Anema to je super, moje jméno mělo brutální peak v roce 1975. Doteď jsem si nemyslela, že mám nějak extra normalizační jméno![]()
Vše o těhotenství a dětech
letfenixa Hanu som mala spolužiačku na VŠ, aj som ich zopár učila. Moja mama je Anna, aj sestra a tiež prateta. U nás v rodine sa teda aj Annám hovorí familiárne Hanka či Hana (napr. pratetu volajú väčšinou Hana, v detstve sme v rodine sestru všetci volali iba Hanka, dnes jej poviem občas Hanka, občas Anička). Dcéru Aničku má aj kamarátka, tiež bratranec. V škole som tiež učila viaceré Anny, naposledy jednu v zimnom semestri. Agnesu teda nepoznám asi žiadnu.
continuity to je hotova sifra:D
Karja diakritiku nechtěl muž, hlavně Ř. Ale já si myslím, že se případně vždycky najde varianta, kterou v dané zemi zvládnou vyslovit. Tady se teď rozmohli Vavřincové, jen tak na okraj ![]()
DruI jako na malém městě mě to taky dost překvapilo, ale fakt tam jedna 4 letá je ![]()
continuity vy máte to i/y, že? Mně přijde, že to musí to dítě otravovat pořád to zdůrazňovat. Ale sami jsme to nezvládli![]()
![]()
continuity Jo, tak uvidíme no. Ale myslím si, že taky bude vysvětlovat, jak se to píše, a jestli se jí to pak nebude prepisovat, když půjde někam studovat, bydlet. Teď mě trochu zneklidnila kamarádka z Ukrajiny, řeší, že vyvdá klasické ruské příjmení, že ho moc nechce, a při jménech pro děti taky říkala že nechce žádné ukrajinské či ruské. Tak si říkám, jestli tahle jména taky nebudou taková neoblíbená, že jsme to tě mladší možná zavařili...
EvaevaPřesně, člověk to vymýšlí tak dlouho a pak to nedomysli! Ale v mém okolí to nedomyslelo víc lidí, že to bylo úplně jasné, ale taky jsem jim to při výběru nechtěla říkat:D:D
rasaNori tu starší myslim "mám"![]()
A prosim vás, nechystáte někdo čistu šatníku? Potřebovala bych 1-2x zateplené klučičí sofshellky, ideálně jednobarevné vel 98-104 a k nim zateplenou i tenkou softshell bundu (tu ma dcera z unuo a rada hych mu sehnala podobnou klucici) a 1-2x holčičí 104-110 ideálně růžové nebo fialové softshell jednobarevné kalhoty a pokud by se někdo zbavoval i čepic little angel pod helmu na hlavy okolo 50-51cm, bylo by to super. Já nechci zase trávit týden večerů na vinted a eshopech, ale děti mají kalhoty jak 3/4 ![]()
![]()
Karjano mužovo křestní jméno končí na stejné písmeno jako začíná příjmení, jeho rodiče nezvládli ani základní poučky
Bohužel to příjmení vyautovalo pár pěkných jmen, na kterých bychom se shodli
Karjamně se jméno vaší mladší hrozně líbí, i obecně ruska jména. Ale právě jsem neměla koule ho ani navrhnout.
Dnes jsem měla na schůzce paní z Ukrajiny a ta svoje jmeno pocestovala jak mohla. Ale myslím, že to řešíme hlavně my tady. Loni v USA jsem potkala hned dvě Valentiny (v Mexiku je to prý hrozně populární jméno) a jedna zmiňila, že viděla v Rusku ulici, co se jmenuje po nejake Valentíně. Tak jsem je ujistila, že to byla jistě Ťereškovová. Hrozně je nadchlo, po kom se jmenují. ![]()
Makara pokud je to taky drink, tak jo ![]()
Karja taky jsme prostředního "zatížili" diakritikou
. A zatím s tím v zahraničí nějak přežívá. Navíc i cizí verze jsou s i/y, s/bez h. Takže prostě bude hláskovat.
Karja hele jestli se tvoje dite jmenuje jako ta bonboniera, tak to je latinskeho puvodu, takze jsi v pohode![]()
continuity Jo, mně se líbilo i Nina, ale jako kdybysme měli dvě ruský jména. No to jako by bylo moc i v klidných dobách!
Nevím no, z tohoto pohledu jsem se na to dříve moc nezamýšlela, to spíš ta diakritika. Až teď ta kamarádka me trochu zviklala.
Tenhle zrovna dost můžu
.
continuity na ten drink jsem se chtěla zeptat, abych se ujistila.
Syn má nově spolužáka (kluka), co se jmenuje Alexa. Rodiče mi to říkali tak, že se jmenuje Alexa jako Amazon Alexa. No, budou tak zhruba stejně staří.
KarjaNina se mi zrovna tak moc nelíbí, já můžu Natašu, Naděždu nebo Tamaru. To fakt pro dítě nechceš. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí