Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 05. března 2025 14:39

My jsme o jménu moc nelaborovali, jen jsme si říkali, že nedáme Josefa, což je v mužově rodině silná tradice, takže můžete hádat, co čáp nakonec donesl :-D.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 14:41

Potrefenáhusa my máme Ř v příjmení, mdlý není ani trochu, ale je nezvyklý a blbě se vyslovuje, takže po telefonu nikdo nerozumí, (to chceš prostě )

My to R ve jméně neměli jako podmínku, ale evidentně to u nás nějak rezonuje na mimino jsme měli ještě variantu Viktora. Ale teda Mikuláš ani Dita R nemají a taky jsem je chtěla.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 14:43

Zina aspoň jste se nemuseli dohadovat, když vám to čáp nosí v jednom balíčku

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 05. března 2025 14:46

Potrefenáhusa Madlenka byl pracovní název pro druhé dítě, ale pak se nám to zdálo moc dlouhý. Magdu měli známí, tak na nás vyšla Alena.

Offline clothilde
2062 příspěvků moje polička 05. března 2025 15:18

Len krásné jméno jste vybrali, moje dcera se jmenuje Hana a má dceru Annu

A na střední škole jsme měli ve třídě 5 holek jménem Hana. Jednu dobu to bylo oblíbené jmeno

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 05. března 2025 16:11

Len Nina je super. Kratké a měkké takže se hodí k našemu ultra tvrdému příjmenía taky mi přijde, že dává tak nějak průběžně pořád.

A mám dotaz, dávali jste předškoláky na pobytovou školku v přírodě? Já si nějak pořád neumím představit poslat náše dítě na 5 dní mimo domov

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 05. března 2025 16:15

K těm módním vlnám jmen: vezla jsem maminku na sraz se spolužačkama z průmyslovky, scházejí se 4, všechny ročník 1948 a všechny jsou Evy

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 16:20

monis ano, syn byl a byl naprosto nadšený. Ale rok předem nechtěl. Tím bych se řídila. Ve školce jim ukazovali fotky z minula a povídali si o tom, jak to bude.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 05. března 2025 16:23

Podle wikipedie je jmeno Hana ctvrte nejcastejsi zenske jmeno v republice, po Jane, Eve a Marii. Ale zaroven vekovy prumer nositelek je 51 let. Nejvyssi cetnost pouziti u novorozenat v roce 1956.

To jmeno se mi taky libi, ale jmenuje se tak moje teta, kterou moje mama nesnasi

Ja mam celkove tahle "stara" jmena moc rada, dceri jsem jmeno vybrala pri prochazce na olsanech, bylo tam snad na kazdem druhem nahrobku z devatenacteho stoleti. Vcetne nahrobku jeji nejslavnejsi jmenovkyne te doby

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 05. března 2025 16:29
Reakce na Zuzuli:

Ja mam celkove tahle "stara" jmena moc rada,

​to jsem se dočkala teda

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 05. března 2025 16:31

monis vnuk byl vloni a ted pojede zas. Ucitelka pry rikala kdo uz, kdyz ne on. Moc se mu to libilo, a to jeli nekdy v dubnu, byla jeste celkem zima.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 16:34

Potrefenáhusa stará neznamená pro staré Moje jméno by mohlo být nejstarší, když se tak jmenovala první žena

Ale moc svých jmenovkyň jsem nepotkala, překvapuje mně, že je v top tři 

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 05. března 2025 16:36

Potrefenáhusa že to nebylo pěkný od Zuzuli ? Stejně se jmenuje moje MLADŚÍ sestra.

A pak taky potenciální švagrová č. 2, potenciální snacha a synovcova přitelkyně. Ještě se teda všechny 4 naráz nepotkaly, ale není to nemožný. 

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 05. března 2025 16:40

monis jako predškolák byl, úplně v pohodě, kdyby jeli na měsíc pošlu ho taky

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 05. března 2025 16:42
Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 05. března 2025 16:43

Evaeva jo, ale Eva ani Hana nebo Marie mi takovy nepřijdou, ty hebrejsky jména jsou docela nadčasový

mne jako ty "středně stary" mi přijde třeba Jiřina, Jarmila nebo Božena (doufám, že se nikdo neurazíte ted )

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 16:46

Potrefenáhusa no to jsou ty pro babičky (všem se omlouvám )i když Jiřinku i Boženku malou holčičku už jsem potkala

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 05. března 2025 17:00

Mě by se Marie i dost líbila, ale nikdo by tak tomu dítěti nikdy neříkal a přes Marušku bych se určitě nepřenesla.

Online Myrtila
5358 příspěvků moje polička 05. března 2025 17:01

Evaeva My jsme v porodnici jako holčičí vyplňovali Kláru, ale přiznám se, že i když je to hezké jméno, zas tak jsme se nad ním nezamýšleli, protože jsme v obou případech věděli poměrně spolehlivě, že to bude kluk. 

žluťásek Helena byla moje babička kdybychom měli holku, bylo by to pro mě jedno ze jmen na výběr, ale pak by to asi nepřežila moje máma moc spolu nevycházely. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 17:06

Myrtila já psala Mariannu a Ditu. Záměrně píšu já, protože já se zamýšlela a muž neprotestoval. Ale nevím, jestli by souhlasil, kdyby to fakt byla holka. Ale některá jména zamítl rovnou, tady byla šance