Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online žluťásek
8858 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 00:02

MP Meri hele moje sestra taky deskovky fakt z duše nesnáší, už mi zatrhla i kupovat je jejich dětem pro mě je to jeden z nejlepších relaxů, baví mě i ty dětský se synem. 

Zato už mi přes měsíc hnije kytka v kyblíku, co potřebovala přesadit, odložila jsem ji tam a už se nedostala k tomu novýmu zasazení. Každej máme něco nabízím hraní deskovek na celý odpoledne s tvým dítětem výměnou za záchranu tý ubohý kytky

Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 00:09

U nás bylo nadšení z dárků veliké. Když jsem je dávala pod stromek, zdálo se mi jich vlastně hrozně málo, pro každého jedno Lego, pro Viktora kalkulačka, pro Ríšu plyšák, pro oba hra Twister, a měkké dárky - pyžama a čepice. No ale stačilo to, nadšeně rozbalili, chválili, radovali se. Bylo to moc hezké. 

Ríša hned postavil Viktorovo Lego - vlakovou stanici s přejezdem, autobusem a toitoikou i s hovínkem (ale to byl i náš plán, aby se on zabavil a Viktor si užil výsledek), zatímco Ríšovo Lego stavíme společně postupně, je to Bugatti Bolide z řady Technic, a to už je náročné, potřebuje dohled. 

Dnešek jsme vyloženě proflákali, stejný program máme i na zítřek. . Nebýt vnějších okolností, byly by to ty nejkrásnější Vánoce. Věřím, že pro kluky jsou. 

Online žluťásek
8858 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 00:19

Pinot Noir syn taky dostal velký auto z řady Technic, zatím se do toho pustil sám, ale já trochu doufám, že zbyde kousek i na mě

U nás absolutní pecka Boffin, včera ho vybalil a pak u toho seděl mnoho hodin, dneska taky většinu dne. Večer sestavil rádio a pak jsme museli u hry poslouchat Evropu2

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2023 07:14

dzizisketa ty jo, gratuluju k premiéře!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2023 07:15

žluťásek syn dostal rozšíření a taky měl ohromnou radost.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2023 07:18

Pinot Noir kluci dostali každý tři dárky, zpětně jsem si říkala, že jsem měla koupit ještě pár drobností. Ale my ty Vánoce slavíme na třikrát, tak mi to dohromady přišla jako hromada.

Offline DruI
5574 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 09:21

Evaeva My taky slavíme natřikrát. Takže doma byly pod stromečkem pro každé dítě taky jen čtyři dárky. Akorát mi to teĎ máme v takovém hloupém stádiu, že dcera by ocenila hromadu dárků, i když to budou maličkosti a synovi by stačil dárek jeden nebo dva, pokud by to bylo autíčko :o)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 09:37

žluťásek Ježíš strašně se směju

Pinot Noir To zní bozsky My měli papirove krásný Vánoce, fakt. Nikdo nebrecel, všichni projevili přiměřenou radost, děti byly přiměřeně nadsene, atmosféra úžasná a přesto ... Bylo nás tu celkem 10, jen nejbližší, všechny je mám moc rada. Ale mám pocit, ze to proste bylo moc. Byl to takovej cvrkot, moc jsme se s mužem nezastavili a já vlastně úplně nestihla registrovat svoje děti. Strašně jsem se snažila se na chvíli vždycky zastavit a "kochat" se, jestli je to pochopitelný, ale těch chvil tam bylo na můj vkus málo. Chyběla tomu taková komornost, kterou jsem zažila loni. 
To jsme byli jen 3 (mimino se dopejkalo v břiše) a bylo to o poznání nudnější, ale vlastně úplně kouzelný. Mohli jsme se s mužem naplno focusovat na syna. Není to stížnost, jak říkám, bylo to krásný, ale na příští rok si píšu poznámku, ze bych to chtěla zkusit trochu ... zklidnit?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2023 10:18

MP Meri já jsem ráda, že slavíme postupně. Můžeme si to udělat podle sebe resp. dětí, spoustu věcí prostě přejdeme (fuj, to je hnusná polívka u večeře), je to klidnější. A myslím , že i pro děti, sice jsou nervózní na třikrát, ale vybalovat to najednou si neumím představit, to bysme museli začít ráno, jak v Americe.

Offline Kokoska
34854 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 10:30

MP Meri proto zveme vsechny mlade postupne. Sice to znamena troji pripravu a troji binec, ale daleko vic si uzijeme ty deti. 

Pinot Noir to je darku tak akorat, aby si to deti uzily. Kdyz je tech veci moc, nevedi, co driv.

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 10:40

MP Meri ja ti rozumim. Poslednich nekolik Vanoc (krome jednech lockdownovych) se schazime u nas v 10 lidech. Protoze to tak chceme, chceme se sejit, mame to tak radi. Ani prace s tim moc neni, kazdy prinese neco k jidlu. Ale presne jak rikas, je to hrozny cvrkot, do toho jeden nemluvi cesky, tak udrzovat nejakou tu konverzaci, vsichni vsechno foti, s muzem se tocime po kuchyni a podvedome kocirujeme deti...vsechno je strasne rychle, vsechno musi odsypat, v osm se vsichni zvednou a jdou domu (nechteji obtezovat) a je po Vanocich. Mne to posledne bylo trochu lito, vytratila se z toho jakakoli intimita, bylo to jako zavody. No jenze letos jsme to museli ze zdravotnich duvodu zrusit a chybelo mi to, nebylo to nijak slavnostni - my asi potrebujem nejake publikum a ta rodina nam moc chybela.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 10:49

U nás to bylo letos také krásné a trochu jiné. Poprvé máme chalupu a trávíme svátky zde. Kvůli nemocem a organizačním změnám tu už 14 dní jsme a do nového roku i zůstaneme. Měli za námi přijet moje rodiče i prarodiče. Prarodiče to nakonec odpískali, že radši budou sami doma. 23. napadla spousta sněhu. Já si zalyžovala, muž si šel zalyžovat, dcera mohla lyžovat na zahradě. Stihli jsme večerní procházku s čelovkama na náměstí na strom a do cukrárny (která už zavřela, ale když viděli dceru jak bušil na výlohu a volá "prosím já chci sladké!" Tak vyběhli ven a nabídli jí věneček ) Na štědrý den sice tak hrozně pršelo, že to na pobyt venku nebylo, ale už tu byli naši a den rychle utekl. Děti dokonce jedly rybí polévku! Letos jsme ionečně zvládli udržet počet dárků na únosné hranici. Dcera dostala vytouženou plyšovou lamu, o které mele už od září, lanovku a pár drobností. U syna vyhrála na plné čáře vrtakčka. Společně pak dostali duplo, pokladnu do obchůdku a rozšíření magnetické stavebnice. Pro mě nejhezčí bylo, že dcera vůbec neřěsila co je její a co bráchy - nanosila jejich dárky na jednu hromadu a rozbalovali je všechny společně  Muž nakoupil spoustu dárků sám, což obvykle dětem radši sám bez konzultace nekupuje, protože nemá uplně přehled co už třeba máme, a všechny do jednoho dokonale trefil.
A teď máme ještě spoustu spolecňého času, naši odjeli a užíváme si klid. Škoda jen, že ze sněhu je jen bahno a břečka. Rodiny objedeme v lednu.        

Offline Karja
44609 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 11:02

MPLeeMě hrozně baví ta vaše sjezdovka:D

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 11:17

Karja ono to vypada, ale je to par metru  cely nas pozemek ma 400 i s chalupou

Offline continuity
42956 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 11:25

MP Merijá ti rozumím a částečně i kvůli tomu jsme přestali jezdit na Vánoce k ségře. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 11:42

Díky, já fakt nechci působit, ze si toho nevazim, prave naopak a jak říkám, všichni byli úžasní. Přitom jsem na velké Vánoce zvyklá, miluju to, ale asi jak jsou ty vlastní děti malé, člověk se chce maximálně soustředit na ně a nenechat si proklouznout jediný okamžik ... Ale nesmutnim, čekají nás ještě dva stromečky, kde budu sedět jako návštěva a mám v plánu se jen kochat

MPLee Dej pak vědět, jak se ta lama chovà časem. Ale takhle nový načesaný to bylo to absolutně nepředstavitelně nejhebčí, co jsem kdy drzela v ruce

Offline Garfie
28512 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 11:53

MPLee To je romantika! 

MP Meri Taky ti rozumím. Přesně si pamatuju na poslední Vánoce se ségrou, našima a babičkou, myslím že jsem dokonce ještě ani neměla děti, ale říkala jsem si, že už je to moc. 

Zase teď jak jsme strávili Vánoce v Austrálii, je tady vidět, že mají ve zvyku se sjíždět velké rodiny, ale do hotelu! Na Štědrý den bylo plno a bylo vidět oba dny, jak se pořád někdo s někým vítá, malé děti, puberťáci, staré babičky...je to moc hezké, ale úplně jiné. :-)

Offline Torrah
3351 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 12:21

žluťásek díky za ten Boffin, to jsem neznala, budu mít co k narozeninám, tohle bude vnuka bavit!

Offline Aranel
6591 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 12:24
Reakce na Potrefenáhusa:

Jos myslím, ze to není věkem 

​... já doufám... 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 13:29

MP Meri vzhledem k tomu, že s náma musí sedět u stolu a snídala vánočku s medem a právě vyráží do bahna... se bojím, že bude brzo dost ohnusená  Ale jinak se na ní večer stála fronta. Všichni se chtěli pomazlit.