Gatita já jsem rezignovana, jen premejslim, kam ten zbytecnej plast nahrnout. Horsi je to s oblečením, který neuzijeme a po kterym se ptaj
Vše o těhotenství a dětech
Letos naštěstí potřebujeme pyžama pro Rostíka a velké froté osušky pro Šárku, takže potřeba babiček dát víc jak jeden velký dárek je saturovaná užitečně, uf!
Gatita u nás to vybalování ve více domácnostech tradiční je, my to měly stejně. Ale naše babičky mají rozum, od každé dostanou jeden větší dárek a pak třeba knížku nebo podobně, naši navíc recyklují věci po ségře. Bojujeme akorát s mojí babičkou, která má hodně (pra)vnoučat, málo peněz a nenechá si vymluvit, že každý včetně dospělých nepotřebuje tři dárky. Tam občas kluci vybalují různé blbosti.
Když jsme u těch dětských vánočních dárků - už to tady kdysi myslím proběhlo, chtěla bych babičce dát jako tip první dětský příbor (kovový) pro naši dvouletacku, nemáte nějaké tipy a zkušenosti?
dzizisketa Tohle naši babičku bohužel nesaturuje, ona chce něco, z čeho bude mít dítě radost. Takže protože pořád do všeho a se vším mlátí, tak bicí sestava, a protože potřebuje hodně skákat a padat, tak indoorový skákací hrad nebo trampolína. A jako já jí i rozumím, jen teda neobýváme palácový komplex, ale řadovku 3+kk, kam ten hrad fakt nenacpu.
Vcera nam tchyne s tchanem privezli mikulaskou nadilku pro malou. Jedno trilete dite dostalo dva cokoladove kalendare, bonbonieru, kocici jazycky, dva pytliky gumovych medvidku, dva pytliky karamelek, pet velkych cokoladovych figurek a nejaka lizatka. Takze stridmost ve vanocnich darcich uz radeji ani necekam
Zuzuli už jdu hledat ten recept na buchtu, do které se strouhal ten velikonoční zajíc. S jazýčky a Mikuláši to taky půjde. ![]()
Lidi fakt nemají soudnost.
Jinak nás dárky zahrnuje spíš ségra, už žije 20 let v zahraničí a Vánoce jsou pro ní asi (i) nějaký způsob, jak nám dát najevo, že nás má ráda, navíc dávání dárků miluje už od malička. Moje snahy to nějak zkrotit se míjí účinkem, vloni jsme tak krom haldy věcí na malého dostali s mužem kašmírové svetry, parfémy, luxusní peněženky a já k tomu ještě kabelku v ceně mého rodičáku; přitom jsem ten typ, co nosí peníze po kapsách a kabelku si vezme tak 3x do roka. Letos tu na Vánoce bude, tak jsme si řekly, že Vánoce nejsou o dárcích, tak už mi posílala fotku nového obřího kufru, který si na letošní dárky musela koupit. Kupuje kvalitní věci a vím, že jí to dělá radost a já toho nakonec většinu nějak využiju, ale kdyby toho byla čtvrtina, byla bych radši.
Zuzuli Já teda soucítím, vůbec nevím, co bych s tím dělala. Já mám teda asi výhodu trochu alternativního vzezření, protože mě se lidi většinou lidi opatrně ptají, jestli malý zná a může bonbóny nebo čokoládu, a to včetně vzdálenější rodiny.
Muslik kupovala jsem jedny detske pribory v DM a jedny u Villeroy&Boch, oboji byly stejne pitome.
Nejvic se nam osvedcily zmenseniny priboru pro dospele (detem se nejlip jedlo dezertni vidlickou), ale to asi nechces slyset, neresi to darek![]()
Zuzuli to je hustý! Kluci od našich dostanou do každého pytlíčku křížaly, lízátko nebo tak něco, takže v součtu toho je taky dost, ale takhle se to pěkně rozprostře. Čokoládový kalendář dostali ve školce a od nás dostanou asi albi knížky.
Muslik kovové dětské příbory máme z orionu, jsou fajn, kluci tím jedli dost. Akorát jsou lepší s reliéfem než potiskem, ten se omývá. Máme odtamtud i dětské porcelánové nádobí, to teda není moc hezké, ale je tam taková mělká miska místo hlubokého talíře a tu používám doteď místo klasického mělkého, když máme třeba kuskus. A i přes mytí v myčce po těch pěti letech pořád vypadá jako nové.
Muslik máme příbor z Tescomy a z Orionu, Tescoma je hezčí a i dětem asi líp sedí tvarově, vždycky sáhnou po nich. Ale nesmí do myčky, obrázky se tam setřou.
Já normálně začínám trpět nějakým jako nedoceněním, my jsme nikdy žádné takovéhle obdarovávání nezažívali. Jako malá si pamatuji spíš nějaký traumata, než že bych dostala, co jsem chtěla, to byly většinou oblečení, knížka a třeba hračka jedna nějaká nebo co mě jako zajímalo, ale horkotežko se z toho třeba vybíral dárek, co jsem zmínila ve škole, že jsem dostala. Pak jsem měla pár přítelů, kteří jako uměli to obdarovávání, sambo mezi ně nepatří teda:-D a jako docela bych chtěla mít nějakého alespon jednoho příbuzného, co by nám to všechno nacpal, třeba teda jen jeden rok no,ono asi fakt není moc o co stát:-D
Včera jsem dceři vyprávěla, jak jsem od svého dědy dostala k narozeninám roštěnou. Bylo mi asi 12. Jako syrovou, normálně z řeznictví a ještě teda kytičku a peníze do kasičky samozřejmě, ale ta roštěná na to se nezapomene.
Muslik máme od tescomy, ty už se nedělají. Byly lehké a funkční. Nedoporucuju od wmf třeba ty s Janoschem, to jsou strašný kopáče. Koukni, co je subtínější, lžíce aby nebyla moc mělká.
Karja To znám, taky jsem vždycky horko těžko na základce vybírala nějakej dárek, kterej by stál za zmínku. Ale mně to teď teda saturuje muž, akorát ho musim kolikrát krotit a párkrát už jsem dostala něco co jsem v legraci zmínila, že bych chtěla, ale přišlo mi to v zásadě pro mě zbytečný a moc drahý, tak to taky neni úplně ideální (ale milý je to moc
).
Karja roštěná ![]()
Umělý sníh z holicí pěny a škrobu.
Karja rostena![]()
ja nekdy v 16 dostala prosteradla, do vybavy. s tim, ze odted ke vsem prilezitostem bude dalsi vybava. to jsem teda uz protestovala, tak od toho maminka nastesti ustoupila
jinak u nas byly nejlepsi darky knizky, hlavni darek byl obvykle nejaky sportovni verk podedeny od znamych (ojete kolo, lyze, lyzaky.. jsem v zivote nemela novy) a nejake (vetsinou priserne) obleceni. od babicky ukrutne spodary po kolena apod:-)) jednou jsem dostala stribrny prstynek a z toho jsem byla uplne perplex, ze to je asi omyl ze to nebude pro me![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články