Přelíznutí
ježíš, to je dobrý ![]()
Stěžovací vlákno
Na začátku jsem to tak 3 měsíce musela dělat každých 14 dní, teď už stačí jednou za dva měsíce, i když nic neroste, aby se růst neobnovil. Zabere to tak cca 20-30 minut. Mám dokonce pocit, že Philips má nějaký program na vrácení peněz, pokud to na někoho nefunguje.
Dnes na nákupech rychlý oběd ve food courtu v OC.
Čínské bistro nabízí v poledne tzv. Plný talíř - nandejte si, kolik se vám tam vejde, cena 89 Kč. Koukám na dvě ženy, jedna nese PLNÝ, VRCHOVATÝ talíř, jídlo narovnáno na sebe do výšky snad deseti cm. Paní jde, balancuje opatrně s talířem na táce, aby jí to nepopadalo. Za ní druhá. U stolku ta druhá vytáhne druhý plastový talíř, další příbor a jídlo z toho narvaného talíře si rozdělí na ty dva a spokojeně se obě pustí do jídla.
Ušetřily závratných 89,- Kč.
Obě ženy dobře vypadající, dobře oblečené, tipuji je na úřednice. Fakt nevypadaly, že by si to nemohly dovolit zaplatit každá za sebe. ![]()
To je fajn, že jste to téma tady nakously - zrovna jsem s tím chtěla jít do blbých dotazů, příp. do poradny.
O víkendu jsem se rozhodla, že si to pořídím, tak právě sháním k těm IPL-přístrojům nějaké informace: zkušenosti se značkou, jaký model přesně, kolik tisíc těch záblesků by měl ten přístroj minimálně mít, a tak... ? ![]()
A funguje to stejně jako laser? Tím mi to dělá doktorka, kam chodím na botox a na výplně, tak jsem si říkala, že by bylo fajn mít to doma... ![]()
To je trapas! Za tyhle lidi se vždycky strašně stydím. Ve vyvdané větvi rodiny mám bohužel členy, které by toto taky napadlo ![]()
Když už to bylo v tomto tématu, tak sem i napíšu. Já když jsem ho dostala, tak žádný jiný na trhu nebyl pouze Philips. Nekoupila bych asi všeobecně neznámou značku a nebo přístroj z bazaru, protože nikdo neví, kolik záblesků už bylo použito. Jak už jsem psala, tak má Philips 90 dní na vrácení...což už určitě člověk ví, jestli s tím má nějaký problém a jestli to funguje. Už kvůli tomu bych zvolila Lumeu.
Možná by se to někde dohledalo, kolik asi člověk potřebuje záblesků na celé tělo, já bych odhadla, že 100 to nebude. Dle toho se potom dá odhadnout životnost přístroje. Podle toho na co to chce člověk používat, tak zvolit s nástavci nebo bez. Po mé zkušenosti bych ještě koukala i na systém nabijení. Já mám ten, že funguje bez šňůry, ale pokud se do zásuvky dá, tak ve chvíli, kdy se nabijí, nefunguje. Což je trochu problém, protože předpokládám, že akumulátor se bude nabijet čím dál méně a na tom trošku vidím problém s životností.
Člověk nesmí čekat, že bude mít klid po jedné aplikaci. Opravdu je potřeba používat napřed pravidelně po 14 dnech, kde po každé aplikaci je viditelné prořídnutí. Potom už nic neroste, ale je třeba provádět to stále...třeba po 6-8 týdnech. Jinak se růst zase obnoví.
Výhodu vidím v tom, že to není bolestivé. Je to takové mírné štípání, když už nic neroste, tak už ani to štípání. Nejsou na kůži žádné červené tečky, jak po holení nebo trhání. I když se zapomene, tak nikdy nezačne růst rovnou vše a to co roste je slabé a téměř neviditelné.
a byla jste někdy na laseru (pro srovnání)?
já jsem byla třikrát, na některých partiích 4x, bolelo to nesnesitelně a přestože mám chlupy jako černé dráty, tak třeba na stehnech zezadu to nemělo prakticky účinek. pomohlo to trochu na břicho a trochu na podpaží (ve smyslu, že chlupy rostly jemnější a tenčí, ne že by nerostly). pak jsem nějak neměla chuť a čas tam chodit, musím ale zase začít. mám obavu, že pokud laser na mě působí jako voda, tento přístroj by neúčinkoval vůbec - ale zní to lákavě.
Stěžuju si na turisty v centru. Pokud chce člověk projít trochu rychleji než kymácející se zombík, je to fakt výzva..většina z nich se tam komácí, valí, plete a překáží. Opakovaně zastižen jedinec stojící uprostřed úzkýho chodníku civějící do mobilu tak, že neprojde nikdo okolo. Vlezou do cesty přestože vidí, že dete rychle. Ti lepší vlezou do cesty a zastaví se. Skupinky jdoucí proti jsou schopný jednoho smést a zadupat. Mně je jako jasný, že sou tam na výletě, ale jim asi není jasný, že tam choděj i domorodci. Nejsem nesnášenlivá, jen sem se potřebovala vyventilovat..
To chápem a súcitím. Londýn je ich plný ktorékoľvek ročné obdobie. Leto je ale pravidelne najhoršie. Oni sa aj bežní domorodci kadejako motajú, ale turisti to motanie zvládajú ešte lepšie.
Ja tiež chodím na výlety a som teda turista, takže viem aké to je byť v meste, ktoré nepoznám. Ale keď už sa potrebujem rozhliadnuť okolo, či už pozrieť do mapy alebo sa pokochať výhľadom, tak idem na kraj chodníka a nezavadziam v strede (takže sa nedá okolo mňa prejsť). Osobne ma najviac vytáčajú asi v metre, to býva pravidelne prepchaté, a nie je nič "lepšie" ako keď sa niekto predo mnou zrazu zastaví, aby sa rozhliadol. A zásadne chodia vedľa seba a nie za sebou, takže sa často ani nedajú obísť!
Dnes na nákupech rychlý oběd ve food courtu v OC.
Čínské bistro nabízí v poledne tzv. Plný talíř - nandejte si, kolik se vám tam vejde, cena 89 Kč. Koukám na dvě ženy, jedna nese PLNÝ, VRCHOVATÝ talíř, jídlo narovnáno na sebe do výšky snad deseti cm. Paní jde, balancuje opatrně s talířem na táce, aby jí to nepopadalo. Za ní druhá. U stolku ta druhá vytáhne druhý plastový talíř, další příbor a jídlo z toho narvaného talíře si rozdělí na ty dva a spokojeně se obě pustí do jídla.
Ušetřily závratných 89,- Kč.
Obě ženy dobře vypadající, dobře oblečené, tipuji je na úřednice. Fakt nevypadaly, že by si to nemohly dovolit zaplatit každá za sebe. ![]()
No hej, ale čo je doma, to sa počíta ![]()
Samozrejme žartujem, je to dosť trapas. Ja mám takého kolegu, čoby si nechal pre korunu vŕtať do kolena. Minule som išla vyhodiť nejaké prezreté banány a hrozno (už skoro odchádzali z kuchynky samé) a videl ma s tým pri koši. Keď sa uistil, že to fakt ide do koša, tak skoro zinfarktoval a povedal, že on si to ovocie vezme. Tak sa celý deň tým ládoval, nešiel ani na obed. Ušetril ![]()
Kolegu ale oceňuju, sama nerada vyhazuju jídlo, ten by se mi hodil, to madam od Dadoo je prostě zlodějka.
Došlo kafe!!! ![]()
Okej, ja tiež nerada vyhadzujem jedlo, ale nebudem jesť niečo, čo je po záruke alebo na hranici jedlosti. Mierila som skôr na to "ušetrenie".
Díky moc! A ty chloupky vypadnou (později? okamžitě?), a nebo je to spálí hned při aplikaci? Právě ten laser je spálí, smrdí to jak když se pálej nehty/kůže... a taky se na laser nesmí chodit v létě, kvůli pigmentovým skrvnám... u toho IPL je to jedno? ![]()
Našla jsem přístroj (Philips SC1995/00 Lumea), co prý funguje s i bez kabelu, tak to by bylo fajn - díky za radu! Asi si to hned dneska objednám.
Naprosro přesně..
Došlo kafe!!! ![]()
Tak na tohle bych použila toho panickýho smajla, co pobíhá kolemdokola..soucítím

Na laseru jsem nebyla, tak to neporovnám, bohužel.
Tady to funguje asi podobně jako laser, ale ta aplikace má jiný postup. Musíte se oholit a potom osvítit...takže hned nepoznáte nic. Po každé aplikaci začne růst méně chloupků. Ničí to kořínky. V návodu je popsáno, že chloupky mají nějaký cyklus, takže při aplikaci nejsou všechny ve fázi, že je to zničí. Třeba pod paží mi opravdu stačily 3 aplikace.
Jediný problém v létě mám, že se opaluju hodně do tmava a potom musím snižovat intenzitu a nemůžu čerstvě po opálení. Zase teď jsem to použila v květnu a červenci, takže mě to až tak neomezuje. Vím, že se to nesmí dávat na tetování. Jinak si myslím, že právě na stránkách Philipsu mají hodně informací, případně se zeptat přímo tam.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí