Jos já!!! A celá široká rodina. Vůbec nechápu tu oblibu, je to těžký, nejde to prát. A to vůbec nemluvím o polštáři, vždyť ten vůbec nedrží tvar
![]()
Jos já!!! A celá široká rodina. Vůbec nechápu tu oblibu, je to těžký, nejde to prát. A to vůbec nemluvím o polštáři, vždyť ten vůbec nedrží tvar
![]()
continuity já mám polštář z ikei, takový pevnější. A taky obvykle nadávám. Ale už se mi stalo, že ho někde měli ![]()
Malenge ano, to je naprosto přesný popis ![]()
A který polštáře jsou dobrý? My už máme fakt hrozný, jsem se zděsila. Ale chci malé ploché, v hotelech taky trpím se zalomeným krkem ![]()
Aranel tak to by mně zajímalo, komu ty polštáře vyhovují. Mně totiž většinou připadají moc nízké
(a velké)
Malenge píchá při převlékání? To bylo asi nesedraný peří, ne? Ja myslím, že sice všichni mluvíme o peří, ale každý zažil tu péřovou deku úplně jinou (jiný sýpek, jiná kvalita peří, ..)
Evaeva asi mně, mně je to všechno úplně fuk, vyspím se i na okrasném polštářku z obýváku a přikryju se čímkoliv, co je lehké a není mi v tom vedro. Pokud kvůli něčemu nemůžu mimo domov spát, tak jsou to většinou moc měkké matrace. Čím se obalím, je mi fuk.
Pinot Noir jako takhle, já spím jak zabitá kdekoliv a kdykoliv
Ale ty mně nepohodlné polštáře poznám jak při usínání, tak hlavně ráno
Ja mam lehkou perovou deku z ikey a nepoznala bych to, s těžkým sypkem, co jsme mívali doma, sw to neda vubec srovnat
péřový polštáře mame taky a čas od času to peru a dávám s mickama do sušičky
Potrefenáhusa a micky jsou spokojený? ![]()
Tabea micky si na kvalitu potrpí :-)

Tabea já mám právě 50x60 a většinou na ubytování mají 70x90, nízké, co nedrží tvar, pravda většinou jezdíme do apartmánů, hotely už asi moc neposoudím, nějak se už nepamatuju![]()
Mame s muzem oba perovou perinu, za par dni ji bude osm let (dostali jsme ji ke svatbe
) a je skvela. Vltavske peri, myslim. Lehoucka, hreje, nijak netizi. Dcerina perina z umeleho vlakna vazi vic. Rozdil asi jako zimni prosivany kabat z umeleho vlakna a perovy, co hreje a pritom se da se sbalit do kapsy. Polstare mame taky perove, z ikei, tu drazsi verzi z prachoveho peri. Kazdy dva kusy 50x60, coz je super variabilni. Vsechno davam do pracky a susicky, kdyz je treba.
Tezka perova duchna, co pichala, mi pripomina tak akorat babiccinu chatu nekdy v devadesatkach a stare periny, ktere nikdo nepouzival. Spolu s kousavymi tezkymi dekami.
Měli jste někdo doma takový ty fešácký bílý povlaky, co měly na jedny straně ozdobný průstřih? Myslim, že babička to měla ve skříni a bylo to ručně (?) vyšívaný a strašně nepraktický. Něco podobnyho jsme měli v Japonsku na spaní na futonu. ![]()
Doma máme jen peřiny a polštáře z peří, používáme je v zimě i v létě a spí se mi v tom moc dobře.
Nedávno byla u nás na noc návštěva, pochvalovali si, jak se jim krásně spalo, prý co to máme za skvělé polštáře, že to bylo jako u babičky
.
Z pichlavého peří se kdysi u nás dělaly polštáře "spyňaky" ( Slezsko), byly to polštáře, které se dávaly pod ten měkký péřový, aby bylo výše pod hlavou. Byly to zbytky z toho sedraného peří, ta brčka se zbytkem peří. Ale to už je hodně dávno ![]()
Stará existence teď se některý polštáře dělají s nesedranym jádrem, na něm je ještě jedna sedraná vrstva.
Tabea Jj, to jsem zažila hodně kdysi v nějakým hotelu a pod tím byla taková hnusna těžká peřina z hodne klouzavyho jakozesatenu, takze tou dirou (jen díra bez výšivky) to neustále klouzalo ven
Zuzuli Ty fakt pereš péřovou peřinu? Já vyprala jednu jednou starší a jako ty vado, ty vado, v pračce jsem uklízela fakt dlouho:D
Stará existence Haha, k nám pod kopec spyňaky nedošly.
Potrefenáhusa jezis uplne se mi vybavily ty jakozesatenovy periny![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.