Pinot Noir Já to mám stejně jako Tabea, jako je to super,hezky to vypadá, děti si s tím vyhrají s tou výdobou, ale ta logistika s dotáhnutím domů a pak likvidací mě taky nebaví teda:-)
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karja děláte, jako kdybyste ty stromky museli jet vlastnoručně vytěžit do hlubokých lesů ![]()
Tabea Karja my jsme vzdycky s detma chodili stromek kupovat k zahradnikovi zacatkem prosince, dokud jsme bydleli spolu. Byl to takovy nas hezky zacatek adventu. Ted mi ho vozi zeť a teda vzdycky paradni.
Mimochodem, ted delaji uz tak hezke umele stromky, ze bych se to nebala koupit. Jeden rok mi bylo te nadherne jedlicky az lito, i kdyz je to kvuli Vanocum pestovany. Ale mam to zakazany od dcery, ze pry musi byt stromek zivy. Sice ho u nas vidi asi tak 3x za cele Vanoce, ale nazor ma pevny (to ma ostatne na dost veci snad od mimina
)
Tabea moc nechápu, proč si dělat z Vánoc noční můru. Proč si to nezorganizujete tak, aby to noční můra nebyla?
hele, já asi nikdy nebyla vánoční typ. A prostě to, že jsem s dětma doma sama, pak jedeme pryč a pak jsem s nima zase sama, ty všechny úkony háže na mě. Jediný řešení je přemluvit děti, že strom nepořídíme. Zkusím to (zase
).
Karja děláte, jako kdybyste ty stromky museli jet vlastnoručně vytěžit do hlubokých lesů
jednou mi to tak přišlo. Šli jsme koupit strom k prodejci vzdálenému jednu zastávku tramvaje. Na převoz k a od tramvaje jsem vzala boby, protože leželo celkem dost sněhu. Jenže ten namrzlej sníh ležel samozřejmě i na stromcích. Nechala jsem se ukecat na větší, než jsem měla v plánu. A když mi ho pán v síti předal, zjistila jsem, že strom váží asi 30 kilo. Ja měla lehce přes 50. Na boby mi nešel dát, nebo se možná utrhl popruh
. V rukavicích mi ho nešlo vzít, málem mi umrzly ruce. Když jsem ho usazovala do stojanu, tak mi přicvakl prst na ten trn dole ve stojánku. Pak z něj spadalo spoustu ledu a vody, takže jsem x-krát vytírala. Takže fiknout ho v lese motorovkou se mi nejeví jako zas takovej problém.
My máme umelý pokiaľ mi pamäť siaha. Podľa fotiek viem, že v ranom detstve sme mávali borovicu, ale nepamätám si to.
Kokoska Kde se dá prosím koupit hezkej umělej stromek? Já jsem zkoušela sehnat pro rodiče (protože můj otec by prostě nepřežil opadávající jehličí) a nic opravdu hezkýho jsem nenašla. Ale už je to pár let, třeba šel vývoj zas kupředu.
Tabea taky jsem jednou přecenila svoje síly, v půlce cesty jsem vzdala svoje rozhodnutí nést ten strom dál od těla, abych si nezničila kabát, a dosmýkala jsem ho domů v náručí a na pokraji sil. Pak jsem přemýšlela, jak jsem to dělala v minulých letech, vždyť máme každý rok podobně vysoký, tak jak to, že jsem ho donesla v pohodě... A pak jsem si uvědomila, že jsem ho vozila na kočárku.
. Takže od té doby už jezdíme pro strom autem.
O stromkovou logistiku se u nás stará muž a to je vlastně důvod, proč nemůžu zdobit dřív. My totiž nemáme balkón, takže on stromek koupí a pak ho vozí ve svém autě (na sklopeném sedadle spolujezdce), jezdí s ním do práce třeba týden a domů ho donese až na ten Štědrý den ráno.
Po odstrojení ho rozřeže a v pytli doveze na chalupu, kde se po kouskách spálí v kamnech nebo se větvemi ještě něco zakryje na zahradě. Mezi těmito velkolepými a vždy hojně komentovanými úkony je všechno ostatní na mně.
My letos, po loňské úspěšné premiéře, budeme mít zase stromek z šetrných zdrojů, takže těžké retro. Snad ho vylepšíme i stylovými žárovkami.
Pinot Noir No, jako to naštěstí ne, takhle sháněl stromek sambo, takže už to dělám sama a je to prostě vec, co v tom předvánočním čase nějakej čas zabere a zasvini auto:D. A ani tu žádnej sběr na ty stromky nemáme, zas to pak musíme nějak odvalit, minule ležel na zahradě asi do března chudák:D
Karja můžete ho zpopelnit u vašich?
Tabea jj, ale tam ho také nedotahnes pěšky a zase si zasvinis to auto, takže fakt čekáva na jaro na nějaké ty jarní práce, kdy máme káru:D.
Pinot Noir my bereme stromek v ikei. Býval to trochu logistický oříšek, protože u toho chtějí všichni být a zpátky už jsme se nevešli do auta a ještě se musela někam dát sedačka. (Jako já a děti jsme šli prostě zpět pěšky, takže zas takový oříšek to nebyl). Ale co máme velký auto, tak se vejdeme i se stromkem![]()
Likvidace je na sídlišti snadná.
Evaeva To máte tranzita?
3 děti v sedačkách a stromek si jinde představit asi nedovedu ![]()
U nás pro stromek jezdí muž služebákem a sám, jinak by se nám do ani jednoho auta nevešel. Brávali jsme ho tady u nejbližšího hobbymarketu, ale jeden rok to nějak vyšlo, že muž jel pracovně do jedné obce asi 40 km od nás, a naprosto náhodou se tam stavil v nějakém mini prodejním místě pro stromek a přivezl ten nejkrásnější, co jsme kdy měli, a voněl! Takže od té doby si tam tu pracovní cestu plánuje vždycky těsně před Vánoce a stromek bereme tam.
Evaeva teď jsi mi připomněla, jak jsem synovi kupovala křeslo/bean bag. A podcenila jsem velikost křesla a přecenila velikost auta a jedno dítě se mi už nevešlo do auta a musela jsem ho s mobilem na hraní nechat v obchodě, než jsem to dovezla domů. ![]()
Evaeva u nás stromek musí být vcelku. Víc by mi vyhovovalo, kdybych mohla ořezat aspoň pár větví.
Tabea ja ho rozstriham na prvocinitele a hodím do popelnice. Všechno jde do spalovny, myslím, že ty odvezené podle pravidel taky.
Házela jsem jej z balkonu, ale toho bordelu bylo i tak přespříliš.
Myrtila Já jsem jeden rok sháněla stromek tyden před Vánoci a přišlo mi to celkem včas, nějak jsem jela i s dětma a to, že jsou stromky do 24. u hobbymarketů jsem vytěsnila nebo prostě neznala jsem nikoho od nás z okolí, kdo by je tam kupoval, takže jsem to nevěděla no:D A taky k nejbližšímu jsem to měla asi 45 minut, takže i tak nic moc. Takže jeli jsme k jednomu prodejci, vyprodáno , další vyprodáno, už se začalo stmívat,děti smutný, že žádnej stromek nemame, jeli jsme k poslednímu prodejci v okolí, tam mi nahlásil pan, že poslední prodali v poledne, ale že dojde pro syna, zda mi něco nesezene. Šel pro syna do garáže, tam nadávky z garáže, že už na to nemá, lidi pro stromky budou jezdit snad i na Silvestra a ať si dojedou do mountfieldu a neserou ho. Nakonec vysel, byl to můj spolužák ze základky a říká mi ,,no nazdar,, Vzal motorovku, že má ještě nějaký kazovy na zahradě, kterých by se příští rok zbavoval. Děti prostě úplně v napětí, co bude, klusaly jsme za ním s tou motorovkou po zahradě... Něco mi tam v té tmě ukázal, uriznul stromek v půlce, protože od druhé půlky to šlo úplně šejdrem, za ten kazovej stromek jsem zaplatila pětikilo, což byla stejná cena jako za stromek u těch jiných prodejců a jeli jsme domů...abychom ráno zjistili, že ten stromek je šedomodrej. Fakt nebyl zelenej. Sambovi se to teda líbilo a je fakt, že z něj nespadla ani jehlička, všichni to obdivovali, co to máme za neopadávající stromek. Nicméně to byl poslední rok nevědomosti a od té doby těch 40 minut k hobbymarketu jezdím:D:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí