Potrefenáhusa Vedle ve vesnici je zapis taky az tenhle tejden, ale stejne. U nas maji poradi od petiletejch po dvoulety a teprve potom berou nespadovy. Ja jinam ani nechci, prihlasila jsem je sem, at si najdou mistni kamarady. Navic bydlet v jedny vesnici, vozit je do druhy a dojizdet do centra Prahy do prace by me asi zabilo.
Vše o těhotenství a dětech
Gatita to byl vtip, ale těžko říct. Přímo u zápisu by úplatek byl vidět, ale nedělám si iluze, že by nebyl prostor potom ředitelce zavolat a slíbit třeba peníze na interaktivní tabuli. Tady to není jako na vesnici, takže dětí přijatých mimo pořadí si nikdo nevšimne. Sourozence taky vlastně berou mimo pořadí, žádné boty za sourozence u nás nejsou.
Vari U nás to taky letos trvá výjimečně dlouho,asi tři tydny Je přihlášeno 4xvice děti než je počet míst;-(. A jako když jsem viděla seznam těch jmen (neskryta kopie v hromadném emailu, kde se všichni známe) normálně být ředitelkou beru neurol už asi měsíc, protože ,,spravedlivě,, by mělo mít nárok strašně moc děti. Jakoby tohle je fakt práce co bych nechtěla dělat, celej den se peklovat s těma dětma, ještě s MŠMT a zřizovatelem, jako to mi přijde na jedno povolání ažaž!
Evaeva mně přijde zvláštní, že ta pravidla nejsou stejná, v našem i sousedním obvodu sourozenec ve škole nehrál žádnou roli. Taky v místní fb skupince lidi už pláčou a hledají školu, kam by vzali jak prvňáka, tak i starší ratolest, aby je oba vozili na jedno místo.
Mohučanka nevím, kdo to určuje. Tady bod za sourozence ve školkách není, ale ještě jsem se nesetkala s tím, že by ho nevzali. U škol jsem koukala, že jak kde. Někde je za něj bod, narazila jsem i na školu, co přednostně po spádových dětech z těch pár ulic bere děti z jedné vesnice tady a až potom zbytek Prahy 13,... takže to ani není tak, že by to určoval zřizovatel.
V naší školce jsou zřejmě pravidla pro přijetí striktní a bez výjimek, protože Viktora přes všechna varovná znamení, která jsme směrem k řediteli vydali, přijali. ![]()
Evaeva no a ty ses nesetkala s tím, ze by sourozence nevzali, nebo víš o pravidle, ze berou sourozence mimo poradi?
Potrefenáhusa vím, že berou mimo pořadí
Edit: on to vlastně není problém, tříleté děti se do nějaké školky tady dostanou všechny.
Kan ne
Mohučanka představa, že beru dítě ve třetí třídě ze školy, kde je zvyklé, abych vozila sourozence do stejného zařízení je mimo moje chápání.
To bych už radši s tím starším nacvičila cestu do školy.
Jinak teda u nás sourozence taky berou přednostně, dokonce toto pravidlo uplatnili i na druhém stupni.
MP Meri pohyb by měl být součást života, zvlášť když půlka společnosti celý den sedí u počítače, je to prevence spousty onemocnění, obezity,... Tohle by měl školní tělocvik naučit.
Asi Jo, pro mě prave pohyb vůbec součástí života není, je to neco, co jde úplně mimo mě. Takže celej ten koncept chápu jen hodně těžko.
MP Meri Pro mě pohyb sice ano ale takové to cílené sportování na výkon bodybuildding apod. to jsem musela v hlavě hodně přepnout abych to Aspoň trochu pobrala
Gatita Taky si myslim. Ve spadove skolce je vedouci znama a byla fakt strasne mila, hned me vzala k sobe do kaclu. Ale krome toho, ze mi nabidla, ze mi osobne zavola, to nic neznamena. Poradi bude jasne. Jenom podotkla, ze uplne nechce ukrajince. Takze tam si to asi nejak "zaridi". Nechci rozpoutavat debatu, poznamku jsem spolkla ale zase co vim ja, jake maji zkusenosti....
viktorka_od splavu Tak samozřejmě pohyb přirozený je, ale pro mě vždycky jen za nějakým účelem. Jdu, abych se dostala někam, pracuju na zahradě, aby bylo cosi hotové, průběžně se protahuju, aby mě nebolela záda ... ale jakýkoli "pohyb pro pohyb" jde totálně mimo mě. Vůbec mi to hlava nebere, ale třeba do toho někdy dospěju. "Radost z pohybu" je fakt neco, co moc neznám.
MP Meri Ja patrim k tobe do tymu, pohyb me proste nebere a povazuju ho za nutny zlo, abych se uplne nerozpadla. Endorfiny v mym pripade nejak nefungujou.
Objednala jsem Rostíkovi kecky a až teď jsem zjistila, že to je slim verze? V názvu artiklu to napsané neměli, až úplně na konci v detailních informací poslední věta, že nejsou vhodné na vysoký nárt ![]()
dzizisketa ty popisy jsou někdy hrozně neúplné, fakt aby si to člověk studoval horem dolem.
Evaeva dzizisketa Jo a ještě nejlíp to projel na ruzných webech, protože někde ty popisy ani moc nemají. Před časem jsem se tady ptala na boty Ponte a přijdou mi dobrý. Hlavně jako za 700 v nějaké akci kožené kompromisní celoročky? No super:-D
Karja Ja na ty ponte taky koukala, ale jsou asi spisna sirsi nohu, co? Nebo jaky se ti zdaji?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY