"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 14:44

notna po našich to jednou taky chtěli. Ale už nevím, jak to vyřešili. Myslím, že se dohodli na tom, že jim pošlou údaje a občanky ukážou na místě. To je Španělsko?

Offline notna
9467 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 15:01

Evaeva Slovensko. Ale neměla jsem možnost moc vybírat. Specifické požadavky, byla jsem ráda, co jsem našla za přijatelnou cenu pro všechny a taková zrada.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 15:09

notna aha. No ti Španělé právě tvrdili, že je to tam standard. Se Slováky bych se zkusila domluvit. Třeba řidičák by nestačil? Nebo proč to chtějí?

Online Kokoska
35050 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 15:09

notna po mne chtel online check in vzdycky jen cisla, sken nikdy. To by se mi taky nelibilo.

Offline notna
9467 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 15:14

Evaeva Kokoska Zkoušela jsem, jestli jim bude stačit čísla OP. Ale to jsem psala před chvílí, jak tu nad tím sedím. Se připravuju, jestli napíší ne, musí být kopie.

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 16:05

notna

mě se občas stane, že chce ubytovatel kopii dokladu, teď naposled v Itálii. To si dělali i fotokopie na místě. Náš GDPR zákon to hodně omezuje, ale v Rakousku se divili, že je nechceme poslat emailem. 

Online Kokoska
35050 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 16:08

continuity fotokopie pasu si delaji leckde v hotelich, ale posilat by se mi to fakt nechtelo.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 16:10

Chtela jsem nakoupit digitalni soubor na jednom eshopu a byly tam varianty paypal nebo debit/credit card. Zvolila jsem debit card a stejne mne to presmerovalo na stranky papalu a v ramci platby to po mne chtelo vytvorit heslo na paypal. Platbu jsem nakonec v bankovnictvi zamitla, protoze to po mne chtelo autorizovat platbu 0 usd misto 187 czk, ale presto se mi ucet na paypal vytvoril. Myslela jsem si, ze to je klasicka platba kartou a paypal je jenom zprostredkovatel (treba jako payU). Predpokladam, ze to nijak obejit nepujde? Ja si v zadnem pripade nechci propojovat debetni kartu s paypalem, takze mam asi smulu...

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 16:11

Kokoska taky jsme je neposlali, bylo to teda z jiného důvodu než ubytování. 

U toho online checkinu to nahrajes do systému, ale většinou jim stačilo ty čísla. On je problém, že tě musí většinou přihlásit na policii nebo jiném úřadě, potřebuji mít ten doklad nějak ověřený. Pokud je tam bezkontaktní ubytování, je to trochu prekerka. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 16:13

notna v Itálii chtějí kopii dokladů už několik let a většinou předem. Taky teda mají každého turistu osobně zkontrolovat, zda je to opravdu on, ale s tím už jsem se dlouho nesetkala. Většinou jen napíšou, kde jsou klíče.

Offline Jitka77
1947 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 16:23

monis Na PayPal si můžeš poslat peníze převodem, nemusíš si ho propojovat s kartou. 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 16:26

Jitka77 podivam se na to, dik

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 16:26

JankaM ja ji doporucuji vsem, kdo maji problem s usinanim. Sice mi spadne, ale na usinani je skvela. Ted jsem ji v noci nemohla nahmatat a rano ji mel nasazenou manzel. Pry - nemohl jsem usnout, tak jsem si ji pujcil.

Online Kokoska
35050 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 16:37

continuity tady v Cechach jsem 2x mela bezkontaktni ubytovani a fakt nechteli nic jineho nez datum narozeni a cislo obcanky. Jeste jsme si rikali, ze nemuzou vedet, kdo tam opravdu bude bydlet, zadna kontrola neprobehla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 16:57

Po nás doklady nikdy nikde dopředu nechtěli, bezkontaktně jsme se ubytovali už xkrát, tady i v zahraničí. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 17:13

Lamicka A jsou v těch maskách nějaké rozdíly, nebo stačí v zásadě jakákoli? Já bych ji koupila k vánocům tchyni :o)

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 17:30

DruI kup tuhle, je nejlepší. Některé jsou silné a pevnější, to není příjemné. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 17:55

Lamicka Dík za doporučení.

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 18:40

Kokoska v CR, pokud si český občan, tak tě nemusí nikam nahlašovat. Můžu ti říct, že když vytáhnu občanku v nejakém soukromém apartmánů já, kolikrát si radši vezmou od muže a napíšou to celé na něj.

V Polsku jim stačilo i potvrzení o trvalém pobytu v ČR, což je takový sranda doklad (občanku jsem zrovna vůbec neměla a pas zapomněla). 

V Itálii si to fotili všude nebo projeli čtečkou. 

Online barbucha blogger
35961 příspěvků moje polička 14. listopadu 2025 18:48
Reakce na Evaeva:

Po nás doklady nikdy nikde dopředu nechtěli, bezkontaktně jsme se ubytovali už xkrát, tady i v zahraničí. 

​Taky jsem to nezažila, ale přes booking jsem ještě nikdy nic neobjednávala, jenom na airbnb. Tam doklad žádnej posílat nechtěj.

Naopak v apartmánech přes cestovku jsme museli vždycky dodat pas (ale až na místě), jak v hotelu