Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 05. března 2025 17:14

Potrefenáhusa Jo, a ještě Marcela. Měla jsem teda jednu takovou spolužačku na gymplu a jednu pak i na VŠ. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 05. března 2025 17:24

monis Dcera má spolužačku Marunku. To by taky asi nenapadlo tak říkat Marii. Jinak mi přijde, že dost často si ty děti řeknou, jak se jim má říkat:D Ty naše teda určitě;-)). 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 05. března 2025 17:26

monis Dcera na školku v přírodě jezdila, taky 5 dní. Ale ona na to byla povaha. Odvážná, společenská. Sama chtěla jet. Byla na to zvyklá. U babiček občas přespala a se švagrama jezdila na dovolenou týden.

Online Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 05. března 2025 17:31

Karja ja jednu Marii Marunku znam, mozna, jak se jim casto rika Maru? 

Offline Suya
příspěvků moje polička 05. března 2025 17:35

Len Jee, vic Han(ek) na svete My byly na gymplu dve a v praci mezi 15 lidma tri, takze statistiku muzu potvrdit. Ale osloveni Hano teda rada nemam, leda v anglictine to snesu

Marii znam vic, kazda ma svoji variantu - Marenka holcicka, Maja nebo Mara moje vrstevnice, to je taky fakt hezky jmeno

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 05. března 2025 18:34

Potrefenáhusa Jj, Maru určitě, ale takhle výhradně Marunko jsem se nesetkala.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 05. března 2025 18:47

Potrefenáhusa Makara tak ja "stara" jmena menim na klasicka a nadcasova a bylo to mysleno veskrze pozitivne, fakt je mam rada

Jmena pro stary jsou v me mysli treba Milada, Bozena nebo Blazena. Proste jmena kamaradek me babicky. Ale babicka byla Irena a to bych klidne pro dalsi hypotetickou dceru pouzila.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 05. března 2025 19:19

No jo, já mám druhou Sáru, a říkala jsem si že to nikdo v okolí nemá a šup, na předškoláka chodí i jiná Sára a taky má příjmení na Š...

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 05. března 2025 19:23

Len Helenku má jedna kamarátka, Emíliu druhá kamarátka. Ninu má sesternica. Nina je v posledných rokoch na Slovensku veľmi populárne meno, je v prvej päťke najviac dávaných mien. Aj Hana je v prvej pätnástke dievčenských mien. Helena a Emília sa malým deťom dnes dávajú skôr zriedka.

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 05. března 2025 19:27

rasaNori Na Tebe jsem si dneska vzpomněla. Byla jsem dát přebrousit lyže a byla tam slečna Bára, žádná Barbora nebo Barbara.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:00

Karja Tondova BFF je Maruska, Tonda ji rika "Maru" a doma ji taky rikaji Marunko nekdy:) 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:03

na četnost jmen v populaci v čase má skvělou apku Český rozhlas v tomhle článku. Mě hrozně baví si s tím hrát. Tady třeba Karel a Hana. 

Edit: Těch jmen se tam dá dát do porovnání mnoho . A fakt jde najít taková, co frčela jen určitou dobu.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:18

Len my máme tu Elen a vůbec nám nedošlo, že zkráceně je většina těch jmen na E "Eli" a slyšíš to pal všude a je to matoucí vybrali jste  dobře! Neznám nikoho s jménem Hana, kdo by nebyl skvělý. 

Dcera má hodně těch "starých" jmen mezi kamarády. Vratislav, Františka, Háta, Dorota, Servác, Hugo a Kvído! 

Na tábory nám zase chodí už pravidelně Mahulena a je to strašně šikovná drobná blondýnka. Ze začátku mi to k ní vůbec nesedělo, musim říct. Ale čim je starší, tim víc super mi to přijde. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:24

brrr jj, taky si toho od jisté doby víc všímám:) U starší ve třídě je Madlen, Lara, tereza, Ella, Elizabeth, viktorie, Ema a Johanka.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 20:24

MPLee to mi ségra říkala na Matyáše, že to je Maty stejně jako Matouš a Matěj a těch je dost.

My zase trochu nezvládli toho Teodora. Nedošlo nám, že bude celý život říkat, jestli s H nebo bez. Nám přišlo jasný, že jedině bez, tak nás to nenapadlo, ale půlka rodičů má jiný názor

Online letfenixa
10902 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:25

Hanu nepoznám žiadnu, len Anny a riadne dávno som už ani žiadnu Annu neucila. Moja mama je Agnesa a teda žiadnu inú nepoznám. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:29

Evaeva To mi povídej, my si vybraly pro mladší variantu s diakritikou a myslím, že je to v dnešním kosmopolitním světě taky chyba. 

letfenixaJá znám jednu Agnes a hrozně se mi to líbí, nechápu, že jsme ji neměli ve výběru. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:31

letfenixa to byla sousedka i babičky.  Slovenska verze je divně tvrdá, ale Anežky znám dvě a Agnieszku jednu (a není to Holland) a to znám Poláků celkem asi deset dokopy. 

Offline DruI
5590 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:33

MPLee Fakt znáte malou Hátu? To jméno se mi moc líbí, ale asi jsem ho nikdy nepotkala naživo.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:36

Karjamladší má Slovenskou verzi českého jména. Nevím kam jsem dala rozum, ale ona je s tím úplně v pohodě.  Fakt si ho asi vybrala sama. Nikdy jsem to jméno nějak nepreferovala, navrhnul ho muž a já řekla, tak jo. 

Starší má českou verzi jména, které se na Slovensku používá zřídka a znamená to kytku. Když byla malá, byla nadšená, že má vlastní kytku.