Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 20. května 2023 03:39

Mohučanka Já jsem taky hromadu stran pozadu, a chci se zeptat na ty vyměkčovací vložky do BF bot. Právě něco takového teď potřebuji. Které jsou fakt dobré?

Offline letfenixa
10947 příspěvků moje polička 20. května 2023 07:12

Pinot Noir Gatita paneboze

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 20. května 2023 07:44

Gatita Zuby jsou u nás taky dost problém, tam ale holt někdy použiju sílu a čistim za řevu. Ale když se sekne u cvičení, tak neudělám nic, no. Sama mám skoliózu, plochý nohy (v dětství to nikdo moc neřešil) a od 30 i hallux a i když bych se mohla uchlácholit, že mi to vlastně žádný omezení nepřináší, tak si pak vzpomenu, že mě tuhle píchalo v koleni, že když necvičim, tak mě bolej záda, že mě občas bodá v plosce nohy... takže u syna bych to ráda podchytila včas.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 20. května 2023 08:04

quebrada nejnovější mám z paměťové pěny, ty jsou fakt měkké, ale zabírají v botě dost místa. Já mám nízký nárt, takže mi to nevadí. Vyhovují mi i gelové a měla jsem i takové tenké vystřihovací, s nimiž je došlap taky měkčí, ale ne o tolik jako s těmi dražšími (tlustšími).

Online Potrefenáhusa
39029 příspěvků moje polička 20. května 2023 08:39

Mohučanka a šířku sehnalas v pohode? Já sháněla diteti vlneny vložky v zimě a ty v dětský obuvi měli o víc jak centimetr užší než její boty....musela jsem koupit v deemku dospělý a vystrihnout 

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 20. května 2023 08:49

Mohučanka Dík.

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 20. května 2023 08:52

Mohučanka tyjo, to by se mi teď taky hodilo. Ukopla jsem si příšerně malicek, zlomený to nebylo, ale po dlouhém chození po tvrdém to večer už dost cítím. Mekkej doslap by to možná vylepsil. Odkud je prosím máš, ty nejlepší dražší? 

Offline Zuzuli
3865 příspěvků moje polička 20. května 2023 08:55

Potrefenáhusa ja si kupovala gelove vlozky do barefoot tenisek od xera, ve kterych chodim behat, a musela jsem nakonec taky koupit panskou 46 a strihat. Kamaradka si ted kupovala tyhle polovicni

Ze to pak nevadi, kdyz je bota ve spicce sirsi. Jen vlastni zkusenost nemam, krom tech na behani do bf vlozky nedavam. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2023 08:58

pilgrim u mě se to všechno, co píšeš, řešilo od mala, na rehabilitace jsme chodili roky, ale vlastně nevím, jestli to pomohlo. Možná by to bez toho bylo horší, ale spíš ne. (Když pominu ty miminkovské problémy, ty se opravdu musely vyřešit) Takže jsem skeptická k tomu, že všechno se dá přecvičit. Ani klukům ty rehabilitace úplně neřešily, co bylo potřeba. Ale stejně se na to nechci úplně vykašlat. Nicméně včera jsem se snažila někoho najít a všechno bylo zoufale obsazené (co šlo objednat online)

Online Potrefenáhusa
39029 příspěvků moje polička 20. května 2023 09:19

Zuzuli no koukam na ty vložky...a proste ty děti maj ty nohy po mne, tj všechny prsty krom malicku skoro stejně dlouhý a jak to spasovat s tímhle? Kupovat boty vel.46? 
(Mmch ty ma náš tatínek a má ty nohy za celej život v malých a úzkých botách taky docela zrasovany)

Offline continuity
43613 příspěvků moje polička 20. května 2023 09:19

pilgrim upřímně nemám ani skoliózu, klenbu krásnou, i ten hallux jsem rozcvička a když déle necvičím, tak mě bolí záda a píchá v koleni a plosky nohou radši momentálně ani nepopisuji (ale zato možná bude moct streptokok). 

Mě mnohem důležitější mi přijde děti naučit, že ten pohyb je prostě součástí života, jestli leze na strom nebo cvičí před zrcadlem rehabilitační cviky je asi jedno. Řídila bych se tím, k čemu ho snáze namotivujes.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2023 09:36

continuity jenže pokud bude mít nějaký větší problém, tak si běžným pohybem může ubližovat, pokud se to nebude řešit. Podle mě nelze všechno vycvičit, ale je fajn nechat dítě zkontrolovat v případě pochybností.

Offline continuity
43613 příspěvků moje polička 20. května 2023 09:43

Evaevaaha, já jsem myslela, že mluvíme o více méně zdravých dětech s nějakým blbým strereotypem, oslabenými svaly někde a pod. Pokud má někdo skoliózu zralou na operaci, tak to pochopitelně neplatí, ale to by snad měl odchytit i průměrný praktik. 

Offline Gatita
8696 příspěvků moje polička 20. května 2023 09:46

Evaeva mne teda prislo, ze ti rehabilitaci casto prehaneji, ze proste berou za problem skoro vsechno, tak pak je tezky se zorientovat v tom, co je blbost a co naopak problem, kde se makat musi. Kdyz jsem byla na MD, tak snad 90% mimin v okoli melo nejakou diagnozu a chodilo cvicit vojtovku. Prijde mi jakoby divne, ze by se 90 % deti narodilo s nejakym problemem.

Offline continuity
43613 příspěvků moje polička 20. května 2023 09:51

Gatita no on mi to řekl fyzioterapeut v lázních. Že on najde něco téměř na každém dítěti a každé by mělo rehabilitovat. 

Jako asi máte svého pohledu pravdu, jenže dokonalý nikdo nebudeme a platí to bohužel i pro tu fyzickou stránku. 

Offline letfenixa
10947 příspěvků moje polička 20. května 2023 10:00

Gatita rovnako ako keď sme boli v servise dať nastiekat dvere auta, oskrete do podkladu a servisak našiel dalsich 10 miest s oskrenim,  ktoré si bežný človek nevšimne. 

Vložky s pamatovou penou mám v turistických topánkach a merino vo všetkých zimných. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2023 10:06

continuity to už je extrém, ale i ty oslabené svaly, pokud je to trochu víc a nechá se to být, se můžou zhoršovat, jak poroste, může mít bolesti někde a pak je těžší to řešit. Tím růstem se ty disbalance fixují. 

Gatita kluci objektivně problém měli, ale praktik tvrdil, že je to celkem v normě. Každopádně se to už nikdy nepodařilo úplně vyřešit. Já samozřejmě nevím, jestli by jsme to "přecvičili", začít dřív, nebo ne.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 20. května 2023 10:32

Potrefenáhusa ne, taky vystřihuju. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 20. května 2023 10:33

žluťásek všechno z dm

Ovčí zimní pro sebe jsem měla z Ovečkárny. Dcera má na zimu blifestyle a ty už tu ovčí vlnu mají z výroby.

Online Potrefenáhusa
39029 příspěvků moje polička 20. května 2023 10:34

Evaeva vono i s tema miminama se cvičí lip, protože sice řvou, ale ještě nezdrhaj

byla jsem s oběma jednou, dostali jsme doporučení na jednoduchá cvičení (se starší, ze dlouho nechodila, mladší prepadavala z břicha na zada), žádnou vojtovku, všechno v norme