Karja
hodně unavená
Stěžovací vlákno
Evaeva Je mu 9 mesíců. Podle naší pediatričky, i pak podle dětské oční, když je zátěž v rodině a dítě šilhá po 6 měsících věku, je lepší ho vyšetřit. Jinak je šilhání do roka celkem normální.
Myrtila aha, ta rodinná zátěž. Jak se tak malé dítě vyšetřuje?
Stěžuji si na velké množství lidí. Jsem po několikáté ve stejné destinaci a tolik lidí jako letos tu nikdy nebylo ![]()
Evaeva No, kdyz je sikovna doktorka, na kterou jsme dikybohu na treti pokus narazili, tak si sedne na zem k diteti, hraje si s nim s hrackama, a popravde ani nevim, kdy se mu podivala do oci, mela nejaky manualni pristroj v ruce. Jinak pokud by si nebyla jista, oci by bylo potreba rozkapat a nejak vysetrit dal, to jsme nakonec nemuseli absolvovat. Mame jeste zadanku na plusoptix, vylozene pro jistotu, kdyz syna nerozkapavali, tam jsme jeste nebyli.
Myrtila aha, to je super. Plusoptix dělá naše mudr všem, co mají zájem. Ale tam synovi nic nezměřili, asi že ta vada není tak velká. Je to chvilka, za to nic nedáš.
Evaeva Prave ho na to mereni klidne vezmu, lepsi nez ho 4 dny v kuse doma rozkapavat. Coz bylo to jediny, co mi nabidli na jinem pracovisti, to mi jako prvni disgnosticka moznost prislo u mimina dost brutalni. Tady na tom pracovisti to bude kdyztak az skoro posledni moznost.
Myrtila aha, no to zní hrozně. Syna taky rozkapávali, ale jen na té kontrole, dvakrát po pěti minutách. Bylo mu pak, chudákovi, trochu špatně. Šli jsme si pak něco koupit a on nechtěl ani koláč, jen rohlík.
Evaeva No, ona pry u mimin je ta schopnost akomodace cocky tak velka, ze to jednorazove rozkapani dovedou ty oci nejak vykorigovat a nedaji se vysetrit. Tak se rozkapavaji 2x denne 4 dny v kuse. Ale porad jsou nastesti jeste setrnejsi moznosti.
Chudak malej, on to musi byt strasnej dryjak, ty kapky.
Evaeva A je to rozkapávání moc hrozný, že mu z toho bylo zle? Já teď váhám, jestli na něj dceru objednávat. Na normální prohlídce jí teda nic nenašli, ale moje švagrová mě pokaždé když se vidíme upozorňuje, že dceři občas jedno oko ujíždí. Takže jsem přemýšlela, že bychom na to rozkapání v rámci prevence šly, i když to teda bude boj, protože dcera má opravdu velký odpor ke kapkám do oka.
DruI rozkapání jako takové zvládl velmi dobře, podruhé jsme ho teda museli podržet, ale tam pracuju i s autisty a hotovo bylo asi za půl vteřiny. Potom mu asi bylo trochu špatně od žaludku, ale nezvracel, jen nechtěl ani svačinu ani ale mohl být jen unavený, byli jsme tam dvě hodiny, plus hodina cesta. Všechna ostatní vyšetření byla v pohodě, na tom očním to byly spíš hry. Já bych na to vyšetření asi zašla, já taky (skoro) nikdy nic neviděla, to šilhání se dá spravit jen do určitého věku.
Myrtila já si vůbec nepamatuju, jestli to někdy dělali mě, tak mě vůbec nenapadlo, že mu třeba nebude úplně dobře. Nic hrozného, ale celou cestu v autobuse jsem trnula;)
DruI pokud švagrová není dětská oční lékařka,vykašlala bych se na to. Protože pokud to nikdo nevidí, tak to fakt nemusí být šilhání. Nebo ten plusoptix, tam se to pozná také. Nám to tehdy ta lékařka docela vysvětlovala, proč se nám zdá, že silha.
Evaeva po těch očních kapkách je špatně i mě, fakt to neznasim. A to se u dospelych rozkapava fakt jednou nebo 2x. A beru si vždy tmavě brýle, které jinak téměř nenosím.
Synovi pediatricka na trojročnej prehliadke vyšetrila zrak otázkou na mňa "zdá sa vám, že vidí dobre?". Rovnako mu vyšetrila aj sluch.
ano,oboje sa mi zdá v poriadku, akurát skulila to som ja netušila že súvisís dioptriami.
Takže kvôli tomu škúlenie som s ním išla na očné a má slabé dioptrie na blízko, ale okuliare má nosiť čo najviac, čo nenosí, nedonutim ho ![]()
Ja mám okuliare do diaľky, s veľkým rozdielom, a momentálne už aj so zvýšeným očným tlakom. Mám doporučene nechať si zrovnať dioptrie (operácia len na horšom oku) kvôli pravdepodobnému zhoršeniu zraku na blízko po 40 ![]()
letfenixa co to je za blbost? Neviem aké máš tie dioptrie, ale jaam podobne a na to horšie oko práve budeš vidieť na blízko dobre aj po 40. Mě očná povedala,že tu vadu mám takú hodne univerzálnu.
continuity no lebo tým horším okom vidím ostro len asi do 25 CM a prečítam ním to najviac najmenšie písmo, napr. na potravinách. A to lepšie oko zas až na také blízko nevidí, ale keď mám okuliare, tak na očnom prečítam bez problémov aj ten najmenší riadok. Mám to veľmi nevyvážené.
continuity u syna to plusoptix nepoznal. Mě teda to šilhání hlásili různí příbuzní nezávisle na sobě. A při podrobné kontrole ho skutečně našli.
letfenixa syn naštěstí brýle nosí celkem ochotně, v široké rodině má brýle skoro každý. Ale obávám se, že nás nemine okluzor a to bude asi docela boj.
letfenixa no vsak z pohľadu videnia po 40 je to práve dobre. neviem koľko máš rokov, ale keby som si nechala operovať krátkozrakosť barom slabšom oku, tak už nablízko potrebujem okuliare.
Ale nenechala, takže teraz stále na to jedno oko vidím na blízko dobre a na druhe obstojne do dialky. ( Nevydrží mi to asi naveky, ale každý rok dobrý. )
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí