moora a ktoré máš ako papuče? Mne sa páčia, aj teda vzhľad, ale najmä funkčnosť, ale dnes celý deň krivkam, tak by mi dobre padol dobrý tip.
Stěžovací vlákno
Blanka Ale to byl zvyk nějaké dědiny. Je o tom film Balada o Narajamě.
barbucha videla som taký krátky film o Gronsku. Starého človeka odviezli ďaleko, na topiaci sa ľad, normálne stan tam mal, a nohu mu dlhou reťazou pripútali o motorové sane, ktoré boli na tom ľade. Dcéra ho chodievala navštevovať, mal tam jedlo, ... A keď sa ľad roztopil, stiahlo sane aj s ním.
Jimik Ach jo, soucítím
, strašně moc. Co mi to jen připomíná. Tatínek tedy nebyl zcela odkázán na něčí péči, ikdyž ... Každopádně jakékoli nabídky/doporučení odmítal, hlavně rady typu, že by bylo dobré jít k lékaři. A pak ty konce
.
Musí to být strašně vyčerpávající, psychicky i fyzicky. Poradit neumím, protože pokud se dotyčný člověk šprajcne, myslím, že nezmůžeš nic. Určitě to nemyslí zle, nechce být na obtíž, jen mu možná nedochází, že bez tvého servisu by prostě nefungoval.
Drž se
.
Jimik to je strašný
z mých zkušeností - diskutovat nemá smysl, je třeba se jen obrnit vůči zlým slovům, které ale už nejsou výplodem tvého táty, ale jen a pouze výmyslem jeho nemoci. Ta naprostá ztráta smyslu pro realitu je strašná věc, zažila jsem to. Můj táta se teda dostal do stavu, kdy neměl už sílu protestovat proti převozu do nemocnice, kde se jeho stav zlepšil a pak důstojně dožil (týden) v domě s pečovatelskou službou.
My jsme na to byly s mámou dvě, máma odnesla to nejhorší, a stejně si nedovedu představit absolvovat to s dítětem...
Je to tak. Je to strašné, rve to srdce, ale člověk s tím nic nenadělá. A ty výčitky, proč jsem ho nedokála přesvědčit, neudělala jsem dost, včas atd. ... Je to určitě blobost, ale v hlavě mi to zůstává.
letfenixa v puberte sme vždy hovoriluli, že martensy su tvoje, až keď sa poriadne napijú tvojej krvi:)
No, a aj ja sa potrebujem posťažovat.
Dcéra mi študuje v zahraničí, ochorela. Šla k lekárke, nič len sťahovať teplotu, ked prvýkrat odpadla manžel nasadol na popoludňajší let a ešte v ten deň tam bol s ňou (ja som bola prechladnutá tu, usúdili sme, ze nechceme miešať bacily). Potom sme sa prestriedali, a keďze teploty neklesali, vzala som odtiaľto domáci CRP test. Na základe toho jej teda iná lekarka bola ochotná spravit crp aj tam, a konečne nasadit ATB, kodein a paracetamil 1000g. Nezaberali. Jej tunajšej lekárke sa to vôbec nepáčilo, lenže medzitým doma prepukol mladšiemu Covid, navrch staršia také horúčky, že som si ju ani ja, ani lekamárka nevedeli predstaviť posadiť do lietadla, tak sme bojovali tam.
Daľší lekár, nové ATB, konečne šla teplota dole na viac ako na hodinu dve (hovorim o horúčkach cez 39°C). Syn síce chory, ale po pár dňoch by už nemal byť - teoreticky - aspoň nákazlivý.
Tak let domov s tým, že nám na základe jej stavu Austrian pridelil zdravotnú asistenciu a lekárka nakázala ísť rovno na urgent na odbery a X-ray.
Cesta zvladnutá, spanila jazda Schwechat - Kramáre.
Z Kramarov nás vyhodili, ze nemáme PAPIER od lekárky, ze potrebuje pohotovostné vyšetrenie.
No... už má vyšetrenia za sebou, chlamýdiový zápal pľúc, tak mám jedno decko s pneumóniou v jednej izbe a druhé decko s Covidom v druhej izbe, uprostred toho vyše metra vysoky germicídny žiarič a manévre (cez whatsupp, lebo obaja majú problém hovoriť), kto kedy smie na wc (to máme aspoň teda dve) a kto kedy do kuchyne, rúška vsetci.
slniecko Tak hlavně, že jsou doma a mají léčbu a péči. Ale ty nervy, ty nervy! Hodně zdraví přeji.
slniecko jezis![]()
Taky bych řekla, že nejhorší máte za sebou. Domácí péče dělá divy.
A už se nemusíš strachovat, co se s ní děje, všechno si to ošéfuješ.
P.S. užívej hodně vitamínu C ![]()
slniecko no tě pic, tak to držím palce, ať je brzo líp
slniecko no tak hlavně, že už víte. Ty chlamydie a mykoplazmy jsme tady řešili před chvíli, potřebuje to jiná antibiotika. Tak ať to rychle zabere. ![]()
slniecko ty jo, to musela být, chudinka, úplně hotová, takové horečky tolik dní. Teď už se jí určitě uleví. Hodně sil při péči o lazaret ![]()
slniecko to je strasny! Hlavne ze tu diagnozu nedokazou v zahranici urcit.
slniecko uf tak to musel byt stres. Zelam skore zotavenie ![]()
slniecko Ať se Ti oba uzdraví a s manželem nic nechytíte. Sudá je proti těm Tvým zdravá jako řepa.
Nakonec je dobře, že jsem balíček posílala až včera a doručování teď trvá dlouho. Ještě abys musela řešit, jestli stihneš vyzvednout z boxu nebo koho tam pošleš.
slniecko to je teda hrozne. Želám skoré uzdravenie ![]()
slniecko Ty jo, to je teda nadělení, jen to stačí číst. Ale teď už se dceři určitě udělá brzo lépe, kombinace správně nasezene léčby a léčby u maminky je prostě to nej;-)
Kan Blanka Ano, ubíjeli se tuším sekerou. A legenda praví, že nějaký kluk se pokusil dědečka tajně schovat a jeho moudrost potom ochránila celou vesnici a došlo k přehodnocení situace....![]()
Taky o Římanech se traduje, že při obléhání zabíjely "staříky nad padesát let" (hohoho), protože už nebyli schopni boje.
V Japonsku tato legenda vychází z indické budhistické tradice. Vzhledem k tomu, že se spojuje jen s jednou konkrétní horou, asi to je taky ojedinělá záležitost, popisuje se jako legenda.
Podle mě k tomu občas došlo, ale ne masivně, prostě takové na pomezí zvyku a legendy.
Ale někde jsem v souvislosti s těmi vraždami nebo nucenými sebevraždami starých lidí četla, že ělo třeba o dementní staré lidi a když se vžiju do toho, jak se tehdy těžce žilo, dovedu si představit, že ti příbuzní věřili, že duše staříka už ho opustila a doma zůstalo jen tělo....docela věřím, že nebýt nemocnic a různých starobních ústavů, dochází k podobným věcem i dnes, možná i víc než tehdy, protože se obecně dožíváme vyššího věku a naše životy na péči o staré příbuzné nejsou přizpůsobené. :-(
slniecko
To je strašný. Já si říkala, co se děje, když musíš letět ji léčit....tohle je teda detektivka, ale snaž už to teď nějak zvládnete, to nejhorší máte za sebou.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí