Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Len
2673 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 14:02
Reakce na Karja:

To, že ti přijde, že dřív byly mámy víc v klidu, to je tím on-line prostředím, kde máš tak jako čas to vypustit, než na hřišti říct někomu "jsem v prdeli" a ještě se u toho kolikrát smát..... Já si stěžuju taky tady,ale  myslím, že pro 99%matek co znám z reálného světa, jsem nejvíc v klidu, ono to okolí absolutně vůbec nepozná.  Já teda musim říct, že hlavní ty "problémy" taky znám spíš tak po síti a pak jako občas někdo, že manžel je co 14 dní pryč za svými koníčky, ale to tak jako nějaká kamarádka tak plácne na hřišti mezi dětským řvaním, že nevíš, jak moc jí to dere. 

​To je přesný. Já tu třeba musím být za příšernou věčně si stěžující matku, protože sem občas napsat, jak moc mě to všechno štve, abych tím pořád nezatěžovala blízký okolí. Zrovna včera jsem si fňukla kamarádce, když na to přišla řeč, a ona byla úplně v šoku, kolik toho teď ještě řešíme. 

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 14:09
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusaa blije dost, kdyby tě to zajímalo

​Jezis, neeeee, ať to brzo přejde

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 15:41

Děkuju Pinot Noir za doporučení, už máme taky domácí merch  

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 15:41

Děkuju Pinot Noir za doporučení, už máme taky domácí merch  

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 15:44

Len

Nevím jestli na mým názoru nějak záleží, ale zrovna ty mi vůbec takto nepřipadáš, navíc ty věci aktivně řešíš, což je mě dost sympatické. 

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 16:00

MPLee jů, to je boží

Offline Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 16:10

Ja ted byla na fyzioterapii a ten terapeut tam porad mluvil o svem synovi. Prej je mu dva a pul a umi pocitat pres tisicovku a vsechny pismena ve trech jazycich. Cesky, anglicky a francouzsky. Rodice cesi. Rozvijel tam teorie o tom, jak rodice neumi poradne motivovat deti, tak ty pak chodi do prvni tridy uplne nepripravene a opozdene, kdyz ani neumi cist, psat a pocitat. Ale od toho jsou tu ty pripravne skolicky, aby ten prvnak uz sel do skoly schopen se aspon zakladne domluvit dvema cizimi jazyky. Kdyz totiz rodice tuhle motivaci, aby minimalne do sta dokazalo pocitat dvoulete dite, nezvladaji, pak se nemuzou divit, ze maj opozdene deti s adhd, co si chteji jen porad hrat, kdyz jim rodice poradne nerozvijeji mozkove hemisfery. Jako kdyz je nebavi cisla, tak muzou zvladat aspon anatomii vnitnich organu nebo poradne botaniku. Protoze uz na tom dvouletem se da rozpoznat, jestli bude lekar nebo ajtak a podporovat ho v tom. 

Tak se priznejte, kdo je luzr a ma opozdene nepripravene dite. Ja se hlasim jako prvni

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 16:18

Zuzuli  takže už se nedivim, proč se včera logopedka divila, proč naše tříletý dite neumí jezdit na slapacim kole, počítat do tří a samostatně smrkat?!!!!!

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 16:19

Zuzuli . Jako, přijde mi šílený, když někdo tohle aplikuje na vlastní děti, a ještě šílenější, když do toho tahá ostatní.

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 16:26

Zuzuli 

To je jak ti rodiče Miška Hanuliaka z dokumentu Každá minuta života

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 16:31

MPLee to vypadá skvěle

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 16:33

Zuzuli Tak to nevím jestli bych se zvládla nerozloučit slovy: "Pane, vy jste debil." Ale to je jistě jenom tím, že mám ty opožděné děti, kterým se pořádně nevěnuju

Offline Myrtila
5319 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 16:37

Zuzuli Chudák dítě (to jeho), ale takhle z dálky mi to přijde spíš k zasmání, takový pyšný rodič, no

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 16:38

Potrefenáhusa tohle moje dite umi. ale nic vic Teda s kolem kecam, umi jen na slapaci motokare a brzdit z kopce na odrazedle. Kolo jeste nemame Do tri pocitat umi, do peti uz moc ne, nejde mu ctyrka ukazovat dobre na prstech. Ale za to nerekne ani jak se jmenuje.

Zuzuli mam takovou kamaradku, jeji syn asi od dvou umi i nejake anglicke basnicky a tak. A ona mi ty videa porad posila. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 16:39

A teď se přiznejte, která z vás neumí napočítat do 1000 ve třech jazycích? A jak to pak máme naučit ty děti?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 16:50

Evaevaak si mozem zaratat aj cestinu

Offline SunEclipse
3481 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 16:53

Mrakoplas a opravdu umíš vyslovit "třistatřicettři"?

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 17:01

SunEclipsejá umím, a když se podívám do slovníku jak se řekne nemacky tisíc, dám i to

Ale teda mi to přijde jak cepovani psů. Moje starší dítě umělo ve třech letech většinu písmen abecedy. Naučila se to tehdy na stránce hrave učení nějak sama. Ale jak nebyla vůbec zralá na to čtení, valnou většinu do nástupu do školy zas zapomněla. Prostě to uměla pojmenovat jako obrázek, nic víc. 

Offline JankaM
3099 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 17:05

V návaznosti na to vše tady na posledních stranách očekávám tvrdý naráz od ledna s lehkou přípravou od prosince. Poslední 4 roky jsem měla práci formálně na půl úvazku plus dohody, v praxi aby bylo hotovo v daných termínech, možnost pracovat částečně doma dle dohody a potřeby atd. Takže nákupy, dětská organizace byly většinou na mě a když děti přišly ze školy, byla jsem doma. Teď mě čeká 8 hod na pracovišti, muž má normální práci vcetne úředních dnů, no jsem zvědavá kdy a jak si to sedne.

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 17:07

continuity já si hlavně představuju, jak to trenujou...255, 256, 257 ...zzzzzzzzz

Jos no naše umí ukázat 3, rict, ze ji jsou 3, řekne už, jak se jmenuje, ale příjmení nevěděla (je to vtipny, zná všechny členy domácnosti jménem, včetně tatinka, ale maminka se jmenuje proste maminka )

no pro mě je to vzdycky docela naraz, ty dvouletý recitujici děti, včera na hřišti k nám prisla trileta holcicka a normalne mluvila, mne se z toho chtělo uolne brecet, přesně když mas to tříletý dite, který neřekne ani jak se jmenuje