Potrefenáhusa Jo, a ještě Marcela. Měla jsem teda jednu takovou spolužačku na gymplu a jednu pak i na VŠ.
Vše o těhotenství a dětech
monis Dcera má spolužačku Marunku. To by taky asi nenapadlo tak říkat Marii. Jinak mi přijde, že dost často si ty děti řeknou, jak se jim má říkat:D Ty naše teda určitě;-)).
monis Dcera na školku v přírodě jezdila, taky 5 dní. Ale ona na to byla povaha. Odvážná, společenská. Sama chtěla jet. Byla na to zvyklá. U babiček občas přespala a se švagrama jezdila na dovolenou týden.
Karja ja jednu Marii Marunku znam, mozna, jak se jim casto rika Maru?
Len Jee, vic Han(ek) na svete
My byly na gymplu dve a v praci mezi 15 lidma tri, takze statistiku muzu potvrdit. Ale osloveni Hano teda rada nemam, leda v anglictine to snesu![]()
Marii znam vic, kazda ma svoji variantu - Marenka holcicka, Maja nebo Mara moje vrstevnice, to je taky fakt hezky jmeno
Potrefenáhusa Jj, Maru určitě, ale takhle výhradně Marunko jsem se nesetkala.
Potrefenáhusa Makara tak ja "stara" jmena menim na klasicka a nadcasova
a bylo to mysleno veskrze pozitivne, fakt je mam rada ![]()
Jmena pro stary jsou v me mysli treba Milada, Bozena nebo Blazena. Proste jmena kamaradek me babicky. Ale babicka byla Irena a to bych klidne pro dalsi hypotetickou dceru pouzila.
No jo, já mám druhou Sáru, a říkala jsem si že to nikdo v okolí nemá a šup, na předškoláka chodí i jiná Sára a taky má příjmení na Š...
Len Helenku má jedna kamarátka, Emíliu druhá kamarátka. Ninu má sesternica. Nina je v posledných rokoch na Slovensku veľmi populárne meno, je v prvej päťke najviac dávaných mien. Aj Hana je v prvej pätnástke dievčenských mien. Helena a Emília sa malým deťom dnes dávajú skôr zriedka.
rasaNori Na Tebe jsem si dneska vzpomněla. Byla jsem dát přebrousit lyže a byla tam slečna Bára, žádná Barbora nebo Barbara.
Karja Tondova BFF je Maruska, Tonda ji rika "Maru" a doma ji taky rikaji Marunko nekdy:)
na četnost jmen v populaci v čase má skvělou apku Český rozhlas v tomhle článku. Mě hrozně baví si s tím hrát. Tady třeba Karel a Hana.

Edit: Těch jmen se tam dá dát do porovnání mnoho
. A fakt jde najít taková, co frčela jen určitou dobu.

Len my máme tu Elen a vůbec nám nedošlo, že zkráceně je většina těch jmen na E "Eli" a slyšíš to pal všude a je to matoucí
vybrali jste dobře! Neznám nikoho s jménem Hana, kdo by nebyl skvělý.
Dcera má hodně těch "starých" jmen mezi kamarády. Vratislav, Františka, Háta, Dorota, Servác, Hugo a Kvído!
Na tábory nám zase chodí už pravidelně Mahulena a je to strašně šikovná drobná blondýnka. Ze začátku mi to k ní vůbec nesedělo, musim říct. Ale čim je starší, tim víc super mi to přijde.
brrr jj, taky si toho od jisté doby víc všímám:) U starší ve třídě je Madlen, Lara, tereza, Ella, Elizabeth, viktorie, Ema a Johanka.
MPLee to mi ségra říkala na Matyáše, že to je Maty stejně jako Matouš a Matěj a těch je dost.
My zase trochu nezvládli toho Teodora. Nedošlo nám, že bude celý život říkat, jestli s H nebo bez. Nám přišlo jasný, že jedině bez, tak nás to nenapadlo, ale půlka rodičů má jiný názor ![]()
Hanu nepoznám žiadnu, len Anny a riadne dávno som už ani žiadnu Annu neucila. Moja mama je Agnesa a teda žiadnu inú nepoznám.
letfenixa to byla sousedka i babičky. Slovenska verze je divně tvrdá, ale Anežky znám dvě a Agnieszku jednu (a není to Holland) a to znám Poláků celkem asi deset dokopy.
MPLee Fakt znáte malou Hátu? To jméno se mi moc líbí, ale asi jsem ho nikdy nepotkala naživo.
Karjamladší má Slovenskou verzi českého jména. Nevím kam jsem dala rozum, ale ona je s tím úplně v pohodě. Fakt si ho asi vybrala sama. Nikdy jsem to jméno nějak nepreferovala, navrhnul ho muž a já řekla, tak jo.
Starší má českou verzi jména, které se na Slovensku používá zřídka a znamená to kytku. Když byla malá, byla nadšená, že má vlastní kytku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí