Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5358 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:01

Anema V téhle aplikaci jsem se přehrabovala před porodem A jak jsi tam dala ten příklad, tak přesně jsem chtěla napsat, že v mé generaci byla každá druhá spolužačka Petra, a teď už to jméno mezi dětmi úplně zmizelo, a fakt, v polovině osmdesátek byla ještě pořád hodně populární a pak takový propad. 

Offline amalfi
49 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:03

Anema já v tom grafu našla dvě jména,kdy je uvedena nula a já vím  o vždy o jednom člověku, co v tu dobu žil.

Online Jos
příspěvků moje polička 05. března 2025 21:04

Evaeva ja patrim do te druhe pulky. Theo . Se mi tam to H desne libi. Jedni znami maji zase Theu, tam myslim ze uplne zkracene, ze neni Theodora. Mozna mel mit syn taky jen tuhle kratsi mezinarodni variantu. Ale co uz. Jmeno hezke. Ja jsem se svym -Edita taky celkozivotne spokojena. Je bezne, ale ne caste. A nikdo me nekomoli a vetsinou ani nezdrobnuje. 
 A muzi od pradedy k tatovi Antonin, Jan a Alan. Toniku je hodne, moc krasne jmeno. A babi s dedou byli v tech padesatkach s Alanem dost punk. Se divim, ze prosel. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:04

Tabea do prcic, ale Alexa je ona? 

Alespoň nám pocit, že k nám v nějakém apartmánu promlouvala ženským hlasem. 

Mám jednoho kolegů Alexe a druhého Axela, minule jsem to zas nějak prohodila, načež mi řekl, že je zvyklej. No dost se mi ulevilo, že nejsem jediná, komu se to plete. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:05

monis , podle mě se techto prapuvodu nemůžeš držet, že podstatná je taková ta hlavní konotace. Tři Ukrajinky ze tri, které se dozvěděly jak se dcera jmenuje z toho div neslzely (ale radosti) a začaly jmenovat, kdo z jejich rodiny se tak jmenuje, takže asi ne kvůli tomu, že je to jméno latinské:D. 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:05

Anema 

To je dobrá appka!

My vybrali jména s jasně klesající oblibou, to nám bylo jasné už při výběru, ale třeba co se týče obliby jména mého a mých sourozenců, tak u mě a ségry se naši trefili do období úpadku, tak u bráchy naopak těsně před boom.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:07

Karjamladší má taky jméno původem latinské, které je v Rusku populární. To bychom se museli z toho zvencnout. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:08

Myrtila máme v škole zopár Petier, mne sa to meno vždy páčilo. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:08

continuity Tamara se ale teď docela dává, i se mi to líbí. Ty první dvě to ne no, to není moc současné a ani jako návrat do minulosti to není moc dobrej nápad;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 21:08

Jos já znám Teu, minimálně jednu. Ale mně se víc líbí ty delší varianty, jak pro kluka, tak holku. Teodora by se mi líbila i jako holka, říkala bych jí Dorka

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:09

Mamu všetci volajú buď Anežka alebo Aneš, môj otec Ágnes. To Agnesa je také tvrdé. A na mojom rodnom liste je dokonca Agneša, čo úplne nenávidí.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:11

continuity jojo, tak já myslím, že v té latině má původ spousta jmen, ale už prostě takhle do hloubky nejdeš;-)

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:11

amalfi jsou to nějaká vzácná jména? Protože ta se nezobrazují. Ale přiznávají, že tam můžou být chyby.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 21:11

Karja mně se líbí Adina. A ty se teď docela dávají. Ale tchán taky hned říkal, že to ne, že je ruské. No muž říkal, že je ošklivé

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:11

Najzvlastnejsie meno, čo som učila, bolo Darren. S úplne obyčajným slov.priezviskom.

Učím teraz jednu Ukrajinku Anastasiu, čo je úplne prekrásne meno, avšak oslovujeme ju Nasťa.

Online Jos
příspěvků moje polička 05. března 2025 21:11

Jinak extrem je muzovo jmeno, jak rika on, prezidentske (po nasem nejvetsim statnikovi) a to se pri osloveni otoci minimalne tretina muzu. Vsech vekovych kategorii. Dokonce jsme jednou meli i psa toho jmena, takze s muzem slyseli na stejne zavolani

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:12

continuity ja som dostala zoznam študentov-cudzincov, medzi nimi bolo aj meno Aleksa. Čakala som ženu, ani mi nenapadlo, že to môže byť aj mužské meno, pri robení prezenčky na hodine sa ozval sympatický mladý muž.

Offline Myrtila
5358 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:13

Evaeva Karja No tak my jsme taky lehce nedomysleli staršího, jeho jméno existuje v základní formě a i ve zdrobnělině, navíc oboje je snad častější jako příjmení než jako křestní jméno. My dali tu základní, ale pokud ho budou všichni oslovovat tou zdrobnělinou, taky bude muset to svoje jméno pořád uvádět na pravou míru. Navíc naše příjmení je samo o sobě zdrobnělina mužského křestního jména

Jinak než se starší narodil, nikdy jsem nositele toho jména nepotkala, ani té zdrobněliny, teď má zdrobnělého jmenovce všude, na každém kroužku, ve školce... ale tu základní variantu má pořád jenom on. 

Online Jos
příspěvků moje polička 05. března 2025 21:15

Evaeva tak to vubec, ja bych ji rikala t(he)a. To je krasne samo o sobe

Adina se mi taky libi moc. A vubec nevim, je ruake? Jeste Meda, Zita, Judita...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 21:15

Myrtila teď jsem zvědavá