Evaeva jo, kvůli likvidaci. Hážou se normálně na zem k silnici. Kdyby byly nařezané, tak je víc práce pro popeláře.
continuity do hnědé popelnice na bioodpad nesmí, ta jde na výrobu bioplynu a vánoční stromky tam nechtějí. Nehledě na to, že bych tu jednu 240l popelnici tím stromem asi celkem naplnila.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karja
"no nazdar" ![]()
Tabea ja to hazim do směsného, ale musí byt fakt na prvocinitele, to mám pak dvě igelitky a žádna přeplněná popelnice z toho opravdu neni. Ale mluvím o Praze, kde jde do spalovny všechno z směsného (a část plastů). Kmen věnuji někomu na podpal, buď skautům do takové chýše nebo tchyni.
Karja já jsem jeden rok nechala koupi stromu na muži, jel pro něj k nějakýmu OBI do horoucich pekel 23. odpoledne. Všude samozřejmě vyprodáno. Přijel s takovým košťátkem v květináči, mělo to asi 30 cm na výšku, nastříkáný bílým sprejem a ozdobený stříbrnými polystyrenovými kouličkami. Syn byl malej, skoro jsem to vobrečela.
Šla jsem to rozdejchat ven a vzala to k metru, kde už balili. Umluvila jsem toho chlápka, aby mi ještě otevřel dodávku, dal mi první strom co nahmátl, řekl si o stovku a já tu obří dvoumetrovou jedli pak táhla za špici vestibulem metra, protože bych to ani náhodou neunesla.
Byli to ten největší strom, co jsme kdy měli. Zabral půl obejváku a syn z něj byl úplně paf ![]()
Myrtila Nene, ten by šel pro stromek prostě do lesa, však je tam jak doma. Ale jak jsou děti větší, chtěla jsem prostě mít ten stromeček pěknej, velkej, tak si to radši už zařizuju sama a tu cestu k hobbymarketu už si plánuji. Spolužákovi se vyhýbám, on pak další rok mi už hlásil někdy o září, kdy začne prodej a že mě tam chce vidět první den. Ale děti z toho měly zážitek, ještě jak byly malinké, že, tak ten nadávající pán s motorovkou prostě pro ně bylo vyloženě adrenalinové ulovení stromku;-).
žluťásek:D:D:D Ještě dobrý zážitek měla kamarádka, její muž trval roky na umělohmotném stromku, no a ona šla 23. z práce večer v deset a potkala vyloženě na náměstí se povalovat tři stromky a u toho nápis - k rozebrání. Muž byl na vánočním večírku a ona to se svou tchýní ten večer přestrojila, byl překvapenej ráno:D. Na další rok se rozvedli, tak nevím, jakou tradicí by pokračovali...
No ano, já hlavně nechápu, jak může mít tak milého tatínka, jako bylo vidět, že nám chce vyjít vstříc. Bylo to nějak "no, nazdar, takže to seš ty jo" a ten pán mi říká "já jsem nevěděl, že se synem znáte", celý to znělo, jak kdybychom měli za sebou nějakou velkou křivdu...:D
Karja tatínek viděl ty malý děti a chápal tvojí bezútěšnou situaci. ![]()
Můj muž měl kdysi dávno v Praze zařídit stojan na stromek. Nechal to na 24.12. dopoledne. Po dlouhým snažení dotáhl domů obří kovovější stojan, do kteryho se ten kmínek musel upravit přesně do toho (úzkýho) tvaru. Takze ty jedle s kmenem jak noha pár let dožižlával pilkou a nožem, než jsem pořídila ten plastovej stahovací stojánek.
Tabea tohle seřezávání a vyrovnání klínky patří mým nejhezčím vánočním vzpomínkám. (Které si s mými dětmi klidně odpustím
)
Já na Vánoce nijak nereflektuju do 17. listopadu, do té doby je pro mě prostě podzim a úplně jiná nálada. Ten byl včera. A večer jsem si četla tu debatu tady a asi proto jsem si ráno po příchodu do práce pustila vánoční album Sii.
coralline uz nevim jestli to bylo Makro nebo Bauhaus, asi dva typy vypadaly docela uveritelne. Jsou to asi 3 roky.
To mi pripomina, ze vedle naseho domu se pred vanoci prodavaji na dvou mistech stromky a kapri a loni tam na stedry den, kdy uz to tam zabalili, lezelo nekolik neprodanych stromu k rozebrani. Tak kdyby mel letos nekdo stromkovou krizi, poslu mu lokaci ![]()
Ja si zrovna minuly tyden rikala, ze to vanocni osvetleni vsude se mi moc libi, klidne by mohlo byt od listopadu do unora. Ale ze ty ozdobene stromky si mohli nechat az na advent. Ze mi prijde skoda, ze se to ted vsechno prepali uz na zacatku a pak se to po vanocich hned sklidi.
Mně taky štve, jak lidi slovem Vánoce myslí Štědrý den. Často to bývá v různých rodičovských fórech atd., že "druhý rodič bude mít děti na Vánoce", a přesně tím myslí Štědrý den.
Zuzuli to sklízení stromků a trhů hned po štědrém dnu vůbec nechápu, vždyť to vánoce teprve začínají. Teď už je to lepší, ale pamatuju se, jak jsme 25. vyrazili na trhy na svařák a smůla, trh byl jen do 24.
Karja sedomodry smrcky jsou prima, nasi ho obcas kupovali. Je to nejaky opravdu neopadavy druh stribrneho smrku.
Kokoska Nebyl to smrcek, myslím, že to byla nějaká speciální jedle myslím, já to zkusím pro zajímavost najít. On z toho byl ten spolužák takovy nadšený, jakože to je super druh, nikdo to nemá, nezná:D
barbucha pro mě je stromeček každoroční noční můra, už jsem si na to před pár dny vzpomněla. Dotáhnout domů, usadit, ozdobit, před odjezdem nenápadně pod strom v kvaltu naházet dárky, přijet domů, strom hotovej, odzdobit, nenápadně vyhodit z okna, donést na shromaždiště... jak já bych si přála jen větve nebo metrovej stromek. Ale už to vidím, že to přes děti zas neprojde.
Mně ty stromky vždycky lezly na nervy. Bordelu to nadělá, likvidace je votravná... a navíc se mi to ani nijak nelíbí, vověšenej stromek. Ty větvě mi přijdou snesitelnější, už se to skoro blíží kytici v tý váze a ozdob dávám pomálu, jen decentně takový ty skládaný papírový a la Ikea nebo HM Home, nějaký lesklý koule mi nesměj do baráku ![]()
Děti neděti... stromek můžou mít doma nebo u druhejch prarodičů, beztak důležitý jsou spíš ty balíčky ![]()
Zato rozsvěcuju balkón - stejně mi tam celoročně svítěj solární lampióny, tak přidávám pak akorát eště šňůru kolem zábradlí když jsou teda ty vánoce ![]()
barbucha a ja zas mam klasicky ozdobeny stromek rada, bez nej by nebyly Vanoce. Kdyz jedem mezi svatky na venkov, tam mam jen par vetvi se slamenyma ozdobama a ve vaze (jednoduchy skleneny valec) sisky se svetylkama a neni to ono. Zdobeni mam vyslovene rada, pri likvidaci je mi trochu smutno, ze je zas rok pryc. Mame blizko odkladiste, vzdycky to tam s muzem odnesem, zadny problem. Jehlici zametu, vyluxuju a v cervenci ho stejne jeste obcas najdu v drazce v tesneni mezi dverma ![]()
Zuzuli to sklízení stromků a trhů hned po štědrém dnu vůbec nechápu, vždyť to vánoce teprve začínají. Teď už je to lepší, ale pamatuju se, jak jsme 25. vyrazili na trhy na svařák a smůla, trh byl jen do 24.
tak to se nediv, prodejci taky chtějí mít Vánoce ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí