"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. listopadu 2025 18:19

Samantha tak pak ale nechápu, proč se to jmenuje vánoční trhy, když je o vánocích zavřeno?

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 18. listopadu 2025 18:49

Evaevaprotože se to často jmenuje adventní trhy. 

Já se jim taky nedivím po pěti týdnech na stánku v tom šrumci bych týden jen čuměla do zdi. 

Offline Jitka77
1947 příspěvků moje polička 18. listopadu 2025 19:19

V Brně budou vánoční trhy probíhat až do konce roku. Letos doporučuji neminout Festival zlozvyků na Římském náměstí - akce Kateřiny Šedé.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. listopadu 2025 20:14

continuity tak ono je spousta prací, které bych nevydržela dělat dýl než týden. Ale nemyslím si, že je to rozhodnutí jednotlivých prodejců. Ale jak píšu, už je to lepší a toho svařáka si člověk koupí i o vánocích.

Offline Aranel
6636 příspěvků moje polička 18. listopadu 2025 20:50

V rodném městě ty trhy trvají asi až do Silvestra a potvrzuju, že je to dost příjemné. Taky se tam asi před 5 lety totálně urvali se světelnou výzdobou a víte co?? Proč ne! Pořád je tma, šedo, tak se do toho může pořádně zasvítit.

První rok jsem si teda říkala, že už fakt chybí jen kamión Coca-Coly s mrkajícím Santou

Offline Maureen
příspěvků moje polička 19. listopadu 2025 09:01

...možná jsem to tady už kdysi psala,ale jednou jsem v jedné domácnosti narazila na živý ozdobený stromek v červenci...no moc živej už teda nebyl...

...a co se koupi stromku týká...jednou se mi snažil prodejce vnutit stromek ke koupi..."ale mně se do auta nevejde,mám jen dvoumístné,malé"..."vždyť vy máte kabriolet,tak dejte střechu dolů a je to"..no odjela jsem bez stromku-sic bych cestou zmrzla,ale jak to mohlo být efektní-malé červené autíčko a z něj by trčel samozřejmě rozbalený obří vánoční strom...jako z vánoční pohlednice

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 19. listopadu 2025 09:07

Maureen úplně živě to vidím.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 19. listopadu 2025 20:00

Máte, prosím, tip na dobrý sypaný čaj? Černý, zelený, může být ochucený a klidně dojdu někam do čajovny. Děkuji

Online Sweet Potato
40526 příspěvků moje polička 19. listopadu 2025 20:02

bublifuk 

https://www.cajedf.cz/

Bratři Dammanni.

Offline Jitka77
1947 příspěvků moje polička 19. listopadu 2025 20:10

bublifuk Mám ráda tenhle eshop: Čajové bedýnky

Kompletní výběr druhů, velmi dobrá kvalita, na eshopu vše přehledně rozřazeno a popsáno. Malý podnik, za kterým stojí jeden člověk, osobně objíždí plantáže (ne všechny, samozřejmě), rozumí procesu výroby čaje a zcela postrádá manýry zarytých čajomilců, takže uspokojí všechny chutě. Podobných sympatických malých prodejců je hodně, ale většinou bývají úzce specializovaní - tohle je všehochuť bez kompromisů v kvalitě.

Určitě nebrat Oxalis (přesušená drť) a za mě ani Dobrou čajovnu (snobárna).

Online 999
19839 příspěvků moje polička 19. listopadu 2025 20:26

Maureen Tak na můj vánoční příběh se stromečkem v autě si asi vzpomínáš :-).

Offline Aranel
6636 příspěvků moje polička 19. listopadu 2025 20:33

Jitka77 To vypadá skvěle, díky!

Offline Maureen
příspěvků moje polička 19. listopadu 2025 20:36

999 máme na co vzpomínat :)

Offline Jitka77
1947 příspěvků moje polička 19. listopadu 2025 20:55

Aranel Třešničkou je nabídka ovocných směsí bez ibišku... Nevídáno!

Offline Mini
příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 10:03

bublifuk souhlasím s Dammann A teď mají hezké vánoční obaly

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 19:54
Reakce na Kokoska:

barbucha a ja zas mam klasicky ozdobeny stromek rada, bez nej by nebyly Vanoce. 

Ja kdybych mohla, tak mam (zivy) strom az po strop plny ozdob. A to nemam deti a Vanoce slavim sama! Jenze co jsem si poridila zver, tak to nejde. Kdyz jsem jeste mela jen psiky, tak jsem se preorientovala na male stromky v kvetinaci, ktere se daly postavit nekam vys, kam se psici nedostali. Ale pak do domacnosti prisel kocour a mela jsem utrum,  protoze ten se dostane vsude

Tak mam jen umely stromek se siskami, cervevymi bobulemi, a malymi zarovickami. Vypada docela hezky na to, ze je umely, hlavne kdyz se rozsviti. Uz se tesim

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 20:53

MP Marge s nenechavyma tlapickama je to tezke :)

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 05:33

Kokoska Ano, velmi

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 22. listopadu 2025 10:56

Sháním batoh do města. Požadavky: ať se tam vleze A4, max. 20l, NErolovací vršek, ne typ Herschel s těmi koženými popruhy, ne Fjallraven (už od nich mám větší).

Zatím mám ve výběru tenhle, neznáte někdo značku Pinqponq?

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 22. listopadu 2025 11:54

brrr manzel miluje znacku peak design, jsou to fakt skladne batohy a ted maji slevy. Treba tady