žluťásek Tabea No, a já se o tom dočetla kdysi tady, taky mě do té doby nenapadlo dát si na bolest v krku léky na bolest!
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Mám takový dotaz, který nechci pokládat na FB (loni jsem něco podobného učinila a vyrazili mě ze skupiny
).
Sjíždím skupinky " milujeme Vánoce" , " těšíme se na Vánoce" atd. je tam hodně domácností, kde už nyní mají nazdobený stromeček. Ne nejsou to fotky z loňska, je to prostě styl - už jsme to nemohli vydržet - Děti se nemohly dočkat…
Jako nic proti tomu, ale nějak nechápu, jak dokážou potom udržet kouzlo vánoc až do Štědrého dne, co se bude dít, "až přijde Ježíšek" ? Nejsou potom ti lidi přesycený? Čím potom chtějí vyexponovat atmosféru?
Samantha Tak já předpokládám, že takoví lidé okamžitě po vánocích stromeček sbalí, prohlásí vánoce za skončené a zbytek roku stráví na horách a lyžují? ;o)
Samantha Stromeček a vánoční výzdoba před adventem mi připadá taky divná a na sílu, ale doma zdobíme stromeček na začátku adventu. Po Vánocích už nás nezajímá a chceme si ho užít déle než pár dní. Ale u rodičů jsme ho zdobili vždy až na Štědrý den.
Samantha u nás se stromek zdobí tak týden před vánoci, hned jak ho přivezeme. A zůstává dokud nezačne opadavat a stejně je mi ho vždycky líto vyhodit. A dokud tam je, tak mi vytváří hezkou atmosféru, ať už adventní, vánoční a pak i povánoční. Už se těším. ![]()
Ale mít vánoční výzdobu už teď mi přijde podivné.
Stejne jako včera v Globusu hráli rolničky, rolničky. ...proč v půlce listopadu.
Samantha já se podivuju každý rok, že si lidi působí tuhle inflaci Vánoc sami a dobrovolně. Naopak mě až tak nepobuřují obchodníci a jejich rolničky a dekorace od října, jde jim o byznys a celkem to chápu. Navíc do obchodů téměř nechodím, tak to nijak zvlášť nevnímám. Ale že na to naskakují domácnosti a období, které chápu jako výjimečné a sváteční, si natáhnou na čtvrt roku, to mi připadá podivné. Samozřejmě každého věc, ale kroutit nad tím hlavou můžu, že jo.
u nas je uz tyden takova ta prava dusickova atmosfera - kontinualni mlha, sychravo, neustale mrholeni az dest, vsude tlejici listi na zemi.. tohle mi teda Vanoce neevokuje a neumim si predstavit ted zdobit stromecek. ten cas hrozne leti sam od sebe, jeste to na silu tlacit dopredu je na hlavu
Pinot Noir jo, přesně. V obchodech je to jasný, dušičky a halloween za námi, tak přichází na řadu vánoce ![]()
Nechtěla bych se připravit o celé jedno období mezi barevným podzimem a pravou zimou, ale svíčky a světýlka jedu ve velkém. Stromeček zdobíme na Štědrý den podle mužovy tradice, já bych to klidně udělala den dřív, ale víc ne. Necháváme do Tří králů.
viktorka_od splavu U nás bylo dva dny úplně nádherné, sluníčko,šlo vylézt na chvíli i v mikine....no měli jsme teda plný program, ale snažili jsem se tam aspoň tu hodinku venku nějak vmáčknout.
V obchodech mi to nevadí, já nechodívam nikam do OC a že v Penny mají už nějakou kolekci, to nevnímám;-)
Karja tady bylo celkem pěkně skoro celý týden
akorát, jak už je ve čtyři skoro tma, tak si to člověk tak neužije
Karja vcera po 6 dnech mlhy vykouklo asi na 3 minuty slunicko, hned jsme vystrelili ven, trvalo to tak ty 3 minuty no.. ale uz nebyla mlha aspon. dnes od brzkyho rana lije a bude lit az do vecera
Stromecek zdobime 22. nebo 23., vyhazujeme cca v pulce ledna, jen kdyz nemam cas nebo vypada jeste opravdu hezky, zustane dyl. Stejne i cukrovi se u nas pece az kolem Mikulase, ne v pulce listopadu nebo i driv.
Docela me prekvapilo, ze i ty stromy na namestich se rozsvecuji dost brzo, ne az se zacatkem adventu. Uz nevim ktere mesto uz 21.12.
viktorka_od splavu toto máme aj my, ale ani tie 3 minúty neboli. Ja mám každé ráno pocit, že je už večer.
letfenixa Ja mám každé ráno pocit, že je už večer
![]()
My jsme vždycky zdobili stromek 24. dopoledne. Teď v posledních pár letech, kdy jsem s úlevou stromeček zrušila a mám jen větve ve váze, to klidně lehce ověsím o pár dní dřív.
barbucha pro mě přechod od stromečku ke větvím byla taky velká úleva![]()
barbucha pro mě je stromeček každoroční noční můra, už jsem si na to před pár dny vzpomněla. Dotáhnout domů, usadit, ozdobit, před odjezdem nenápadně pod strom v kvaltu naházet dárky, přijet domů, strom hotovej, odzdobit, nenápadně vyhodit z okna, donést na shromaždiště... jak já bych si přála jen větve nebo metrovej stromek. Ale už to vidím, že to přes děti zas neprojde.
Tabea moc nechápu, proč si dělat z Vánoc noční můru. Proč si to nezorganizujete tak, aby to noční můra nebyla? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí