebo jsme měli nachystanou kladinu a obří zinenku, mohli jsme se pokaždé na začátku hodiny s učitelem domluvit, co chceme dělat, a on nás tenkrát v prvaku varoval, že si vede deníček kde má u jmen poznámky, že jednou měsíčně nám omluvenku ze zdravotních důvodů uzna, ale vic ani tuk:D ve třetaku se na lyzaku vysekal na lyžích, neměl zaplou helmu a bylo vymalováno...  

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. května 2023 13:12

rasaNori Chudák. A rozchodil to?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. května 2023 13:23

rasaNori to zní fajn. Teda až na ten lyžák.

Online Karja
44920 příspěvků moje polička 10. května 2023 13:23

Vari Moje dítě minulý týden v supermarketu řeklo o nějaké paní, že je strašně tlustá. Ale samozřejmě tak, že to slyšela celá ulička. Ach jo jako! 

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 10. května 2023 14:28

Zuzuli Gratuluju! My si jdeme vyzvednout rozhodnutí o přijetí v pátek, včera mi psali z první školky v pořadí, že je dítě přijato. Což mě dost zaskočilo, čekala jsem větší drama. Tak snad ta školka nebude úplně špatná, když červnový dítě přijali takhle rychle

Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 10. května 2023 14:37

Vari moje dcerka mi dneska v tramvaji hlasite dekovala, ze jsem ji jako miminku davala mliko z prsa. Doplneno "miluju mliko, miluju prsa"

pilgrim gratuluju! My vcera cele odpoledne sledovali online poradniky a volna mista a taky si rikali, proc zrovna v te ted uz nasi, ty mista neubyvaji tak rychle, jako v te druhe, do ktere jsme chteli malou dat. 

Online Vari
2229 příspěvků moje polička 10. května 2023 14:48

Me by zajimalo, proc v ty nasi skolce trva skoro mesic, nez zverejni vysledky zapisu. Spadova skolka je tu jedna, zapis byl jeden den, tak serazeni prihlasek podle veku a bydliste (jiny kriteria k prijeti nejsou) snad tolik casu nezabere.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. května 2023 14:52

Vari čekají na úplatky?

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 10. května 2023 14:55

Vari u nás jsou zápisy až tenhle tyden, tak třeba cekaj na další školky v okolí, aby si mohli ty děti nějak pripadne presypat?

Offline Gatita
8690 příspěvků moje polička 10. května 2023 15:05

Evaeva mozna jsem naivni, ale myslim, ze treba tady u nas by u zapisu uplatek (aspon doufam) neprosel, ta kriteria jsou jasne dana a lide se tu znaji, rozneslo by se to, ze tam chodi nejake mrně.  Myslim ale, ze jina situace muze byt pak v prubehu roku, kdyby se treba nejake misto uvolnilo. Pak jsem pochopila, ze to je volna hra a ze skolka nemusi obvolavat dle poradniku a to misto da tomu, kdo se zrovna prijde zeptat. Nam to takto kdysi vyslo i bez cukrbliku na reditelku.

jinak u nas to letos vypada nadejne, ve vsech 3 skolkach nam naznacili, ze by to melo vzhledem k veku vyjit. Vubec nebudu vedet, kterou si vybrat!