"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 10. listopadu 2025 20:47

Anemajá jsem se kdysi snažila změnit přístup školy a to jsem měla podporu i dalších rodičů. A nemělo to žádné řešení, dozvěděli jsme se, že pana ředitele lyncujeme (poslali jsme předem nějaký výhrady typu, že nám nepřijde v pořádku, když 2x týdně mešká do hodin matiky 20 a více minut a podobné fakt hmatatelné věci.)

Takze já radím napsat stížnost zřizovateli, utíkat co nejdál a nevyčerpávat se zbytečně spory, které nikam nevedou. Zní to sice blbě, ale jsem už ve věku, kdy si války, které povedu, pečlivě vybírám. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 04:21

Před nějakou dobou se tu vedla diskuse o hořčíku ve formě bisglycinátu, ale já prostě nejsem schopná to dohledat. Poradíte, od jaké firmy/výrobce ho pořídit? Ideálně, aby byl dostupný v lékárnách 

Offline Amy_Mee
168 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 07:29

Já mám vyzkoušený tento: https://www.natima.cz/natios-magnesium-bisglycinate-1000-mg-b6-90-veganskych-kapsli/ (mám vyzkoušený jako jeden z mála, že se z něj nepo..) Ten je večer na lepší spaní a ráno si beru tento: https://www.natima.cz/natios-magnesium-malate-1000-mg-b6--90-veg--kapsli-elem--horcik-170-mg/

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 08:28

.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 08:56

Anema to je hustý! A pořád se všichni tváří, že je to v pořádku, jo? 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 09:36

Anema Ty ale to je strašný. Když ztrácí glanc učitelka s pětadvaceti žákama, tak to ještě dokážu nějak pochopit (omluvit úplně ne, ale pochopit jo), ale s deseti žákama ve třídě by se snad mohla zvládat chovat se k dětem slušně

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 09:45
Reakce na Anema:

DruI nespokojení rodiče hlasují nohama, první třída měla už na začátku míň než 10 žáků a už je zhruba 1/3 pryč.

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 09:46
Reakce na Anema:

DruI nespokojení rodiče hlasují nohama, první třída měla už na začátku míň než 10 žáků a už je zhruba 1/3 pryč.

​Ty jo, to je síla.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 09:47

to je tak neskutečné, pořád si říkám, že máme rok 2025 a někam jsme se posunuli a pak vždycky někde narazím na podobné historky a úplně se mi svírá srdce hrůzou za ty chudinky prvňáčky, co na své školní cestě museli nejprve narazit na něco podobného. Snad pro ně v nových školách bude lépe  

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:05

.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:10

Anema tak to jsem ráda, přeju už jen vstřícné učitele z 21.století a hezké školní zážitky.

Napiš pak vývoj na zastupitelstvu, jestli se ti bude chtít.

Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:11

Anema nase škola proniká na zasedání zastupitelstva už několik let a neděje se nic 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:15
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:16
Reakce na Anema:

DruI nejvíc vtipný na tom je, že ona argumentovala tím, že přece musí nastavit taková pravidla, protože co kdyby jich tam těch 25 měla!

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:26

Anema No, my taky hledali novou školu a když jsem při vybírání sbírala informace mezi svými známými, co se ve škoství tak porůznu vyskytujou, tak bohužel převažující názor byl, že školství jde do kopru :o( Takže já už mám celkem nízká očekávání a jediné na čem mi opravdu záleží je, aby mi škola děti nerozbila.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:42
Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:50

Anema Jako je fakt, že ve všech školách, kde jsem se byla podívat, my byli sympatičtější než v naší spádové ale už se přes tu hořkost, co mi z celé té situace zbyla, asi nepřenesu. Ale beru to i jako svoje selhání, měla jsem pro svoje náročné dítě vybírat školu líp, no.

Bych jenom naivně chtěla kompetentní učitele pro všechny děti, obzvlášť na prvním stupni, aby jim tu školu neznechucovali, takže mě pak takový případ, co zmiňuješ ty, dost bolí, protože ať už to rodiče vyřeší jakkoli, ty děti (myslím všechny ve třídě) to svým způsobem poznamená.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 10:54

DruI no přesně. Mně vadí, že musíme obcházet školy a hledat, kde mají fajn učitele. Jsou a není jich málo, ale měli by být všude.

Já neznám žádné vyloženě otřesné případy, ale rozhodně nejsou všechny pozitivní:( A znám i rodiče, kteří to neřeší, aby dítěti neuškodili a radši to nechají být.

Jak se dceři líbí na nové škole?

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 11:25

Evaeva No, zatím tam chodí týden, takže se s tou změnou ještě úplně nesmířila, ale vzhledem k její povaze jí bude to smíření ještě nějakou dobu trvat (a pravděpodobně nám to bude vyčítat ještě v pubertě :o). Ale začala v noci líp spát a celkově bych řekla, že se zklidnila, tak to beru jako dobré znamení.  Nová učitelka jí zatím chválí jak je hodná, pracovitá a chytrá, tak snad to vydrží.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 11:29

DruI to vypadá dobře!