"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 02:29

žluťásek Tabea No, a já se o tom dočetla kdysi tady, taky mě do té doby nenapadlo dát si na bolest v krku léky na bolest!

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 09:40

Mám takový dotaz, který nechci pokládat na FB (loni jsem něco podobného učinila a vyrazili mě ze skupiny).
Sjíždím skupinky " milujeme Vánoce" , " těšíme se na Vánoce"  atd. je tam hodně domácností, kde už nyní mají nazdobený stromeček. Ne nejsou to fotky z loňska, je to prostě styl -  už jsme to nemohli vydržet - Děti se nemohly dočkat… 

Jako nic proti tomu, ale nějak nechápu, jak dokážou potom udržet kouzlo vánoc až do Štědrého dne, co se bude dít, "až přijde Ježíšek" ? Nejsou potom ti lidi přesycený? Čím potom chtějí vyexponovat atmosféru?

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 09:44

Samantha Tak já předpokládám, že takoví lidé okamžitě po vánocích stromeček sbalí, prohlásí vánoce za skončené a zbytek roku stráví na horách a lyžují? ;o)

Offline 1010
218 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 09:45

Samantha Stromeček a vánoční výzdoba před adventem mi připadá taky divná a na sílu, ale doma zdobíme stromeček na začátku adventu. Po Vánocích už nás nezajímá a chceme si ho užít déle než pár dní. Ale u rodičů jsme ho zdobili vždy až na Štědrý den. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 10:30

Samantha u nás se stromek zdobí tak týden před vánoci,  hned jak ho přivezeme.  A zůstává dokud nezačne opadavat a stejně je mi ho vždycky líto vyhodit.  A dokud tam je, tak mi vytváří hezkou atmosféru, ať už adventní,  vánoční a pak i povánoční.  Už se těším.

Ale mít vánoční výzdobu už teď mi přijde podivné.  

Stejne jako včera v Globusu hráli rolničky, rolničky. ...proč v půlce listopadu. 

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 10:52

Samantha já se podivuju každý rok, že si lidi působí tuhle inflaci Vánoc sami a dobrovolně. Naopak mě až tak nepobuřují obchodníci a jejich rolničky a dekorace od října, jde jim o byznys a celkem to chápu. Navíc do obchodů téměř nechodím, tak to nijak zvlášť nevnímám. Ale že na to naskakují domácnosti a období, které chápu jako výjimečné a sváteční, si natáhnou na čtvrt roku, to mi připadá podivné. Samozřejmě každého věc, ale kroutit nad tím hlavou můžu, že jo. 

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 10:56

u nas je uz tyden takova ta prava dusickova atmosfera - kontinualni mlha, sychravo, neustale mrholeni az dest, vsude tlejici listi na zemi.. tohle mi teda Vanoce neevokuje a neumim si predstavit ted zdobit stromecek. ten cas hrozne leti sam od sebe, jeste to na silu tlacit dopredu je na hlavu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 11:30

Pinot Noir jo, přesně. V obchodech je to jasný, dušičky a halloween za námi, tak přichází na řadu vánoce

Offline Jitka77
1947 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 12:09

Nechtěla bych se připravit o celé jedno období mezi barevným podzimem a pravou zimou, ale svíčky a světýlka jedu ve velkém. Stromeček zdobíme na Štědrý den podle mužovy tradice, já bych to klidně udělala den dřív, ale víc ne. Necháváme do Tří králů.

Offline Karja
44772 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 13:07

viktorka_od splavu U nás bylo dva dny úplně nádherné, sluníčko,šlo vylézt na chvíli i v mikine....no měli jsme teda plný program, ale snažili jsem se tam aspoň tu hodinku venku nějak vmáčknout. 

V obchodech mi to nevadí, já nechodívam nikam do OC a že v Penny mají už nějakou kolekci, to nevnímám;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 13:12

Karja tady bylo celkem pěkně skoro celý týden akorát, jak už je ve čtyři skoro tma, tak si to člověk tak neužije

49384 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 13:15

Karja vcera po 6 dnech mlhy vykouklo asi na 3 minuty slunicko, hned jsme vystrelili ven, trvalo to tak ty 3 minuty no.. ale uz nebyla mlha aspon. dnes od brzkyho rana lije a bude lit az do vecera

Online Kokoska
35050 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 14:30

Stromecek zdobime 22. nebo 23., vyhazujeme cca v pulce ledna, jen kdyz nemam cas nebo vypada jeste opravdu hezky, zustane dyl. Stejne i cukrovi se u nas pece az kolem Mikulase, ne v pulce listopadu nebo i driv.

Docela me prekvapilo, ze i ty stromy na namestich se rozsvecuji dost brzo, ne az se zacatkem adventu. Uz nevim ktere mesto uz 21.12.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 15:18

viktorka_od splavu toto máme aj my, ale ani tie 3 minúty neboli. Ja mám každé ráno pocit, že je už večer. 

49384 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 16:06

letfenixa Ja mám každé ráno pocit, že je už večer

Online barbucha blogger
35961 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 18:54

My jsme vždycky zdobili stromek 24. dopoledne. Teď v posledních pár letech, kdy jsem s úlevou stromeček zrušila a mám jen větve ve váze, to klidně lehce ověsím o pár dní dřív. 

Offline olte
758 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 19:01

barbucha pro mě přechod od stromečku ke větvím byla taky velká úleva

Online barbucha blogger
35961 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 19:02

olte 

Online Tabea
8164 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 19:08

barbucha pro mě je stromeček každoroční noční můra, už jsem si na to před pár dny vzpomněla. Dotáhnout domů, usadit, ozdobit, před odjezdem nenápadně pod strom v kvaltu naházet dárky, přijet domů, strom hotovej, odzdobit, nenápadně vyhodit z okna, donést na shromaždiště... jak já bych si přála jen větve nebo metrovej stromek. Ale už to vidím, že to přes děti zas neprojde. 

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 17. listopadu 2025 19:15

Tabea moc nechápu, proč si dělat z Vánoc noční můru. Proč si to nezorganizujete tak, aby to noční můra nebyla?