myslíte? co se asi stane tomu "neplnoletému"? podle mě úplné houby, i když se ho zřejmě budou snažit "potrestat" exemplárně.
myslím, že až vylezou z vězení a nápravných ústavů, pokud se do nich vůbec dostanou, budou žít úplně stejné životy jako doposud = flákání, pomocné práce, alkohol, pracák, strašná nuda, kterou je třeba něčím oživit, třeba zapálením nějakého blbého kostela. podle mě si tím spíš nezavřeli slibnou cestu na harvard, nenarušili kariéru vědce nebo bankovního ředitele.
nebo mám jen předsudky, protože takových kluků pár potkávám. jen nezapálili zatím žádný kostel, ale kdyby jo určitě by jim to nic nenarušilo. příjmy, ze kterých by spláceli milionové škody do smrti, nemají a nikdy neměli. bydlí u rodičů nebo někde v chatce. tu a tam jsou na pracáku, tu a tam někomu hrabou seno nebo štípou dřevo, a mezitím sedí v hospodě nebo paří hry.
já mám občas pocit, že ten dojem "zničili si život" je často jen mylná představa nebo nějaké podvědomé doufání ve spravedlnost lidí, kteří pilně pracují, mají nějaké závazky, majetek, rodinu, děti... a promítnou si do toho sami sebe, protože oni by škodu splácet museli a šli by do vězení a mají o co přijít, co ztratit.
kruci, já jsem dnes zas pesimistická ![]()