"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Potrefenáhusa
38928 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 11:35

DruI moc přeju dobrej start i pokračování, vypadá to slibně

ja myslim, ze tenhle rok skončím na neurolu, a to jsem myslela, ze náročný to bude při přechodu na střední, a ne už odchodem ze školky  

bohuzel leckde proste vybírat nejde, ty skoly nejsou treba uplne v dosahu, pripadne je na ne velkej přetlak, kterej ted asi jeste naroste tema zrušenýma odkladama ... ale ono je na mnoha místech v pytli i v Praze 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 11:43

Potrefenáhusa No, abych se přiznala, tak jsem taky nečekala, že mě školní docházka na prvním stupni dostane na psychoterapii a antidepresiva. A to alespoň máme v okolí dost škol, ze kterých jde vybírat. Lidem, co mají v dosahu efektivně jednu základku fakt nezávidím.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 11:51

Amy_Mee děkuju 

Offline Mags
181 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 13:05

Anema A zkusit to medializovat?

Offline woman27
580 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 14:02

Anema

Počkala bych, jak dopadne jednání na zastupitelstvu. Nicméně, pokud jste vyčerpalii všechny možnosti (učitel, ředitel, česká školní inspekce a na zastupitelství by to zametli pod stůl), zbývá opravdu jen medializace. 

Nevěřila bych tomu, co vše jsou schopni lidé medializovat (mladý nadějný basketbalista, ve skutečnosti rozmazlený smrad, který využíval sociálně slabších žáků, kupoval si je a poté šikanoval). I když bylo vše uvedeno na správnou míru, škole už zůstala nálepka "problémová, byla tam i televize." 

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 11. listopadu 2025 14:56

DruI přeju, aby bylo líp

Dcera má na víceletém gymnáziu učitele - taky byla snaha ho vyměnit (petice rodičů - chyběli 2 podpisy pro výměnu, protože některé rodiče také učil a přeci nemůže být tak hrozný...), byl to kamarád bývalého ředitele a letos končí a pak jde do důchodu. Teď  si z něco děcka už nic nedělají a těší se až odmaturují a už ho nikdy neuvidí, nadává při hodinách, vyhazuje děcka za dveře, vyhrožuje, že skočí z okna a to že by je měl připravovat na maturitu mu jaksi uniká .... prostě vyhořelý zapšklý starý chlap. 

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 06:30

Hledala jsem kontakt na jednoho spolužáka, vždycky byl dost opatrný na svoje údaje, takže není na žádné sociální síti, prostě nikde. Ale nemá úplně běžné jméno, takže z googlu něco vypadlo. Celý život se rekeačně věnuje jednomu sportu a našla jsem na jednom místě pohromadě úplně veřejně, kdy za jaký sportovní klub kdy hrál, takže celou jeho historii, jak se za posledních 20 let stěhoval po Praze a Středočeském kraji a při tom měnil ty kluby, i s letopočty. To je takhle běžné? Kontakt na něj tam teda nebyl, takže v tomhle mi to nepomohlo. 

Offline Torrah
3399 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 10:51

Myrtila hele já si před lety, kdy jsem ještě nepsala a nebyla jsem na síti skoro vůbec, ani fb jsem neměla, myslela, že jsem nedohledatelná a pak mi na mail napsal kamarád, s kterým jsem se potkala, když nám bylo -náct a pak už jsme se přes dvacet, možná třicet let neviděli. Prostě ho napadlo, jak se asi mám a někde ten můj mail vyštrachal. Nechce říct kde, ale tehdy mě to tedy hodně překvapilo. Takže ono i když nechceš, tak někde to prostě někomu vždycky ulítne... 

Edit: on je teda ajťák, takže to měl asi jednodušší

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 11:11

Myrtila Jako ta digitální stopa, když máš unikátní jméno se asi nějak zanechá. Ono i teď se na těch různých sportovních akcích podepisuje souhlas s tím, že tě někde uvedou. My se jménem typu "Jan Novák" to v tomhle máme jednodušší :o)

A teda taky mám jednu historku s dohledáváním kontaktů na staré spolužáky. Měla jsem kdysi dočasnou kolegyni, se kterou jsme pracovaly cca čtrnáct dní a nějak jsme si vyprávěly o škole a ona vzpomínala na spolužačku z gymplu, kterou by ráda zase někdy viděla. No a úplnou náhodou to byla taky moje spolužačka ze základky, na kterou jsem sice neměla kontakt, ale o které jsem věděla, že vždycky sedí ve volební komisi, tak jsem kolegyni slíbila, že při příštích volbách předám kontakt, což jsem skutečně o pár měsíců později udělala, tak mi pak obě poslaly poděkování :o)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 11:32

DruI to je hezký příběh

Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 12:03

DruI Je to je hezké, já jsem ztratila kontakt na svoji bývalou spolubydlící, ona se asi vdala a je to zvláštní jakoby v mé generaci jakoby se ztratit ze sítí a tak;).

A jednou jsem už tady psala, jak mě kontaktoval bývalý spolužák, pamatuji si, že jsme spolu měli přednášky na tři předměty asi rok...a napsal mi sloh, že se po letech osmělil mi napsat, že jsem se mu vlastně líbila a jak tam chodil jen kvuli mě (já ani nevím, jestli jsme se třeba zdravili) a dohledal na sítích tolik věcí o mě, a pamatoval si i tolik věcí o mě z těch přednášek, až mě to uplně zamrazilo, ale snažil se to zakomponovat jako aspon vtipně do té zprávy, ale bylo to fakt zvláštní, uplně jako to dokreslilo, že to soukromí si můžeš myslet, že máš, ale nemáš.... A četla jsem to nějak kamarádce, co tam taky chodila se mnou na ty přednášky a říkala mi, at ji to přepošlu.....a já říkám, ježiši a proč, to ti přece nemůžu přeposílat a ona ,"ta zpráva je tak divná, ráda bych ji měla:D:D:D:D"

Offline Tabea
8164 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 12:26

Karja tak to mne zas jeden říkal, že mě hledal po sítích a že to umí mimořádně dobře, ale že vůbec nic nenašel. Jak je to jako možný. Je fakt teda, že sociální sítě nemám žádný. Mám teda oproti tobě výhodu změny jména. Kdyby měl to starý, tak by třeba našel moji diplomku.
Ale taky jsem si říkala, jak člověk snadno podcení tyhle čmuchaly. 

Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 12:30

Tabea Já jsem kdysi i psala na nějakou stránku, protože tam někdo vyvěsil můj sloh, jestli by to mohli smazat....protože tuto variantu jména příjmení mám jen já, a prostě když tě pak někdo hledá třeba z potenciální práce nebo prostě někdo cizí, tak to chce aby ten výjezd z googlu nějak vypadal, tohle byl snad třetí odkaz po FB a LinkedInu

Offline Tabea
8164 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 12:34

Karja a sundali to?

Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 12:40

Tabea jj, ale vtipný bylo, že jsem musela nějak doložit, že jsem to já:D:D Kdežto když to tam někdo umistoval, tak se to dokládat  ani nemuselo. Navíc to ani nemělo smysl, ten sloh byl dobrej, ale jen v souvislosti, když si znala zadání, které bylo na hlavu postavené, bylo to takové to, pospoj 10 slov do příběhu...ale bez toho zadání to byl prostě příběh jak do Chvilky pro tebe:D

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 12:53

Tabea ja jsem takhle kdysi zaujala samba, kdyz jsme se potkali. Byl hrozne nervozni z toho, ze na mne nic nenasel na internetu (nikdy jsem nepouzivala ani fb), tak se mnou musel do te hospody, aby vsechno zjistil

Offline Tabea
8164 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 12:58
Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 13:36

Ha, změna tématu:D. Potřebuji stahovací kalhotky nebo něco, co stahuje břicho, ale aby to nemělo švy na zadku:/ A aby to fungovalo. Nemáte někdo osvědčenou značku?  Ani nevím, jestli chci něco jako kombiné, to mám doma, ale přijde mi, že je to patrné kde to na stehnech končí a stahuje hlavně pas, já bych chtěla spíš to pod pasem. 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 13:52

Prosím, jak se tu řešila pratelnost COSích materiálů, jak byste naložily se složením 78% Lyocell a 22% len..? Prý neprací. Nemáte někdo zkušenost? Koupila jsem mláděti kraťasy, pokud by to fakt pračku nepřežilo, tak vracím.. 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 12. listopadu 2025 14:10

Pavlena tak ono to tu pracku nejspis prezije, ale jak uz jsme tu resili, ta latka muze zhnusnout. Ja mam z cos saty ze 100% lyocellu, peru je bezne a jsou proste takove trochu jete, hlavne barevne na sobe maji takove mapy....