"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:18

letfenixa no však jasné, odpovědnost za tvorbu a ozvehu, příprava žáků na mimoškolní činnost organizace soutěži. 

Ono jde hlavně o to, aby odlišit to co se jen vezou a dělají nutné minimum od těch co přemýšlejí a chtějí věci zlepšovat. 

Máme asistentku, co by si tam mohla napsat organizování mimopracovních akcií a teambuidingu, ale ona se tváří jako Boží umučení už u požadavku zarezervovat stůl.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:21
Reakce na dzizisketa:

Nevíte, z jakých látek se šijí služební mundúry v katolické církvi? Pro faráře, řádové sestry a bratry, biskupy, kardinály, papeže atd.? Platí, že čím vyšší status, tím lepší materiál?

​Měla jsem párkrát v ruce albu (bílé spodní roucho pod další oděvy). Byl to materiál, z kterého bych nikdy nekoupila pánskou košili - člověk se zpotí hned při prvním nošení. Polyester.

Šedé košile nošené s kolárkem taky polyester.

Obojí na úrovni farář, ale od pohledu si nemyslím, že biskup (Holub) má něco onačejšího.

Ornáty asi lepší bývají - malovaný polyester x vyšívaný.

PS: Jak jsem měla v ruce albu - "náš" farář nastoupil na nové místo, kde nikoho neznal, a bylo potřeba přeprat zásobu alb, než se pořeší služební praní. Tak jsem se přihlásila.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2025 12:26
Reakce na DruI:

zelene.oko No, my chodíme na samoobslužné pokladny, tam to placení zvládne bez připomínek od personálu ten kdo má zrovna volnější ruce ;o)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 13:18

Archivářka Robě ministrantovalo a taky nosil domů ten polyester. Výhoda byla, že se to nemuselo žehlit, vůbec. A co mám vypozorovano z těch starších ornátů, tak ty byly bavlněné, půjčovala jsem si stoletý na Mikuláše po dědině a byla to bavlna v plátnové vazbě. 

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 14:34

Evaeva DruI My byli taky na samoobslužné, ale řešili jsme ten tvaroh, takže nám do toho paní prodavačka zasahovala.

dzizisketa Mě to naštvalo jen trochu, protože paní prodavačka byla jinak moc milá.

Sweet Potato My jsme se s mužem právě shodli, že máme spíš okoukané (a vzory v rodině), že muž šéfuje (čti kafrá do všeho), ale peněženku na konec tasí žena. Ale prodavačka bude mít větší vzorek, to je jasné.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2025 14:41

zelene.oko třeba v restauraci mi přijde přirozenější, když platí muž. Ale s dětmi už kolikrát padlo i toto "pravidlo"

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 14:43

zelene.oko Tak na samoobslužné pokladně nechápu, proč se prodavačka pohoršovala. Já myslela, že jí vadilo, že zdržujete. A já právě na samoobslužné pokladny chodím, protože si tam nákup seskládám svým tempem a nikdo mi nefuní na záda.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 14:44

zelene.oko U nás platí takhle na nákupech nebo restauraci vždycky muž, u rodiču taky táta. Hele možná záleží, jestli máš společný učet nebo ne;)

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 14:47

zelene.oko Já vůbec netuším, jak to mají jinde. S jednou už dávnější výjimkou jednoho páru, kde si i po svatbě platil v hospodě útratu každý sám. (Jak to mají v obchodě, nevím)

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 15:33

zelene.okou nás platí ten kdo nakupuje, málokdy jsme v obchodě na nákupu oba spolu .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2025 16:13

Karja u nás muž platí hodně velké nákupy, protože to fakt nemá smysl, aby mi poslal peníze a já to zaplatila. Ty menší, jak to vyjde. Ale je fakt, že málokdy jsme tam oba, to je správná poznámka 

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 20:11

zelene.oko u nas v potravinach muz sklada za kasou nakup a ja platim, jedno jestli hotove nebo kartou. Ale penize jsou spolecne.

Offline Tak Betty
6161 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 20:34

Kokoska U nás opačně, protože umím líp skládat .Jo peníze máme společné.

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 20:42

Tak Betty proto chodim nerada s muzem na vetsi nakupy, on se hrne dopredu a nenecha si na to sahnout. Pak jsou rajcata pod mlikem a podobne. A jeste ma pocit, jak mi uzasne pomohl.

Offline Tak Betty
6161 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 20:57

Kokoska ano , takhle skládá můj muž , ale já ho k tomu   nepustím i když na něm vidím, že trpí protože mi to trvá . No tak vždycky někdo trpí žejo. A samozřejmě chodím radši nakupovat sama.

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 22:01

Tak Betty taky rostu, kdyz prinesu nakup domu a on mi chce pomoct a vsechno vysklada na linku, jak to popadne, zleva zprava. Ja to mam vetsinou ulozene podle toho, co prijde do komory, do lednice, do potravni skrinky... pak beham a roznasim :) Snahu ocenuju, ale nekdy mene je vice.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 22:03

dzizisketa to je ale zajímavá otázka! Někde jsem někdy četla (haha), že papež má svrchní oděv z hedvábí. 

Jinak existuje eshop s kněžskými oděvy a tam je to samý polyester, ale ten nejdražší byl z damašku.

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. zaří 2025 22:16

zelene.oko platime mobilem a vetsinou muz (ja skladam nakup) a to kartou ke spolecnemu uctu, kam posilame oba, dokonce vic asi ja. Driv by me to nenastvalo, to jsem pod stolem klidne posouvala hotovost, aby platil vse muz. Ale dnes uz jsem dostatecne emancipovana, aby mi to lehce ponizujici prislo. Ale presla bych to usmevem  

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 04:31

zelene.oko Vždycky muž (ale společně nakupujeme málokdy), ale kdyby odběhl vyměnit tvaroh, zaplatila bych to já a nijak bych se nad tím nepozastavila. 

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 16. zaří 2025 07:44

Ja bych řekla, že někdo to už zaplatí, když to máme v taškách.  Mne by hlavně štvalo, že s tím tvarohem bude znova stát frontu. Ale i nás to většinou stihne, než prodavačka namarkuje nákup.