Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 10:15
Reakce na :

prej to neni mozne, asi jsme je koupili najednou nevim. Ale kolegyne mi rekla, ze se ji to taky stalo na koncerte - oboji meli original listky, zadne hometicket

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 10:18
Reakce na Sweet Potato:

Prokristapána! Nikdo o tom nic neví, jen tobě už je jasné, že to byli takoví kluci, co jsou na pracáku a flákají se v chatce a můžou za to vždycky rodiče. Viníků se sebeméně nezastávám, ale život podle Jiné reality je teda sakra černobílý.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 10:24

Flek sleduju asi s kazdym klistetem (mam tak ten limit dve, tri rocne, tak se to sleduje dobre). Snad to nic nebude.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 10:40
Reakce na Solathis:

no samo, jen jsem chtela upozornit ze flek se vubec udelat nemusi (hlasky neni flek=neni borelioza jsou fatalni mylka:-(

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 10:58
Reakce na Solathis:

Nepanikař! Jako hlídej to, to jasně. Ale třeba ani nebyla přisátá celou dobu. K doktorovi se nežeň, hned by se v krvi stejně nic neukázalo.

49376 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 11:12
Reakce na Sweet Potato:

jeste mozna jednu vec-pokud ma nekdo v umyslu jit na odbery "pro jistotu" po tech cca 4-6 tydnech od klistete, silne bych doporucila jit teda hned+potom znovu. i kdyz celkove to pokladam za nerozumny tak pokud uz, tento postup je lepsi. duvod: mnohdy se najdou v krvi protilatky, ale s odstupem nejde identifikovat jestli tam byly uz driv (treba po nejake nakaze z pred lety na kterou se neprislo) a lepsi do toho nevrtat,

nebo jestli se tak rychle vytvorily pametovy a je to nova nakaza a lecit.. btw ty "preventivni" atb taky zkresli tvorbu protilatek... celkove odbery jsou osemetna vec a ve stavu plnyho zdravi bych to nedoporucía nikomu (a doktor by je vubec nemel udelat!)

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 11:16

To zní rozumně. Taky nemyslím, že by měl člověk po každém klíštěti chtít rozbor krve. Vím, že nakažených přibývá, ale někdy se to démonizuje. A nechci vidět tu paniku, až se stoprocentně prokáže, že to přenáší už i komáři třeba.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 11:33
Reakce na Sweet Potato:

To bych tam musela byt nalezla 24/7 :-D

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 11:37
Reakce na Solathis:

Nepřekvapilo by mne, kdyby se brzy začal prodávat nějaký šikovný kit "domácí rozbor krve snadno a rychle."

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 11:41
Reakce na Sweet Potato:

Prvni kdo by ho mel by byla ma tchyne (zdravotni sestra, dipl.zachranar)  A posledni nasi, neb ti v tom nasem lese s rybnikem nic takovyho nepotrebujou. 

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 12:34
Reakce na Sweet Potato:

Uz prodavaji domaci kit rozbor klistete http://cz.hartmann.info/414509.php

49376 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 12:47
Reakce na baltik:

zrovna jsem to chtela zminit:-) ale vyzkouseno nemam

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 13:07

taky, koupila jsem to na dovolenou, ale zadne kliste nebylo, treba to funguje jako noseni destniku coby ochrana pred destem (kdyz si clovek vezme destni, tak urcite prset nebude)

49376 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 13:09
Reakce na baltik:

v tom pripade hned objednavam aspon pet kousku:-)))

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 13:45

když jste mě už dřív teda tak dohúkaly s tou boreliózou, tak mi teď někdo řekněte, jestli ten flek může svědit, nebo nemá svědit.

na stehně mě kousnul komár, aspoň jsem si to doteď myslela. svědilo to strašně. tak strašně, že si to asi škrábu i ze spaní. na místě mám teď min. 5 cm velký rudý flek, který pořád neskutečně svědí a vypadá fakt divně, ale to může být právě tím, že si ho asi škrábu i v polospánku. nevím, co mě to raflo, ale musela to být odpudivá obluda minimálně nadopovaná ddt   co jsem četla, tak by infekční flek asi svědit neměl? k doktorovi se dostanu asi až tak v pondělí.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 13:55
Reakce na Jiná Realita:

No, mě svěděl asi každej flek od klíštěte a to pekelně. Od komárů mě taky svědí. Nemocná jsem zatím nebyla (musim zaklepat do všeho, co mám kolem sebe).

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 13:56
Reakce na Jiná Realita:

mě svědí teda taky všechny štípance, i na klíště jsem vždycky přišla prostě tak, že to svědilo. Teď mám jeden hryzanec kdoví od čeho na krku a stačí se k tomu už asi 5 dní jen přiblížit a už to svědí jako blázen

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 13:57
Reakce na Karja:

ten pupínek od klíštěte svědí, to vím, ale myslela jsem ten flek, erythema migrans, co se udělá potom, jako znak nakažení.

49376 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 14:25
Reakce na Jiná Realita:

je to uplne jedno, ze svedeni nepoznas. u EM spis trva dele nez se vytvori, aspon par dni. muze to byt proste jen nejaka lokalni infekce v tom stipanci, osvedcilo se mi aspon zevne desinfikovat-potirat jodovkou