a proc se mate vy ucit jeho jazyk a ne on vas? zijete v jeho zemi?
Stěžovací vlákno
Já se na něco takovýho chystám, ale bohužel mám celkem jasnou představu, jak to asi bude vypadat. On si to bere hrozně osobně, trochu ho urazilo i to, že jsem místo intezivnějšího studia francouzštiny nedávno začala s jiným cizím jazykem, který mě prostě zajímá víc. Nepomáhá ani to, že kolem sebe máme pár přátel, co jsou z francouzštiny a Francie jako takový úplně hotový a jako pomalu země zaslíbená a tak no. Všichni proti jednomu ou jé.
Nežiju, momentálně se nacházíme na neutrálním území, kde jsme cizinci oba a plán do budoucna je navíc Praha, na jeho vlastní popud (dobré prac. podmínky pro jeho obor + byl u nás na Erasmu a prý láska na celý život). Abych mu nekřivdila, on se česky něco málo učí, jenže je to hrozně nevyrovnaný. Jakože on se naučí dny v týdnu a barvy a ode mě očekává plynulou konverzaci se svými rodiči. wtf.
Ono už neplatí, že se do MHD nemá nastupovat s jídlem a pitím, které se může rozlít nebo ušpinit spolucestující? Bývaly doby, kdy by řidič někoho s kelímkem v ruce klidně z tramvaje vyhodil.
Ja vôbec neviem kam s tým, ale pred chvíľou ma odrovnala známa s tým, že už som stará na to aby som počúvala hip hop ![]()
![]()
![]()
What?
Hlavne ma zarazilo to "Už si stará na". Dodávam, že nemám ešte ani tridsať. A tvrdenie, že by som vo svojom veku! mala počúvať už niečo iné je na facku.
Ja taky, bojim se rict kolik mi je, abys mi nerekla, ze ja uz tedastara jsem![]()
Ve 40 jediné dechovka a chystat se pod drn
Nevim jestli uz jsem to nepsala, ale z detstvi si pamatuju, ze kdyz si moje 40leta matka koupila neco na sebe, povazovala jsem to za vyhozeni penez, pac v tom veku je to snad uz jedno))
![]()
To je fakt na facku, někdy s dětma (dcerou)
"Mami, ty už jedny podzimní boty máš".
Hele ale mě to třeba nikdy ani nenapadlo, mámě počítat boty (nebo si myslet, źe už je na nákupy stará
), naopak, říkam jí ať si to koupí, když se jí to líbí ![]()
tak nějak jsem to čekala: oni frantíci jsou v tomhle ohledu dost podivní, řekla bych jazykově arogantní - neochotní mluvit jiným než svým jazykem (co jsem teda já poznala)... snad z hrdosti na vše "jejich"?
tak snad ses nezačala věnovat němčině - to by byl krach vztahu už témeř v dohlednu ![]()
Ve 40 jediné dechovka a chystat se pod drn
Eště že mi už 40 dávno není! ![]()
Ono už neplatí, že se do MHD nemá nastupovat s jídlem a pitím, které se může rozlít nebo ušpinit spolucestující? Bývaly doby, kdy by řidič někoho s kelímkem v ruce klidně z tramvaje vyhodil.
V tom bych řidiče radostně podpořila! Byť jsou dneska ty kelímky uzavírací, tak nikde není řečeno, že se víčko neodklopí.
Ale protože jsem stará a ničemu nerozumím, nechápu, proč je takovej problém vypít si to kafe někde v klidu. Zrovna dneska ráno jsem na stanici viděla tetinu, která třímala takovej ten velkej jakože kovovej hrnek s uchem, z něhož si v pravidelných a krátkých intervalech přihýbala. Rychle, než přijede tramvaj... To je teda požitek! Určitě v něm měla výtečnou brazilskou kávu ![]()
Já teda taky ke kafi radši klid a nejlíp ještě knížku, než to hltat cestou v davu na ulici. Asi taky už nerozumím světu...
Ja som to s tou kávou to go párkrát skúšala, párkrát som sa oliala a obarila no a už som to radšej neskúšala. A hlavne som nikdy nevedela kam s tým, v MHD sa voľné ruky hodia :D
To je přesný
, taky jsem si párkrát spalila jazyk, protože s tou krytkou nejde poznat teplota a regulovat množství. Navíc za chůze se to stejné nedá použít. Do mhd jsem s tím teda nikdy nelezla.
Tetina snídá cestou do práce, aby ušetřila čas. Kdyby nemusela(...), snídá v klidu doma. Možná snídá aspoň to kafe.. spoustu lidí si ráno ani to kafe nedá.
Já osobně preferuji snídani doma. Taky proto vstávám dřív, ráno potřebuji hodinu a čtvrt. Tedy.. snídám a přitom se maluji, ale bez snídaně bych neodešla. Snídani potřebuju.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí