Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline monis
1613 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:38

Anema to je super, moje jméno mělo brutální peak v roce 1975. Doteď jsem si nemyslela, že mám nějak  extra normalizační jméno

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:39

letfenixa Hanu som mala spolužiačku na VŠ, aj som ich zopár učila. Moja mama je Anna, aj sestra a tiež prateta. U nás v rodine sa teda aj Annám hovorí familiárne Hanka či Hana (napr. pratetu volajú väčšinou Hana, v detstve sme v rodine sestru všetci volali iba Hanka, dnes jej poviem občas Hanka, občas Anička). Dcéru Aničku má aj kamarátka, tiež bratranec. V škole som tiež učila viaceré Anny, naposledy jednu v zimnom semestri. Agnesu teda nepoznám asi žiadnu.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:39

continuity to je hotova sifra:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 20:40

Karja diakritiku nechtěl muž, hlavně Ř. Ale já si myslím, že se případně vždycky najde varianta, kterou v dané zemi zvládnou vyslovit. Tady se teď rozmohli Vavřincové, jen tak na okraj

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:42

DruI jako na malém městě mě to taky dost překvapilo, ale fakt tam jedna 4 letá je

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 20:44

continuity vy máte to i/y, že? Mně přijde, že to musí to dítě otravovat pořád to zdůrazňovat. Ale sami jsme to nezvládli

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:44

continuity Jo, tak uvidíme no. Ale myslím si, že taky bude vysvětlovat, jak se to píše, a jestli se jí to pak nebude prepisovat, když půjde někam studovat, bydlet. Teď mě trochu zneklidnila kamarádka z Ukrajiny, řeší, že vyvdá klasické ruské příjmení, že ho moc nechce, a při jménech pro děti taky říkala že nechce žádné ukrajinské či ruské. Tak si říkám, jestli tahle jména taky nebudou taková neoblíbená, že jsme to tě mladší možná zavařili...

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:46

EvaevaPřesně, člověk to vymýšlí tak dlouho a pak to nedomysli! Ale v mém okolí to nedomyslelo víc lidí, že to bylo úplně jasné, ale taky jsem jim to při výběru nechtěla říkat:D:D

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:47

rasaNori tu starší myslim "mám"

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:47

A prosim vás, nechystáte někdo čistu šatníku? Potřebovala bych 1-2x zateplené klučičí sofshellky, ideálně jednobarevné vel 98-104 a k nim zateplenou i tenkou softshell bundu (tu ma dcera z unuo a rada hych mu sehnala podobnou klucici) a 1-2x holčičí 104-110 ideálně růžové nebo fialové softshell jednobarevné kalhoty a pokud by se někdo zbavoval i čepic little angel pod helmu na hlavy okolo 50-51cm, bylo by to super. Já nechci zase trávit týden večerů na vinted a eshopech, ale děti mají kalhoty jak 3/4

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 20:51

Karjano mužovo křestní jméno končí na stejné písmeno jako začíná příjmení, jeho rodiče nezvládli ani základní poučky Bohužel to příjmení vyautovalo pár pěkných jmen, na kterých bychom se shodli 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:52

Karjamně se jméno vaší mladší hrozně líbí, i obecně ruska jména. Ale právě jsem neměla koule ho ani navrhnout. 

Dnes jsem měla na schůzce paní z Ukrajiny a ta svoje jmeno pocestovala jak mohla. Ale myslím, že to řešíme hlavně my tady. Loni v USA jsem potkala hned dvě Valentiny (v Mexiku je to prý hrozně populární jméno) a jedna zmiňila, že viděla v Rusku ulici, co se jmenuje po nejake Valentíně.  Tak jsem je ujistila, že to byla jistě Ťereškovová. Hrozně je nadchlo, po kom se jmenují.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:52

Makara pokud je to taky drink, tak jo

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:55

Karja taky jsme prostředního "zatížili" diakritikou. A zatím s tím v zahraničí nějak přežívá. Navíc i cizí verze jsou s i/y, s/bez h. Takže prostě bude hláskovat. 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:55

MPLee 

Mám, ale budu to ještě potřebovat na podzim

Možná tu čepici, zítra se ti mrknu.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:56

Karja hele jestli se tvoje dite jmenuje jako ta bonboniera, tak to je latinskeho puvodu, takze jsi v pohode

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:56

continuity Jo, mně se líbilo i Nina, ale jako kdybysme měli dvě ruský jména. No to jako by bylo moc i v klidných dobách! 

Nevím no, z tohoto pohledu jsem se na to dříve moc nezamýšlela, to spíš ta diakritika. Až teď ta kamarádka me trochu zviklala.

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:57

continuity

Tenhle zrovna dost můžu.

Online Tabea
8151 příspěvků moje polička 05. března 2025 20:58

continuity na ten drink jsem se chtěla zeptat, abych se ujistila.

Syn má nově spolužáka (kluka), co se jmenuje Alexa. Rodiče mi to říkali tak, že se jmenuje Alexa jako Amazon Alexa. No, budou tak zhruba stejně staří.  

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:01

KarjaNina se mi zrovna tak moc nelíbí, já můžu Natašu, Naděždu nebo Tamaru. To fakt pro dítě nechceš.