Manuka ja mam asi 2,5 a fakt jsem byla zoufala. Potrebuju cist, aniz bych otacela hlavou, proste jen pohybem oci, a to vubec neslo. Ze pry to ale musim mit nasazene cely den 3 tydny a urcite si zvyknu. No to bych se zblaznila. Ja si sla nechat udelat normalni bryle a nechala jsem se ukecat, muj napad to nebyl, a kdyby nenabizeli tu moznost nezvyknout si a nechat udelat dvoje normalni bryle, nikdy bych do toho nesla. Mam astigmatismus na jednom oku a myslim, ze to taky hraje roli, ze to videni je jine. Pak mi cteci bryle a bryle na praci s korekci na PC udelali uplne perfektne.
Stěžovací vlákno
Zarinya ahá!! No to jsou teda borci
Já to mám opačně. Na čteni 3 a 4 diopt. A na dálku 0,5 - 1. Navíc mi asi špatně vyměřili ten střed
Manuka ten stred byl taky spatne.....no jak u stanku u vetnamcu,kdybych si je kupovala.![]()
A ocarka byla taky dobra.
ta mi zas rekla,ze plno lidi s moji mini vadou bryle vubec neresi.![]()
ja jsem jak alenka v risi divu.![]()
Zarinya jo, nuceni optiku, desny. A jeste jsem poslouchala od manzela, ze si necham nakecat a nanutit blbosti.
Kokoska muj muz zas stal vedle me a ptal se jestli je to fakt tak strasny.![]()
![]()
Kokoska já jsem ro řešila právě hlavně kvůli těm vyšším dioptriím na čtení. Proto že s takovými skly na očích se vůbec nedá pohybovat. Párkrát jsem se málem vymlela na schodech např. Takže jsem brýle neustále nandávala - sundávala. Když jsem pak začala hůř vidět i na dálku tak už to nešlo. Takže to bylo drahé zjištění že tudy cesta nevede. Na konzultaci jsem objednaná v říjnu a začínám se k té operaci dost upínat. Taky se bojím protože je to nevratné....
Manuka tak uvidis, co reknou. Drzim palce.
Manuka ten stred byl taky spatne.....no jak u stanku u vetnamcu,kdybych si je kupovala.
A ocarka byla taky dobra.
ta mi zas rekla,ze plno lidi s moji mini vadou bryle vubec neresi.
no tvl![]()
Kokoska Dík!!!
Zarinya ach jo, lituji. Mě teda vnutila o dioptri silnější brýle i poslední oční. Já mám velký rozdíl mezi očima, na tom slabším ještě naměří i nějaký astigmatismus a tak velký rozdíl nejde zkorigovat. ( Maximální rozdíl dioptrií může být pry 3, já zvládám komfortně tak 2.5). No a pani doktorka, abych měla na slabším oku vizus 1/1, tak mi na to lepší prostě dioptri přidala.
V optice jsem pak seděla hodinu, abychom to dali do pořádku a optometristka došla k záveru, že moje stávající brýle budou nejlepší. Zkorigovane to mám přitom dobře i na řízení, na pracovní prohlídce se to kontroluje a přečtu i drobnější písmenka než je potřeba pro posudek.
Jinak tvoje lékařka má pravdu, tyto slabé dioptrie spousta lidí vůbec korigovat nepotřebuje. Ono je to dost individuální.
Manuka tak drzim palce at operace dobre dopadne.:-)
Zarinya milackove. Pritom kdyz si muz nechaval delat nove bryle, litali jsme kolem toho asi pul roku. Porad chtel radit, jake ramecky, porad vybiral, kde si to necha udelat, nic mu nebylo dobry. A neposlala jsem ho do haje, i kdyz to lesteni svatozare mi zabralo dost casu.
Zarinya Dík!!
continuity me tedy vadi,ze nevidim na dalku a uz i blbe na mobil,jako at si kazdy dela co chce kdyz mu nevadi blbe videt,ale nevim,proc mi to rika ocarka,kdyz jsem chtela papir do optiky.?
Zarinya milackove. Pritom kdyz si muz nechaval delat nove bryle, litali jsme kolem toho asi pul roku. Porad chtel radit, jake ramecky, porad vybiral, kde si to necha udelat, nic mu nebylo dobry. A neposlala jsem ho do haje, i kdyz to lesteni svatozare mi zabralo dost casu.
presne.![]()
A to uz jsem si jednou kvuli nemu donesla blbe bryle,z recke optiky,protoze natolik neovladam rectinu,abych byla v recku v optice asertivni a presne to bylo to si zvyknes,kdyz to rika,a jeste tam potkal znameho takze moje bryle byly na druhe koleji a ja se tady rok s nima nervyla nez me konecne napadlo s nima svihnout do rohu a vzit si svoje sest let stare.![]()
Takze vcera mohl rikat co chtel tady si to dokazu vykomunikovat sama a myslim,ze ho sebou priste nevezmu.![]()
Zarinya ja uz manzela radsi neberu na zadne moje nakupy, to je vzdycky o nervy a stejne mi neporadi. A jeste za trest urcite cestou potkame obchod s elektronikou.
Kokoska no me za" trest "musel vzit na drink.![]()
Zarinya jenze trcet hodinu mezi mobilama a tabletama a kabelama a... a... je trest pro me ![]()
Kokoska to by byl pro me taky.:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí