Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline moora
8668 příspěvků moje polička 05. října 2024 09:12
Reakce na letfenixa:

moora a ktoré máš ako papuče? Mne sa páčia, aj teda vzhľad, ale najmä funkčnosť, ale dnes celý deň krivkam, tak by mi dobre padol dobrý tip.

​prosimte, ty uplne klasicky 1460, takova ta hladka kuze, v bordo barve. Ale netusim, jestli to neni vlastnost tohoto konkretniho kusu. Pak mam jeste pascal, uplne stejny strih a mekcena kuze a ty mi zerou patu

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. října 2024 09:31

Garfie

Ono to zní samozřejmě strašně, ale umim si představit, že v minulosti byl dementní člověk jinak při síle obrovský problém, protože na sebe vazal minimálně jednoho aktivního dospělého. V době, kdy přežití záviselo na pracovní síle malých dětí, to mohla být pro rodinu konečná. 

Nemocný s bércovým vředem to měl při tehdejší úrovni péče za sebou v řádu týdnů nebo max měsíců. To je taková klasická pohádka, jak kdysi doopatrovali svoje stařečky v kruhu rodiny. Když pominu, že stareckovi bylo třeba lehce přes 60 a celé to trvalo max jednu zimu, tak to doopatrovani zcela jistě nevypadalo tak, že mu seděla na dosah dcera 24 hodin denně (jak to dělala moje matka) a plnila v podstatě každé přání na počkání. 

V naší generaci (když budeme my ti staříci) už bude to úplně obří problém. Možná nás zachrání nějaka robotizace nebo opravdu pokročilá AI, které odridi procesy, kde je dnes potřeba člověka a ta lidská síla nebude obecně ve společnosti potřeba tolik co dnes. Ale upřímně si to umím představit spíš v Japonsku než v ČR. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 05. října 2024 09:50

continuity AI ty seniory asi neprebali a spis to lidi nebudou chtit delat. Robot muze dopravit k luzku leky, ale nevim, jestli nemohouciho citlive nakrmi.

Nedavno jsem slysela povidani o alzheimer centrech, uvaha byla o sledovani luzek a potreb konkretniho pacienta pomoci AI, ale predpokladalo by to kamery a proti tomu jsou zatim pacienti i pribuzni. To teda nevim, jestli se zmeni pristup zrovna v tomhle bode.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. října 2024 10:00

Kokoska

Myslela jsem to jinak, pokud AI odridi linku ve fabrice, nebo napíše program, ta lidská síla se může uvolnit na péči o seniory. Protože kdyby každý, kdo jede překážkový běh mezi prací rodinou a péči o dědečka prostě zůstal doma (teď vůbec neřeším otázku, z čeho takový člověk bude žít) ekonomicky nas to dost zasáhne už dnes. Za 20 let nás to už položí. Stačí se podívat na ty demografické stromy a uříznout si třeba jen 10% aktivní populace 45-55+ let a mám obavu, že by to bylo víc.

Dnes se snažíme dostat do práce matky malých dětí (a jsou za tím ekonomické důvody), rozhodně není možné ještě pracovně odpálit na několik let generaci matek velkých děti. 

Offline rysamona
1111 příspěvků moje polička 05. října 2024 10:36

Koupila jsem na čištění myčky něco od Jaru. Normálně beru něco z DM nebo Lidlu a v pohodě .A teď mi smrdí už pátý den všechno nádobí. A to už jsem ji pustila i na prázdno. Nikdy vic

Offline Raduza
příspěvků moje polička 05. října 2024 10:43
Reakce na moora:

​prosimte, ty uplne klasicky 1460, takova ta hladka kuze, v bordo barve. Ale netusim, jestli to neni vlastnost tohoto konkretniho kusu. Pak mam jeste pascal, uplne stejny strih a mekcena kuze a ty mi zerou patu

​letfenixa 

Potvrzuju, mám stejný 1460 černý a bordó a jsou megapohodlny.  

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 05. října 2024 11:05

letfenixa ja mam nizsi, church. Bala jsem se, aby nerezaly kolem kotniku, ale je to v poradku.

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 05. října 2024 11:09

Dnes přišel instalatér vyměnit baterii v umyvadle a roháček. Výsledek je, že v umyvadle neteče voda vůbec . Já už se zblázním .

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 05. října 2024 11:13

whiskas a tys ho pustila pryc driv, nez se to vyzkouselo?

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 05. října 2024 11:19

Ve čtvrtek večer přítel uklouznul ve sprše a praštil se do hlavy a do zad. Samozřejmě to zlehčoval, ale v pátek dopoledne jsem (a jeho kolegyně ve škole) ho dotlačily k doktoru. Tak má prasklou lebku a malé krvácení, dnes druhé CT, minimálně do pondělí ve špitále. Uf, sakra. Bude v pořádku, ale teda, když pomyslím...

Knížku a kartáček mu do nemocnice nesla ex, ehm , já mám po operaci pravé ruky, nemůžu řídit a nedostanu se tam (je mimo Prahu). V neděli jsme měli být na křtinách jeho vnuka, měl vyzvedávat rodiče, no pěkně se to celé podělalo.

Tak teď se začínám děsit, co bude do třetice.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 05. října 2024 11:29

andulka01 boze, na vas to teda naskocilo! Drzim palce, at jste oba co nejdriv v poradku a zadna "tretice" neprijde.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. října 2024 11:33

andulka01 Hele, že ty sis přála na ty křtiny nejít?  Ale lituju moc, někdy se ten vesmír spojí blbě, no.

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 05. října 2024 11:42

Kan akorát, že já už svou výmluvu měla v záloze, tohle vůbec nebylo zapotřebí! Mám nějakou lehkou virózu, všechno to pomlácený mě bolí víc, asi bych stejně nejela.
Ale M. by tam být měl, sice není moc na formality, ale tak žejo... K tomu má zdravotní problémy jeho maminka, potřeboval by jí být k ruce. No celý je to píp ke zdi.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. října 2024 11:45

andulka01Ježíši, no hlavně že jel k tomu doktorovi, teď je pod dohledem, chvíli si tam pobude, ale bude ok. 

Ty společenské události zamrzi, ale při představě toho, co se mohlo stát, tak bych to hodila za hlavu. Ono se to nějak vyřeší. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 05. října 2024 11:58

moora Raduza tak presne to sú tie moje. Tak nič. Mne tento rok spravili škaredé otlaky aj letné slapky s latkovym tým popruhom moje nohy sú ectra špeciál. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 05. října 2024 12:00

slniecko Paneboze, dúfam, že už liečba zaberá!

andulka01 ach bože! Nie, nie, už žiadne do tretice

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 05. října 2024 12:00

Kokoska pozriem ich.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. října 2024 12:01

letfenixa vzhledem k ceně těch bot, bych ještě zkusila koupit dprej a naroztahovani bot, vystříkat a chodit v nich puldne po bytě. 

Teď jsem takto rozhahla boty, které mi udělali otlaky cestou do práce za jedno odpoledne a už jsou vcelku ok. Nejsou to ještě úplně papuče, ale už mi nežerou nohy. 

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 05. října 2024 12:06

letfenixa nalej do každý štamprle bílýho šnapsu a choď v nich po bytě

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 05. října 2024 12:14

continuity RoSa všetko som za tých niekoľko rokov, čo ich mám doma, skúsila.