"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 03. července 2024 12:31

Karja No drahý to bylo strašně, zvlášt když už v tu chvíli věděla, že je neužijem. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. července 2024 12:36

letfenixa ja bych ji i nosila, ale pokazde ji za mesic ztratim. A lekarske hadry nemaji kapsy, tak nosim sesterske haleny . Aspon me nikdo nepovazuje za doktora

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. července 2024 12:37

letfenixa Ale prestavuju se, jenze pulka lidi netusi, co za doktora vlastne jsem

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 03. července 2024 12:42

Jos no vieš, ja nechcem pred malým robiť nejaké scény, ale aby za nami prišlo cca 5 žien v rôznych rovnošatach a vypytuju sa na jeho zdrav.stav a na čo sme prišli a bude to mať ťažké a bude to náročné, tak moja trpezlivosť značne klesala. A vlastne jediný, kto sa mi kedy predstavil, bola anesteziologicka pri mojej sekcii.

Teraz anestéziológ na ORL za mnou prišiel s otázkou,  či som pani tá a tá a či viem, že ten chlapec (môj) je po úraze! Za ním sa pohybovala tá nepríjemná pani, tak som vedela, odkiaľ vietor fúka. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 03. července 2024 13:10

letfenixa My jsme byli jeden čas v Dětské nemocnici v Brně hospitalizovaní několikrát. Doktoři měli jmenovky, když přišli poprvé, představili se. U sester si to už nepamatuji, jestli měli jmenovky, ale ty se určitě nepředstavovali. Ale taky se mnou neprobíraly diagnosu a léčbu. Na pohotovosti doktoři taky mají jmenovky, ale některý se i zvedne od stolu a podá ruku a představí, některý ne. Jak kdy.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. července 2024 13:17

letfenixa v porodnici jsem občas o něco požádala sestřičku a ona: No, to já nedělám, to musíte požádat dětskou, případně: Já jsem dětská, to musíte říct sestřičce z gynekologie...Žádná nikdy nepřišla 2x, absolutně jsem netušila, jak je rozlišit.

(Ale příjemné byly všechny až na jedinou výjimku.)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. července 2024 13:34

Mohučanka v krči mají různé mundůry, ale já nebyla sto si zapamatovat, které mají jaké

Ale mám dojem, že na pohotovosti se mi taky doktoři představili

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. července 2024 13:42

notna Jako my oficialne jmenovky mit mame, jenom rikam realitu. Ja ji proste vzdycky hodim s obleceni do pradla. A nez kazdy mesic zadat o novou (a dostat prednasku od sekretarky), tak na to proste kaslu. Mame jednu visacku, ne treba deset. Prevlikam se treba petkrat denne, jsem rada ze posbiram veci jako klice, cipy, mobil, razitko atd. Vliv na funkci lekare to u me nema, pacientum se predstavuju. Ruce uz od covidu moc casto nepodavam, na sale je to navic dost divne

Mohučanka Bylo by fajn, kdybychom byli nejak odlisitelni treba podle barev, ale s tim obleceni. Se aapon u nas situace jen zhorsila. Driv jsme meli kazdy vlastni sady obleceni (plaste, tricka, haleny), ted je umelohmotny erar, kde vecne chybi velikosti S a M, takze bereme co zrovna je. Lekarske nemaji kapsy vubec, takze si nemas ani kam dat mobil. Cast lidi si nakoupila vlastni obleceni (coz ofiko nesmime), ale aspon vypadaji dustojne. Abych nevypadala jako uplny idiot, mame asi 30 pracovist v ruznych budovach, nekdy jsem na Jipu nebo v nemocnici v jinem meste (dcerinne). Doslova nevim treba pul hodiny pred zacatkem, jestli nebudu nekde uplne jinde. Jmenovka je to posledni co resim (na sale byt nesmeji). 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 03. července 2024 13:48

Jos To naprosto chápu. Já jen to popsala z druhé strany, jak jsem to viděla. Byla jsem za ty jmenovky vděčná, protože v tom stresu jsem si ta jména doktorů moc nepamatovala. Obzvlášť těch, kteří chodili za náma jen občas z jiných oddělení. 

Offline mitford sister
1719 příspěvků moje polička 03. července 2024 13:54

ZinaNetflix: lilyhammer, six feet under 

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 03. července 2024 14:27

letfenixa já byla teď v neděli s dítětem na pohotovosti. Doktor se představil, nevím už, jestli jménem, nebo jen, že je doktor. Sestra seděla v ordinaci za PC a on si chodil na chodbu a do čekárny a vyvolával si jménem pacienty. Byl super

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 03. července 2024 15:08

Jos vieš, ty si väčšinou na sále, ani pacient častokrát nevie, že tam si. Ale tí, ktorí prichádzajú za pacientom na izbu, rozprávajú s ním,  by sa predstaviť mali. 

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 03. července 2024 15:57

Tabea veď to, ja si priezvisko nezapamatam, ale aspoň keď povie, som Dr.House, tak viem.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 03. července 2024 16:29

mitford sister - six  feet under -odpočívaj v pokoj -  je perfektné ! Nemám žiadny predplatený kanál, a mrzí ma, že si to nemôžem pozrieť znovu, najmä tie prvé série , ale rovnako ,ako vy - odporúčam ! 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. července 2024 16:30

letfenixa to mas zplnou pravdu. Naivne jsem doufala, ze se tak deje. 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 03. července 2024 19:06
Reakce na Zina:

Nemáte někdo tip na nějaký dobrý seriál, pokud možno ne moc depresivní? Jsem v nemocnici a kvůli dlouhému uspávání dítěte už toho mám dost zkouknuto. Můžu z mobilu na Netflix a Voyo.

​Nevim, jestli je to dostupne na ceskem Netflixu, ale za sebe doporucuju "Dead to Me". Napeti, ale zaroven sranda! 

Offline dzizisketa
8985 příspěvků moje polička 03. července 2024 19:11

Zina 

Mně se naposledy líbili Mrtví mladí detektivové.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 04. července 2024 00:00

Zina mně velmi bavil seriál Sugar s Colinem Farrellem.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 05. července 2024 09:16

V hlavě 2. Má na to cenu chodit, když jsme neviděli jedničku? Mládežníci odjíždí na týden pryč, tak jsem ještě chtěla podniknout rodinné kino a vyběr není z největších.

(Týden budu sama jen se štěnětem, jupí!)

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. července 2024 11:02

brrrděti se na to chystaj měsíce a já uvažuji, že vyrazim s nima. Podle mě má cenu si pak o tom popovídat, co se jim v těch hlavách děje. Už povídání nad trailerem bylo pro nás užitečné. 

Určitě tam nějaké odkazy budou, ale přibude hromada emocí. Já si jedničku pamatuji jen trochu a rozhodně se na ni predtim nechystam.