Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:43

Ten repertoár schraňovaných, byť málo nošených věcí, přesně popsala Jiná Realita . Jasně, že bych do divadla mohla chodit pořád v jedněch šatech. Ale vadilo by mi to a naštěstí nemusím.

U bot je to u mne navíc tím, že mám nohy asi fakt megacitlivé, takže boty, které jsou jeden den v pohodě, už druhý den dřou, tak je fajn, že můžu střídat. Takže zatímco dřív jsem kupovala čím dál dražší a stejně bojovala, zjišťuju, že speciálně u letních je pro mne lepší točit víc levných. I ty dražší stejně časem zhnusní, ztvrdnou, popraskají, co já vím.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:44

Jak dlouho trvá "nadčas"? Přece se mění, i když lehce, třeba i délka a střih klasických sukní. Mám jednu černou pouzdrovku asi 5 let starou, už se do ní dokonce zase vejdu, ale z dnešního pohledu to není ono, minimálně by měla být o něco delší.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:46
Reakce na Jiná Realita:

Jelikož kromě plavání a letní turistiky nesportuji, tak žádné speciality doma nemám. Nejvíc místa zabírá jedna softshelka na jaro-léto a jedna procházková zimní bunda na zimu. Sváteční věci vynosím do divadla nebo jednání do práce. Kdysi jsem hromadila, ale posledních 7 let jsem na tom zapracovala a spousty věcí se zbavila. Hlavně i díky tomu, že si hodně rozmýšlím nákupy.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:46
Reakce na Sweet Potato:

S botama to mám přesně tak, jak píšeš, což ale naprosto nechápe můj muž. Podle něj by mi asi stačily jedny na léto, jedny na zimu a něco na sport. 

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:47
Reakce na Malvin:

Případnou potřebu plameňáků a ananasů si kompenzuju tím, že je kupuju dětem.  

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:52
Reakce na Kokoska:

Jak dlouho trvá "nadčas"? Přece se mění, i když lehce, třeba i délka a střih klasických sukní. Mám jednu černou pouzdrovku asi 5 let starou, už se do ní dokonce zase vejdu, ale z dnešního pohledu to není ono, minimálně by měla být o něco delší.

no, právě. takže mám asi pět sukní tesco, lidl.. střízlivý, bez plameňáků, černý plus tu dnešní vzorovanou, ale prostě to taham, hážu do pračky.. a těším se že si koupím za rok nový:P

Potrefenáhusa ne, tak takový nákupy se fakt snažím nedělat, nebo to kdyžtak jít vrátit když už. ale ne vždy se podaří, to je pravda

jo a nákup bot v obchodě s oblečením - zapovězeno. levný jo, ale jen pokud jsou použitelný, co jsem dávala do botovýho vlákna ty sandály za dvě stovky, jako jasně že žádný nadšení, ale rozhodně jsou pohodlný a využiju je.

49376 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 10:56
Reakce na Kokoska:

S botama to mám přesně tak, jak píšeš, což ale naprosto nechápe můj muž. Podle něj by mi asi stačily jedny na léto, jedny na zimu a něco na sport. 

muž moje boty chápat nemusí, to mi nevadí, ale já bych ráda aby taky měl těch bot víc... zatim se mi to moc nedaří, nový si koupí až když se mu starý úplně definitivně rozpadnou, uaa

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:11

Tak ty případné dražší věci právě nesmíš opatrovat a schovávat na někdy, ale nosit a užít si je, právě proto, abys je za X let nevytáhla ze skříně s křížkem po funuse. 

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:13
Reakce na Sweet Potato:

S botama (nohama) to mám podobně. Jeden den pohoda a druhý den bych je nejraději hodila z okna (tedy ty boty). 

49376 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:17
Reakce na whiskas:

myslím že klíčový je nenosit právě jedny boty dva dny po sobě? teda pokud je máš na sobě celý den

49376 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:18
Reakce na whiskas:

Tak ty případné dražší věci právě nesmíš opatrovat a schovávat na někdy, ale nosit a užít si je, právě proto, abys je za X let nevytáhla ze skříně s křížkem po funuse. 

jasný!:-)

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:20
Reakce na whiskas:

Tak to máte ještě ok, já bych nejradši hodila z okna nohy. Mám problémy s klenbama, s klouby u prstů i kotníky, v podstatě každé ráno a večer mě hrozně bolí, jedno jaká aktivita i boty. Na což si vlastně stěžuju, včera na výletě (náročném, přiznávám) jsem si namohla nárty a dneska chodím jak na..caná bělice. Ještěže mám homeoffice :-)

49376 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:24
Reakce na andulka01:

mně se hodně osvědčily ortopedické vložky z lékárny (pro obě vady současně) do všech bot kde to jde

a pak - během dne se přezouvat do různých bot a kdykoliv je to možný tak dávat nohy nahoru. jako bolívají mě furt, ale je to lepší...

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:26
Reakce na andulka01:

Já mám "problematické" malíčky. V podstatě mi dost překáží v každých botách . V lepším případě se to poddá, jindy se snažím na ten tlak zapomenout, což není moc příjemné, někdy pomůže náplast.

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:32

Teď v létě se mi osvědčilo chodit co nejvíc naboso, jako na kráse to nohoum nepřidá, ale bolí nejméně.
Vložky jsem zkoušela, zatím jsem moc rozdíl nepoznala, ale to bude tím, že nejvíc bolí artróza v palcích, což vložky neřeší.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:36

Taky tak, a pokud ještě najde v obchodě stejné nebo co nejvíc podobné, tak je nadšenej. A občas si úplně stejnou věc, se kterou je spokojený, koupí ještě jednou. Jedno tričko má dokonce 3x, takže to pak na dovolené vypadalo, že se vůbec nepřevlíká 

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:46
Reakce na Kokoska:

Tak v určitém smyslu tomu rozumím. Někdy lituji, že jsem si konkrétní (padnoucí) věc, nejčastěji kalhoty, nekoupila ve více exemplářích. 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:54

No já sem si teď ale koupila dvoje boty v hmku a jako na občasný nošení docela fajn..až sem překvapená..ale pravidelnfˇ to dělat nebudu..

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:55
Reakce na whiskas:

To já mám s malíčkama to samý! Děsně náchylný k otlačení..

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 14. srpna 2017 11:56
Reakce na Ounz:

A máte řešení?