Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 22:06

To s problémem výběru komentoval s nadsázkou můj strejda, že když za totáče přišly do obuvi sandale, tak si vybral model A nebo model B a byl pokoj. Teď aby se člověk z těch možností zbláznil.

Online dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 22:18

Uf, tak jedny gumáky (po cestě ze školky na poštu) vysušené, přendala jsem teplouše do těch druhých. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 22:32
Reakce na Kokoska:

Potrefenáhusa myslim, ze ta neexistence internetu k te pohode prispivala dost vyrazne. Aspon pokud muzu soudit podle sebe. Kdyz mam moc informaci a moc moznosti, je to vzdycky slozitejsi rozhodovani.

​Máš úplnou pravdu. Já jsem ale třeba za internet vděčná, naprosto upřímně. Například jsem zjistila spoustu důležitých věcí k vývoji dítěte, našla mu sama diagnózu (ano, internetová matka, co moc googlí, to jsem já) a hromadu terapií, který mu moc pomáhají a strašně zlepšily kvalitu života celý rodiny. Před dobou internetovou bych z toho neměla nic. 

Jako jo, teď třeba řeším barefoot boty, 47 parametrů a kde je seženu, už to před sebou valím pár dní, ale nijak zvlášť mě to netíží. Problém bych měla, kdybych musela koupit jeden z těch dvou existujících párů, do kterých se mu noha nevejde a neumí v nich chodit. Jenže ono to pak hodně sklouzává k extrému "chci pro svoje dítě to nejlepší ve všech oblastech", a to prostě není udržitelný. Každej máme priority jinde. Jenže sítě na nás pořád valí neskutečný množství informací, který máme ohledně dětí řešit. 

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 22:52

Mne se povedlo sehnat foniatra a neurologa kvuli logopedii......na duben. Ještě potrebujem detskyho psychologa, tak to si rikam, jestli se na to nevy....at rovnou a nepočkat, jestli se do ty doby problém nevyřeší sam 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 22:53

Len ten problém s výběrem bot bys neměla, prostě bys brala, co je, si myslím. (To, že by se to nejspíš podepsalo na vývoji, je jiná). S internetem plným informací je to přesný, je to dobrý sluha a zlý pán. Nejen, že se na nás valí informace ze všech stran o všem možném, ale ještě jsou kolikrát protichůdné.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 22:54

dzizisketa Jaké máš prosím ty teplouse? Něco sháním, ale ne moc drahého. 

Zina To jsi uhodila hřebíček na hlavičku. Přesně očekává se toho moc, a asi ta očekávání na sebe dělají ty ženy samy (já teda určitě), protože ty možnosti tady jsou a člověk je prostě asi chce urvat no.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 22:54

Potrefenáhusa to je hustý teda! Za 3/4 roku máš úplně jiný dítě. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 22:55

Potrefenáhusa Tak se zapište a uvidíš do té doby,  jak se to vyvine;-). 

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 22:59

Evaeva za půl. Je to brutus, ty termíny 

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 23:04

Potrefenáhusa na neurologii jsme byli u Zory Ouzké v poliklinice Prosek. Čekalo jsme taky dlouho, ale ne tolik. Tak můžeš zkusit ještě tam. Byla moc příjemná a byla jediným lékařem, který dokázal Viktora uklidnit a vyšetření proběhlo relativně v klidu. Ale nevím vlastně, jestli jsem nevyužila tehdy objednání za poplatek.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 23:08

Potrefenáhusa šílený! Ta představa, že máš doma dítě, u kterého máš podezření na nějaký skutečně vážný hendikep a na vyšetření čekáš takhle dlouho.

Offline Garfie
28530 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 02:34

To nepouštění dětí ven je ale strašně smutnej trend, o tom tady hodně mluví Američanky, že to je na Japonsku nejlepší věc, že děti mohou jít samy do a ze školy a na hřiště....v US prý děti bez dozoru neudělají ani krok, matky je vozí všude minimálně do 15. 

A když už jsme u strovnávání, musím říct, že kdybych si měla vybrat, stejně bych asi nejraději měla dítě teď, nebo možná spíš tak před dvaceti lety. To už byly možnosti, ale ještě nebyl ten tlak, jako dnes...:-)

Online Kokoska
34875 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 06:52

Len ja jsem samozrejme za internet taky rada, ten pristup k informacim je dobra vec. Jen se teda rozhodnout, co je podstatne a co min, co je pravda a co ne, to neni jednoduche.

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 07:00

Kokoska mne strašně vyhovuje v tomhle Instagram, tam ty i formace proudej tak plynule samy, jen to vyfiltrovat, za ty edukativni lékařský profily jsem moc rada 

boty a hadry, knihy a hračky mi nevadej, já u toho docela relaxuju, jen teda ty boty jsou děsný, jak je to furt a merit nohu a rozhodovat se, jestli už a už ne, to rada nemám 

Online Kokoska
34875 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 07:03

Potrefenáhusa prave o tom to je, najit si, co ti nejvic vyhovuje, a jeste filtrovat :)

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 07:28

Pinot Noir myslím, že jsi tehdy ten poplatek využila. Nedělám si poznámky, ale ve stejné době jsem sháněla neurologa promdceru se ztrátami vědomí a čekačka byla všude taky na dlouho a tu možnost si mi doporučovala. Ale i to je fajn požnost Potrefenáhusa než čekat půl a víc roku.

Jinak k těm informacím se mk nejvíc osvdčilo najít si vždycky jeden zdroj, kterému věřím a pro onformace chodit tam. Takže sleduju jednu lékařku, jednu fyzioterapeutku, kamarádka je dětská psucholožka. A pro rady v různých oblastech už chodím prostě cíleně tam a negooglim jinde.  

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 07:31

MPLee že jo, jak jsem to psala, taky se mi to vybavilo, jak i ty placené termíny mizely před očima.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 08:02

Pinot Noir já ho chtěla využít taky, ale nakonec (když přišel afektnivní záchvat 2x během dne) jsem využila rodinné vazby a přes protekci se dostala jinam hned. A mimochodem - čí druhé dítě už má za sebou tento záchvat taky? Ano, naše

Online dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 08:10
Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 08:26

MPLee smarja, moc lituju! 
Tu placenou možnost neznám, nikdy jsem o tom neslysela a u pinot to asi prehlidla

ja prave nevim, jestli to nějak tlačit dopředu, na tu logopedii už chodíme, ale on by ten postup byl asi stejný, i kdyby třeba měla potvrzenou nějakou vývojovou dysfazii...ona mi ta logopedka rikala, ze stejně ty pripadny vady se ukážou ať casem a vývojem, ze je ještě malá (a ani žádný vady bejt nemusej, ze se to stejně teď nedá vůbec rict), takže proste děláme nějaký cvičení