Jos Jo,já pochopila, že Edita. Jen jsem zvyklá používat tu Edu, mám jednu v sousedství
Vše o těhotenství a dětech
Karja tady nejsou ani ty Tomášové a Jakubové (malí), zato Adamů, těch mi přijde hodně už od mého věku doteď.
brrr me rikaji snad vsichni Edit. Edo kdysi davno jedna kamoska
Jos to bys ho musela znát, on je prostě Teouš (nebo Teoušek). To jsem se shodly s jednou maminkou ze školky, oni mají taky Teouše
Ale nejčastěji mu říkáme Teo. Dorek mu začnu říkat, až začne v pubertě protestovat ![]()
continuity ja měla bejt po maďarsko-slovenský babičce Margitta, vzdycky jsem byla rada, ze z toho sešlo, ale po prozkoumaní rodokmenu tam to jméno mělo dlouhou tradici
My mame v rodine par, ktery ma tri dcery a psi chovnou stanici. A holky maji vsechny celkem netradicni jmena, ale nikdo nepouziva v jejich zakladni variante, ale ve zdrobnelinach. Takze mi vzdycky strasne dlouho trva, nez mi dojde, ze nemluvi o psovi, ale o dceri. Je to trochu ve stylu "Tarina behala po zahrade a honila mic" ![]()
Housatko má ve skolce bff Chloé, maminka ji rika Kloují, ve školce Klojinka, vedoucí kroužku Chloé a naše dítě Klojina ![]()
to mi prijde docela nedomyšlený jmeno
Zuzuli Tak to měla kolegyně, vždycky jsem nevěděla o Kom mluví! Ona totiž mluvila o všech stejně!
Rostík má zase Phoebe. A na dovolené vedle nás bydlelo miminko [zouí], předpokládám, že se píše Zoe.
A jedna známá má dceru Zoju, to se mně velmi líbí, že ji pojmenovali v té české formě.
Gretku jsme měli oblíbenou profesorku na VS. Mě se to jméno líbí ve všech verzích.
Mne sa meno Grétka nepáči, znie mi tvrdo. Volá sa tak dcéra kolegyne.
Myrtila jj, Janů mají u muže oddíle tolik, že došli i všechny zdomácnělé verze, takže tak neříkají ani jednomu. Bylo to strašné nepraktický. Tuhle chtěl někomu to jméno kamaráda říct a vůbec si nemohl vzpomenout, jak se jmenuje.
dzizisketa Zoja se mi taky líbí.
Potrefenáhusa zrovna Chloe je takovy hrozne posh jmeno, ktere ti uplne kazdy zprasi a nikdo tomu diteti nerekne zakladni formou. Jak ta chudák "moje" Marie. Miluju debaty o jménech![]()
Grétka je už zdrobnělina, mně se dokonce ještě víc líbí, zkrácená verze Gréta.
Ale já ty tvrdší jména můžu, sama používám nezdrobnelou verzi jména. I ta starší používá buď základní verzi nebo poměrně tvrdou zkráceninu, na nějaké zdrobněliny nás doma neužije.
Jedna ex v naší parte si nechávala říkat Peťulka a mela jsem z toho vždy osypky. Už zdrobnělina Peťa mi přijde až až, říkali tak dlouho segre, teď ji její muž říká normálně Petra a je klid.
continuity No, Jan jede v každé generaci, v té naší se tak jmenuje každý druhý manžel mých kamarádek, takže o nich mluvíme jako "Honza od Katky", nebo rovnou i s příjmením. A teď má Jana jako syna snad polovina mých kamarádek (neprotíná se to úplně s množinou Janů-otců), ale každá mu říká jinak, což si už vůbec nejsem schopná zapamatovat ![]()
monis jojo, mají Chloé a všichni jí říkají Klojča![]()
Myrtila já malého Honzíka snad ještě nepotkala
ale v naší generaci, kdo nebyl Jan nebo Petr (ty se teda dávali i generace před tím), byl Ondřej ![]()
continuityPéťa pro ženu ještě jde, ale pro dospělého muže
stejně jako Míša
Evaevaobě dcery mají po dva Jany ve třídě, ještě Vojta je dost častý. To taky pořád nevím, o kom se vlastně mluví.
Pak mají Ellu a Ellen, trvalo mi asi půl roku než jsem pochopila, že jde o dvě osoby. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí