notna po našich to jednou taky chtěli. Ale už nevím, jak to vyřešili. Myslím, že se dohodli na tom, že jim pošlou údaje a občanky ukážou na místě. To je Španělsko?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Evaeva Slovensko. Ale neměla jsem možnost moc vybírat. Specifické požadavky, byla jsem ráda, co jsem našla za přijatelnou cenu pro všechny a taková zrada.
notna aha. No ti Španělé právě tvrdili, že je to tam standard. Se Slováky bych se zkusila domluvit. Třeba řidičák by nestačil? Nebo proč to chtějí?
notna po mne chtel online check in vzdycky jen cisla, sken nikdy. To by se mi taky nelibilo.
mě se občas stane, že chce ubytovatel kopii dokladu, teď naposled v Itálii. To si dělali i fotokopie na místě. Náš GDPR zákon to hodně omezuje, ale v Rakousku se divili, že je nechceme poslat emailem.
continuity fotokopie pasu si delaji leckde v hotelich, ale posilat by se mi to fakt nechtelo.
Chtela jsem nakoupit digitalni soubor na jednom eshopu a byly tam varianty paypal nebo debit/credit card. Zvolila jsem debit card a stejne mne to presmerovalo na stranky papalu a v ramci platby to po mne chtelo vytvorit heslo na paypal. Platbu jsem nakonec v bankovnictvi zamitla, protoze to po mne chtelo autorizovat platbu 0 usd misto 187 czk, ale presto se mi ucet na paypal vytvoril. Myslela jsem si, ze to je klasicka platba kartou a paypal je jenom zprostredkovatel (treba jako payU). Predpokladam, ze to nijak obejit nepujde? Ja si v zadnem pripade nechci propojovat debetni kartu s paypalem, takze mam asi smulu...
Kokoska taky jsme je neposlali, bylo to teda z jiného důvodu než ubytování.
U toho online checkinu to nahrajes do systému, ale většinou jim stačilo ty čísla. On je problém, že tě musí většinou přihlásit na policii nebo jiném úřadě, potřebuji mít ten doklad nějak ověřený. Pokud je tam bezkontaktní ubytování, je to trochu prekerka.
notna v Itálii chtějí kopii dokladů už několik let a většinou předem. Taky teda mají každého turistu osobně zkontrolovat, zda je to opravdu on, ale s tím už jsem se dlouho nesetkala. Většinou jen napíšou, kde jsou klíče.
monis Na PayPal si můžeš poslat peníze převodem, nemusíš si ho propojovat s kartou.
Jitka77 podivam se na to, dik![]()
JankaM ja ji doporucuji vsem, kdo maji problem s usinanim. Sice mi spadne, ale na usinani je skvela. Ted jsem ji v noci nemohla nahmatat a rano ji mel nasazenou manzel. Pry - nemohl jsem usnout, tak jsem si ji pujcil. ![]()
![]()
continuity tady v Cechach jsem 2x mela bezkontaktni ubytovani a fakt nechteli nic jineho nez datum narozeni a cislo obcanky. Jeste jsme si rikali, ze nemuzou vedet, kdo tam opravdu bude bydlet, zadna kontrola neprobehla.
Po nás doklady nikdy nikde dopředu nechtěli, bezkontaktně jsme se ubytovali už xkrát, tady i v zahraničí.
Lamicka A jsou v těch maskách nějaké rozdíly, nebo stačí v zásadě jakákoli? Já bych ji koupila k vánocům tchyni :o)
Lamicka Dík za doporučení.
Kokoska v CR, pokud si český občan, tak tě nemusí nikam nahlašovat. Můžu ti říct, že když vytáhnu občanku v nejakém soukromém apartmánů já, kolikrát si radši vezmou od muže a napíšou to celé na něj. ![]()
V Polsku jim stačilo i potvrzení o trvalém pobytu v ČR, což je takový sranda doklad (občanku jsem zrovna vůbec neměla a pas zapomněla).
V Itálii si to fotili všude nebo projeli čtečkou.
Po nás doklady nikdy nikde dopředu nechtěli, bezkontaktně jsme se ubytovali už xkrát, tady i v zahraničí.
Taky jsem to nezažila, ale přes booking jsem ještě nikdy nic neobjednávala, jenom na airbnb. Tam doklad žádnej posílat nechtěj.
Naopak v apartmánech přes cestovku jsme museli vždycky dodat pas (ale až na místě), jak v hotelu ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí