Evaeva já jsem dělala šerm a když jsem si pořídila kontaktní čočky, začala jsem vyhrávat ![]()
Stěžovací vlákno
Evaeva Ano, optik nemeri treba ocni tlak. Ale me to ve 20 asi netizilo, na ocnim ve skole jsem byla pokusna osoba a vse ok. Casem asi zajdu. Tim nikoho nenabadam, naopak me prekvapil ten kamarad ocar. A dorazil to s tim, ze bryle na blizko z Globusu jsou uplne v pohode. No tak mam trochu pocit, ze k nemu asi nema cenu ani chodit
.
Evaeva tak to je jasné, že stoprocentní to nebude, ale ta pověra o tom, že oči se správnými dioptriemi zleniví, mezi lidmi je. A sama píšeš, že už i půl dioptrie ti vadilo. Stejně to vadí i při šesti a půl místo sedmi. Vlastně víc, protože člověk ty brýle/čočky stejně má, tak ať je z nich užitek maximální, ne?
Mohučanka Ja tu uz kdysi psala, ze jsem bryle dostala az v 15 nebo tak. Muj pediatr me nevysetroval a ja si vsimla, ze neco neni ok az kdyz jsme s nasima byli v nejake asijske restauraci a oba si vybirali z tabule a byli prekvapeni, ze to neprectu! Pak jsem fascinovane chodila ponokoli a obdivovala listy stromu, mraky atd ![]()
Pinot Noir já souhlasím, akorát ta hranice není jasná.
Jos jezis![]()
A ja si furt vycitam,ze do tri let syna jsem nepoznala,ze blbe vidi.:-)
Jos pediatr podle mě odhalí tak tři dioptrie, tu mojí půlku taky nepoznal. Já si stěžovala, že blbě vidím na tabuli, tak mě naši vzali na oční. Popravdě mě překvapuje, že mě tam nevzali dřív, táta má hodně dioptrií a ještě astigmatismus.
Zarinya a kolik měl dioptrií? Do tří let toho asi nemáš šanci moc poznat.
K diskuzi přispívám historkou k popukání. Mám na dálku 0,75 a 1,25 dioptrie, ale nějaké posunuté cylindry či co (nerozumím tomu). Před několik a lety jsem byla u nové optičky, a když jsem si vyzvedávala brýle - všechno špatně- prostě jsem neviděla, točila se mi hlava, zakopávala jsem. Optička mě přesvědčovala, že si mám zvyknout. No nezvykla jsem si, brýle jsem odložila a užívala staré. Pak jsem se naštvala, šla jinam, a tam nade mnou spráskli ruce - prý mám opačně pravé a levé oko!
Mohučanka Ja tu uz kdysi psala, ze jsem bryle dostala az v 15 nebo tak. Muj pediatr me nevysetroval a ja si vsimla, ze neco neni ok az kdyz jsme s nasima byli v nejake asijske restauraci a oba si vybirali z tabule a byli prekvapeni, ze to neprectu! Pak jsem fascinovane chodila ponokoli a obdivovala listy stromu, mraky atd
Já jsem taky dostala první brýle v patnácti nebo šestnácti - návštěvu optika jsem si domluvila sama a šla jsem tam přes odpor matky - prý "v brýlích budeš vypadat ještě víc ..." (nedořekla, co nebo jak). Pamatuju si, že jsem tehdy prohlásila, že si nejdu koupit brýle, ale jdu se nechat vyšetřit, jestli je potřebuju, a když doktor řekne, že jo, tak je prostě potřebovat budu. No měla jsem rovnou celou dioptrii. Když jsem vyšla z optiky, houpala se se mnou ulice, byl to nezvyk.
Jitka77 Já jsem dostala brýle někdy v šesté třídě, když se mi prudce zhoršil prospěch v matematice - psali jsme písemky a já prostě příklady z tabule nepřečetla. Vůbec mě to nenapadlo, doma usoudili, že se začínám flákat, a přišla na to až učitelka, když jsem se při další písemce pořád hlásila, jestli bych se nemohla jít podívat zblízka.
Brýle mám spíš jako módní doplněk, neneosím denně, ale v životě bych bez nich třeba neřídila. Bohužel znám spoustu lidí, kteří léta říkají, že by si měli zajít na oční, a denně usedají do auta.![]()
Ja teda ani nevim, jestli to sem muzu napsat. Ale tata nedavno jel s mamkou k nam na vikend. Koupil si zrovna vysnene auto (posledni pred smrti jak on rika). No nic dorazili a ja jim ukazovala nejake fotky vnuka. Tak si sel pro bryle ve kterych ridil (nosi bifokaly) a mama vykrikla, ze jsou to jeji na blizko z obchodaku. Asi trojky proste. Tak to glosoval, ze videl kapku hur
. Tvl jeste ze to auto je chytrejsi nez on, nastesti si neumi vypnout spoustu bezpecnostnich vychytavek, tak ho drzi zuby nehty na silnici![]()
Hanka H Jos
Akorát, že já až tak v patnácti. Přestávala jsem vidět na tabuli a z toho zaostřování mě bolívala hlava. Stejně mi ale trvalo dlouho, než mi to docvaklo. Dostala jsem rovnou 1,5 a 2 dioptrie! ![]()
V nových brýlích to se mnou nejdřív málem seklo, jak se všechno vlnilo a pak jsem chodila křížem krážem po Olomouci a čuměla, jak je to krásné město. ![]()
Jos
doufam ze si aspon do prace bere ty spravny;-)
Pinot Noir 2 dioptrie
. Jezis, jak jsi mohla fungovat.
Pinot Noir Ano, když si nasadím brýle, hned je svět krásnější!![]()
Jos takže k tem svým nezkorigovanym si přibral další tři?![]()
No hlavně že to dobře dopadlo.
Jos no jako začala jsem občas dostávat dvojky a to bylo hodně podezřelé ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí