Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 14:10
Reakce na Luna:

Moc čtete!

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 14:18
Reakce na Luna:

No sláva, konečně někdo, kdo mi rozumí 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 13. srpna 2017 14:24

Toho úbytku sil jsem si taky všimla. Běhám a cvičím jógu. Dřív jsem kratší výpadek v pohybu nijak nezaznamenala, ale dnes, když mám třeba 14 dní pauzu, je to hned poznat. Mám pocit, jako bych se nehýbala minimálně půl roku a všechno mě pak bolí :)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:07

Chci si postěžovat na sebe, že navzdory veškerýmu úsilí a snaze kupovat věci s rozmyslem jsem očividně nedobrovolný/nevědomý hromadič. Vybalujeme věci po rekonstrukci, i když jsem před ní vyexpedovala několik pytlů, tak i tak máme milion krámů, hlavně se to teda týká oblečení. A samozřejmě to jsou spíš věci na volný čas, na venčení, do hor, na sport, fakt poctivě jsem to už jednou probrala, přesto je toho prostě moc a nedokážu se toho zbavit. 

Nemáme a nebudeme mít nějakou dobu velký úložný prostory, takže jsou všude nějaký pytle a krabice, který tu ale nechci, potřebovala bych někoho zlýho, aby přijel a vyházel mi to, ale moje okolí je v tomhle ještě měkčí než já!

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:11
Reakce na Zina:

my se o tom bavili zrovna dneska ráno, jelikož mužova máma se stěhuje z velkýho bytu do menšího - prodávali teď například fungl novej křišťálovej lustr nikdy nevybalenej z krabice, pořízenej někdy v roce 1983 jistě s nemalým úsilím a takových věcí, na který se stály fronty a člověk vynaložil strašnou energii, čas a peníze, aby to pořídil a pak to 40 let někde leží nepoužitý, aby se to vyhodilo...

no, musim se taky polepšit, jsem si říkala, jestli fakt není vhodnej čas na Marii Kondo

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:11
Reakce na Zina:

Držím se pravidla, jak jsem nějaké oblečení neměla rok na sobě, tak opouští mou šatnu. Teď po letní sezóně, tam už mám několik kandidátů. Ta trička by se dala ještě nosit, ale když jsem celou sezónu dávala přednost jiným, tak je nepotřebuji. 

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:17
Reakce na Malvin:

Já tohle neumím a po pravdě to ne vždy považuju za úplně rozumné. Většinou by to u mne vedlo k vyhazování kvalitních, ne moc nošených, neutrálních, nadčasových (to je teda dost nabubřelé slovo) věcí, na úkor momentálních jednosezónních lásek. 

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:19
Reakce na Sweet Potato:

a já jsem si dneska schválně vzala dlouhou etno sukni, abych ji měla aspoň jednou za léto na sobě a je fajn, skoro jsem na ni zapomněla

Online baltik
4990 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:21

hlavne by asi bylo lepsi tak uvazovat pred koupi

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:22
Reakce na Potrefenáhusa:

No vida. Kdyby mělo dojít na vyhazování, určitě mi ji napřed ukaž!

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:25
Reakce na Sweet Potato:

já se to furt učím a ráda bych se naučila ty "jednosezonní lásky" s lehkým srdcem po sezóně vyhodit, ne je schovávat "na doma, na sport, na venčení":-P

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:27
Reakce na Sweet Potato:

nedám, modrobílej folklorní vzor

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:29

tak vono čistě teoreticky je takový nahouby pořizovat ty jednosezonní lásky. Ale někdy se to stane, že člověku něco nesedí, nebo se v tom necítí, i když mu v obchodě přišlo, že je to OK, já mám třeba tohle s bílýma tričkama, vždycky mi přijde, že mi v šatníku chybí a koupím si další poloprůhledný, pod kterým se všechno rýsuje a ve kterým si přijdu jak v pyžamu, i když mi v obchodě přišlo OK

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:29
Reakce na Potrefenáhusa:

Dneska jsem si vzala dlouhou černou sukni (dole má nějakou ažuru), abych ji letos měla aspoň jednou na sobě!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:32
Reakce na Malvin:

já mám takhle ve skříni třeba několikatero krásných věcí třeba na svatbu/do divadla, kam se dostanu málokdy, takže ty věci obleču jednou za dva roky. a vyhodit je fakt nedokážu, ani nechci. nebo věci na zimní sporty nebo na sporty vůbec, které provozuju jednou za pět let. ale mít je doma musím. černé věci, které mám jen na smutné příležitosti. řekla bych, že jednu celou skříň mám věcí, které nosím minimálně, méně než jednou ročně, ale jednou za čas je potřebuju. ještě např. různé speciální zimní věci, když je moc zima, kterou špatně nesu (podvlékačky, dlouhá vesta s rolákem, která zabírá hodně místa a mám ji na sobě jen třeba každou třetí zimu).

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:33

Tak u těch to celkem umím, i když ne hned po sezóně, ale další léto třeba vidím, že už ne-e. Ale to se bavíme o levných topech s kraječkou, plážových šatech a tak. Samozřejmě, nejsprávnější by bylo to nekupovat, ale kdo dnes dokáže kupovat jen rozumné věci nepodléhající trendům a na doživotí? Jo, další dvoje sandály jsem včera fakt nepotřebovala a kupovat něco, že to je za pár korun ve výprodeji je cesta do pekel, ale musím mít i nějakou neřest, že

49376 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:34
Reakce na Potrefenáhusa:

čistě teoreticky jo, ale na to abych si zaplnila šatník těmi superkvalitními nadčasovými kusy které unosím 15 let nemám a) peníze b) po 10 letech se obávám bych zas vypadala jak zaostalá, jsem ráda že jsem se těch věcí 15 let starých co se furt daly nosit zbavila...

49376 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:36
Reakce na Sweet Potato:

s těma botama bojuju, jj

ale ty hadry mi nějak přijde rozumnější právě nakoupit, během sezóny oprat otahat a doničit a posléze vyhodit, než si koupit dvě drahý věci který budu opatrovat dalších x-let a nosit stejnak nějaký votahaný triko kterýho mi nebude líto, pak ty opatrovaný vytáhnu a zjistím že se to nenosí... samozřejmě toho nesmí být nahromaděný moc, aby se to otahat stihlo. no, snad to nějak vychytám

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:37
Reakce na Sweet Potato:

Tak kupování sezónních výkřiků jsem zrušila. Kupuji jen to, co bych byla ochotna nosit i za 3 roky. Takže doma nemám jedinou věc s plameňákem či ananasem :-). 

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:38

no spíš jsem to myslela tak, že když někde vidím polyesterový tílko za 60,-, který si vezmu dvakrát a pak ho vyhodím, tak mi to přijdou rovnou vyhozený peníze. Já mám třeba špatnou zkušenost s koupí vyloženě levných bot, takže kdyby se mi líbily sebevíc, tak si v Gatu ty sandály ve výprodeji za 100,- prostě nekoupím