Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline brrr
12370 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:28

Jos Jo,já pochopila, že Edita. Jen jsem zvyklá používat tu Edu, mám jednu v sousedství

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 21:30

Karja tady nejsou ani ty Tomášové a Jakubové (malí), zato Adamů, těch mi přijde hodně už od mého věku doteď.

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. března 2025 21:30

brrr me rikaji snad vsichni Edit. Edo kdysi davno jedna kamoska 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 21:32

Jos to bys ho musela znát, on je prostě Teouš (nebo Teoušek). To jsem se shodly s jednou maminkou ze školky, oni mají taky TeoušeAle nejčastěji mu říkáme Teo. Dorek mu začnu říkat, až začne v pubertě protestovat

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:35

continuity ja měla bejt po maďarsko-slovenský babičce Margitta, vzdycky jsem byla rada, ze z toho sešlo, ale po prozkoumaní rodokmenu tam to jméno mělo dlouhou tradici 

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:38

My mame v rodine par, ktery ma tri dcery a psi chovnou stanici. A holky maji vsechny celkem netradicni jmena, ale nikdo nepouziva v jejich zakladni variante, ale ve zdrobnelinach. Takze mi vzdycky strasne dlouho trva, nez mi dojde, ze nemluvi o psovi, ale o dceri. Je to trochu ve stylu "Tarina behala po zahrade a honila mic"

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:38

Housatko má ve skolce bff Chloé, maminka ji rika Kloují, ve školce Klojinka, vedoucí kroužku Chloé a naše dítě Klojina

to mi prijde docela nedomyšlený jmeno 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:39

Zuzuli Tak to měla kolegyně, vždycky jsem nevěděla o Kom mluví! Ona totiž mluvila o všech stejně! 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:42

Potrefenáhusa 

Rostík má zase Phoebe. A na dovolené vedle nás bydlelo miminko [zouí], předpokládám, že se píše Zoe.

A jedna známá má dceru Zoju, to se mně velmi líbí, že ji pojmenovali v té české formě.

Online continuity
43194 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:44

brrr

Gretku jsme měli oblíbenou profesorku na VS. Mě se to jméno líbí ve všech verzích. 

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:46

Mne sa meno Grétka nepáči, znie mi tvrdo. Volá sa tak dcéra kolegyne.

Online continuity
43194 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:46

Myrtila jj, Janů mají u muže oddíle tolik, že došli i všechny zdomácnělé verze, takže tak neříkají ani jednomu. Bylo to strašné nepraktický. Tuhle chtěl někomu to jméno kamaráda říct a vůbec si nemohl vzpomenout, jak se jmenuje. 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:48

dzizisketa Zoja se mi taky líbí.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:48

Potrefenáhusa zrovna Chloe je takovy hrozne posh jmeno, ktere ti uplne kazdy zprasi a nikdo tomu diteti nerekne zakladni formou. Jak ta chudák "moje" Marie. Miluju debaty o jménech

Online continuity
43194 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:51

dorota

Grétka je už zdrobnělina, mně se dokonce ještě víc líbí, zkrácená verze Gréta. 

Ale já ty tvrdší jména můžu, sama používám nezdrobnelou verzi jména. I ta starší používá buď základní verzi nebo poměrně tvrdou zkráceninu, na nějaké zdrobněliny nás doma neužije. 

Jedna ex v naší parte si nechávala říkat Peťulka a mela jsem z toho vždy osypky. Už zdrobnělina Peťa mi přijde až až, říkali tak dlouho segre, teď ji její muž říká normálně Petra a je klid. 

Offline Myrtila
5358 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:51

continuity No, Jan jede v každé generaci, v té naší se tak jmenuje každý druhý manžel mých kamarádek, takže o nich mluvíme jako "Honza od Katky", nebo rovnou i s příjmením. A teď má Jana jako syna snad polovina mých kamarádek (neprotíná se to úplně s množinou Janů-otců), ale každá mu říká jinak, což si už vůbec nejsem schopná zapamatovat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 21:51

monis jojo, mají Chloé a všichni jí říkají Klojča

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 21:53

Myrtila já malého Honzíka snad ještě nepotkala ale v naší generaci, kdo nebyl Jan nebo Petr (ty se teda dávali i generace před tím), byl Ondřej

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2025 21:54

continuityPéťa pro ženu ještě jde, ale pro dospělého muže stejně jako Míša 

Online continuity
43194 příspěvků moje polička 05. března 2025 21:55

Evaevaobě dcery mají po dva Jany ve třídě, ještě Vojta je dost častý. To taky pořád nevím, o kom se vlastně mluví. 

Pak mají Ellu a Ellen, trvalo mi asi půl roku než jsem pochopila, že jde o dvě osoby.