continuity No asi tak. Paradoxne na dalku ma kolem 1 nebo snad i min. Lepsi bez!
Stěžovací vlákno
Mam uz tu stareckou vetchozrakost
. A jednou jsem si zapomnela doma bryle na cteni. Tak jsem si koupila obycejny bryle v drogerii a videla jsem na ne perfektne. Zeptala jsem se na to znamyho ocare a ten mi rekl, ze pokud na ne vidim, tak je to ok a nicemu to nevadi. Dal si nechavam bryle delat v optice, ale nakoupila jsem i ty drogerkovy a mam je jako rezervni v praci, na chalupe, u mamy atd.
crazydaisy Muž byl u očního včera. Taky mu koupi brýlí v drogerce schválil. Má dvoje hodně drahé, chce nějaké, co bude tahat v kapse třeba na nákup a nebude mu jich líto.
crazydaisy Sweet Potato Tak to mají i rodiče - každý jedny kvalitní z optiky a potom ty drogerkové do kapsy a do každé místnosti v domě. Tatínek samozřejmě, i kdyby jich měl dvacet, pořád bude brýle hledat.
A samozřejmě mu je vždycky zašantročí máma nebo děcka! ![]()
Zapomnely jste na jednu zavaznou okolnost, ktera vyrazne zvysuje po nasazeni bryli kvalitu videni - poradne vycistit! ![]()
Mame doma ultrazvukovy cistic na bryle a kdyz se k tomu dokopu, skoro pak mam chut volat Vidim, ja vidim!
Jos já taky seděla blízko, ale já to asi poznala, že se mi ty oči zhoršily, protože je mám od dvanácti a to je přesně ten věk, kdy se oči často zhoršují.
Kokoska no takové prozření mívá syn, ten je má vždycky strašně zaflákané![]()
V mym okoli si ted dve zeny nechaly tu vetchozrakost operovat - vlastni cocka se vyhodi a voperuje multifokalni umela. Libilo by se mi zase hezky ostre videt bez bryli, ale. Je to nevratny proces a asi jsem na to srab. Ted sice blbe, ale vidim. Jedna ta operovana je mladsi nez ja a ta druha o dost starsi, tak je budu sledovat. Ta starsi mi licila, jak uz kvůli novym ocim mela uraz. Byla ohromena tim, jak uzasne vidi a nedivala se pod nohy, slapla do diry a udelala si pekny vyron
.U te operace pak taky muze byt pro nekoho limitujici ta cena 70-100tis i kdyz bryle jsou taky pekne drahy.
Pinot Noir já vlastně nevím, jak ty brýle vnímá. On vidí dobře, tu jednu dioptrii má na korekci šilhavosti, takže bych řekla, že s nimi asi vidí hůř. Ale jako prase je má vždycky:) Jednou jsem viděla video, kde byly batolata s velkou vadou a poprvé dostaly brýle. To bylo skutečné prozření, fakt čirá radost.
Evaeva no dosr.kolem 4 dioptrii.
A zpetne vim,ze to poznat slo,ale my nikdo nemel bryle tak me to ani nenapadlo.
Zarinya hm, to je dost. Ale zase ve třech letech. Od toho je pediatr, aby takový dioptrie poznal. Dneska naštěstí existuje na takový přístroj, kterým se dají oči změřit i kojencům. Nic si nevyčítej, synovo šilhání taky viděli všichni kromě mě![]()
Když mi bylo asi jedenáct, učitelka nahlásila rodičům, že hrozně mžourám na tabuli (a to jsem seděla asi v tý třetí lavici). Byla jsem na ni pubertálně naštvaná, co jí je do toho, a pak následoval již několikrát zmiňovaný moment prozření v optice ![]()
Vada se pořád maličko zhoršuje, ale fakt po čtvrtkách za dva roky. Teď mám asi ty 4 dioptrie, na "posilování" očí slabšími brýlemi nevěřím a bez pomůcek bych jako zvládla jít po ulici, ale bylo by to dost nepříjemný.
Jako maličká jsem byla na operaci se šilháním a pak nějak do šesti let nosila ty tlusté brýle na šilhání, svého času asi i s okluzorem (ale to si nepamatuju, beztak jsem ho nejspíš moc nosit nechtěla). Asi v první třídě jsem měla jít ještě jednou, onemocněla jsem, do nemocnice nenastoupila, a pak se to nějak srovnalo samo či co.
Evaeva zato my všichni viděli na dceři šilhání, které neexistovalo. ![]()
Má jednu zorničku větší a velký nos a lékařka říkala, že to tak občas může působit, ale je zcela v pořádku.
Aranel na rozdíl od dospělých brýlí na dálku, kde efekt nošení nebo nenošení na další vývoj nemá moc vliv, se ta tupozrakost u dětí léčit brýlemi musí. Jinak to je už na celý život.
continuity Evaeva My teď taky řešili nakonec asi neexistující šilhání u syna. Má trochu asymetrický epikantus a mně pořád připadalo, že šilhá. Takže jsme si dali kolečko po několika očních, než jsme se dobrali nějakého výsledku, a už jsem z toho byla fakt na nervy, ta mimina se dají vyšetřit, ale málokde to umí a k tomu na to mají přístroje. Máme z obou stran rodiny fakt velkou zátěž, všichni obrýlení, i nějaké to šilhání se vyskytlo, tak bych to nerada nějak zanedbala.
Sestra i její manžel mají oba fakt velké zrakové vady, od narození, takže neteř pozorují velmi bedlivě, ale zatím to vypadá v jejích pěti letech nadmíru dobře
! Protože to taky mohlo být fakt šílený. No a teď uvidíme u Matěje, zatím snad taky ok.
Přítel se narodil s tupozrakostí na jednom oku, do asi dvanácti se očaři snažili, operace byly, v patnácti na to oko zrak ztratil nadobro. Je to vidět (oko dost šejdrem), ale jinak celkem bez omezení, normálně řídí, hraje volejbal. A hlavně, jeho děti to nepodědily. Akorát si musí dávat majzla na to zdravé oko, už je poslední. Brýle má jen na čtení, docela složité sklo, jeho brýle na jedno oko byly 4x dražší než moje na obě :)
Tie okuliare z drogérie nosí aj otec. Hlavne preto, že si ich vždy dáva do kapsy na košeli, kde na ne zabudne a pri zohybani mu vypadnú. Spotreba veľká :))
Ja mám jen dvě dioptrie, ale taky jsem jednou po práci řídila bez brýlí a říkala si ,, ty kráso, já jsem dneska nějaká hrozně unavená, vůbec nevidím,,. Doslo mi to až po 15 km doma, jela jsem tak 40:-D
Myrtila teď si nejsem jistá, kolik je malému. Myslím, že cca do roka se šilhání neřeší. Je teda fakt, že starší (co šilhá), jako mimino šilhal hodně oproti mladšímu. Teď nešilhá moc, jen v určitých situacích, vidí dobře. Pediatr na prohlídce nic nenašel, jen specializované pracoviště, kde se ještě zaměřují na děti. Vyšetřovali ho opravdu důkladně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí