Jos ty jo a nepadal? Mladší je hrozný pošuk, občas slítne ze židle i teď ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva Nene, tu ohradku mel. Ale nemel vlastni pultik na odkladani jidla. Jsem to napsala zmatecne. Jinak by se samozrejme neudrzel.
Zina Taky máme stokke. Je teda těžší, ale stabilní. A kamarádky si chválí sedees.
A když se zase řeší boty - co dáváte v létě dětem, který potřebujou opatek? Loni syn běhal v keenech, ale obávám se, že letos už mu je kvůli absenci opatku nebudu moct dát. Nějak se mu nelepšej valgózní kotníky, spíš bych řekla, že je to horší. Na fyzio jdeme za měsíc, tak uvidím, co mi na to řekne. Cílenýmu cvičení teda po pravdě moc nedáme, syn moc nespolupracuje, ale je denně na hřišti, pohybu má řekla bych dost, tak jsem doufala (a fyzio se tak taky tvářila), že se to bude zlepšovat věkem, ale zatím nic ![]()
Zina Ja jsem taky team stokke. Ale ted dela podobny zidlicky spousta firem a cenove jsou trochu prijatelnejsi.
Jos jo, jasně![]()
pilgrim mladší má ty kotníky hrozné. Ale neporadím, kluci jiné sandály než keeny ignorují (ale kotníky jim v tom drží líp než v bf bez opatku). Boty s opatky dělá jonap, baby bare, koel třeba. Loni jsme měli ty koel a přišly mi fajn, ale oni preferují ty keeny a nic jiného nechtějí.
Evaeva Synovi ty keeny právě taky vyhovovaly, takže jsem dopředu koupila o číslo větší ve výprodeji a teď nevím, jestli mu je budu moct dávat
A cvičíte na ty kotníky nějak? My před půl rokem dostali pár cviků formou hry, ale neděláme to nějak poctivě a fyzio to ani nepředpokládala (protože holt batole). On teď začal i při běhu divně vytáčet nohy ven, prostě běhá tak nějak do x, tak jsem z toho taková přepadlá, že nenastává kýžené zlepšení.
pilgrim ne bohužel vůbec
Měla bych je někam objednat. Oni mají slabé břicho, to bude jádro problému, ale lezení po prolézačkách a tak vůbec nepomáhá. Ale žádné další problémy nepozoruju, akorát když stojí (hlavně bez bot), tak je to hrozně vidět. Oni ty boty s opatkem stejně řeší akorát následek, ne příčinu. To by ti řekla ta fyzio, jak je to důležité. V těch keenech zase ta noha drží líp kvůli té lehce tvarované stélce.
Evaeva jak se pozná to slabé břicho?
Tabea pozna to fyzioterapeut, ja bych to nepoznala. Leda podle drzeni tela a vpadlych kotniku. Mame to a nic s tim nedelame
. Byli jsme pred 2 lety 1x na fyzio, ale vzhledem k tomu, ze cviceni doma je neco, co absolutne nedavam(e), vickrat jsme tam ani nesli. Tak nejak doufam, ze se to zlepsi samo, ale asi ne, co
Mam z toho vycitky, vsude vidim lidi s nohama do x, jak divne smajdaji, tak to bych synovi uplne neprala.
Gatita super, že je starší taký odvážny!
Tabea takové to vypouklé břicho, jak mají mimina, a přehnaná bederní lordóza. Ale to je laický pohled. Oni to mají od batolat, tenkrát nám to říkala fyzio, i předpověděla ty kotníky. Radila hodně pohybu, lezení (po žebřinách, prolézačky,...), ale je to málo.
Anema to ráda slyším takhle potvrzené od odborníka, taky mi přišlo, že v nich to postavení nohy je podobné jako v botě s opatkem.
Tabea ještě doplním, že to může souviset i s oslabeným pánevním dnem a to se pak kolíbají v bocích, když chodí.
Evaeva Syn má právě taky slabý břicho, fyzioterapeutka mi potvrdila, že ty valgózní kotníky jsou u něj hlavně od toho (ale můžou mít i jinou příčinu), má i diastázu a viděla jsem to na něm už od mimina, to vyvalený bříško. Dětská doktorka teda k tomu nikdy nic neřekla, ale bylo to očividný. Když jsem po tom pátrala, tak jsem se dočetla, že to většinou u dětí, jak se pohybujou, zmizí samo. Takže když byl ve dvou letech stav v podstatě beze změny, tak jsem s ním zašla na fyzio, kde jsme dostali stejný doporučení jako vy - hodně pohybu, lézt po prolézačkách, po čtyřech, chodit přes léto co nejvíc bos a že by se to mělo zlepšit. Při druhý návštěvě už nám sepsala pár cviků (podávat hračky nohama, trakař, válet sudy s rukama nad hlavou, stoj na jedný noze atp.), s tím, že předpokládala, že spolupráce ze synovi strany nebude příliš velká. Tak uvidíme, co řekne teď. Minule zmiňovala i možnost tejpů a co jsem vyčetla, tak někteří fyzioterapeuti dávají i na míru upravený vložky do bot (ale myslím, že ta naše fyzio toho není zastánce).
Anema Tak to ráda slyším, to by dost řešilo můj problém ![]()
pilgrim miminka to mají všechny, ale většina to posílí normálním vývojem. Já s kluky právě chodila cca od 6m do 1,5. Já na klínky do bot taky narazila. Kam chodíte? (Teď teda nevím, jestli jseš z Prahy)
Evaeva Chodíme k Lucii Alblový (www.fyzio-pro-deti.cz). Když jsem cca před tím rokem někoho hledala, tak jsem na ní ve facebookový skupině zaměřený na psychomotorický vývoj dětí našla pozitivní ohlasy a hlavně měla on-line rezervaci, což pro mě byly dost body navíc
pilgrim díky, podívám se na ní
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY