Evaeva to je hezký :)
Vše o těhotenství a dětech
JJežíš jo, starší děti, to je na Rosťu úplný magnet. Tuhle s nějakým závodil na odrážedle.
dzizisketa on už je v podstatě v jejich věku, teda některých, jsou mu tři. Ale vůbec se nestydí, s každým se hned baví. Navíc jak mám tu desetiletou ségru, tak si rád hraje i s velkýma holkama. Ty už tak nadšené obvykle nejsou;)
NNo to Rosťa je vždycky nejmenší. Ale ho ty větší děti doslova fascinují. Stoupne si k nim, kouká, co dělají a směje se při tom jak měsíček na hnoji. A když s ním začnou mluvit nebo se i více družit, tak září jako sluníčko.
Gumiček dám dokupy dost, díky, to vypadá neškodně.
Televize na malou vůbec nefunguje, sice už umí říct patrola, ale tam někde zábava končí.
Objevila jsem na instáči profil prosimspinkej, kde se píše o dětském spánku. Kdyby někdo chtěl navázat na nedávnou debatu. A také na mě vyskočila laktační poradkyně, která mi před tím rokem a půl fakt pomohla, možná jí napíšu, že kojím ještě furt a na brzký konec to nevypadá.
dynda já jsem co nejvíc zapojovala do "pomáhání". Jakože zkoušel si krájet svoji zeleninu a když ho to omrzelo, tak tu mou dával do hrnce, misky. Dostal vařečku a míchal. Otevřela jsem zásuvku s příbory a přistavila umyté v odkapávači, aby je tam uklidil. Přelejval, přesypával, půjčila jsem třeba trychtýř, cedník a strkal do něj špagety... Všechno zabavilo jen chvilinku a spoušť jsem uklízela dvakrát tak dlouho. Ale dalo se uvařit jednoduchý jídlo. Ale já si teda nekladu velký cíle, jedli jsme jednoduchý jídla pořád.
Na krájení jsem koupila vlnkový kráječ od Tescomy, to bylo fajn. Když povyrostl, dostal dětskou sadu z IKEA. Ale tu bych miminu ještě nepůjčila, je to brutálně ostrý. Pro starší ale parádní, má kulatou špičku a ochranu prstů, držátka jsou pogumovaný a nekloužou.
dzizisketa sleduju oboje už dlouho ![]()
Ona je ještě maličká, ale zase u linky vydrží hodně dlouho. Ale pro syna už by ta Ikea byla, na to jsem zapomněla, díky.
dynda já myslím, že v tomhle věku nejlíp fungovalo to pomáhání, dával věci do hrnce, myl zeleninu,... Ale se synem se v tomhle věku už dalo domluvit ve smyslu, že teď holt musím něco udělat, tak buď si může hrát sám nebo mi pomáhat. Vlastně si ani nevybavuju, jak jsem to dělala, byla jsem ve třetím trimestru, bylo léto, byli jsme hodně venku.
Co se týče televize, tak syn začínal na písničkách.
dynda já zrovna sedim u ikea a objednávám další knihovnu, tak mi na to padla myšlenka :D
Máte nějaký super vychytávky z ikea, co potřebujeme?
žluťásek zrovna teď o víkendu chlapeček hned přistrčil židli k lince a "já sám, já sám!" Tak dostal dva kastrůlky, cedník, vařečku a pár těstovin-vrtulí a jak byl spokojenej! A sotva se otevřela myčka, "já sám, já sám!" Tak podával příbory a říkal "Teplý, teplý!" Baví ho to chvíli, ale pomáhá rád.
Kokoska já jsem vděčná za každou chvíli, nemám velká očekávání ![]()
Moje nejlepší vychytávka je cosi, co se myslím prodávalo jako miska pod květináč asi za dvacku
. Je to plastový čtverec 30 x 30 cm a má rantl tak do 1 cm a vejde se do kallaxu. Je to báječná podložka při skládání lega, hraní s plastelínou, dáváme ji pod domeček z walachie. Mám dvě, ale klidně bych užila ještě dvě další. Jenže nevím, jak se jmenuje, ani jaký má kód a nedaří se mi ji najít. Asi je dost pravděpodobné, že už se nevyrábí, ale kdyby ji náhodou někdo viděl, doporučuju. A dejte vědět.
dynda teď to chci!!
žluťásek v ikei majú dobré kriedy. Ja som ich kúpila náhodne ale každá mamička na ihrisku sa ma pýtala odkiaľ ich máme, že toľko neprášia a nefarbia ruky. Ale tak my sme malomesto, tu nie je veľky výber.
Mrakoplas taky je kupuju pravidelně, jsou bezva. Nedávno jsme někde dostali klasické a úplně jsem byla překvapená, jaký strašný binec z nich je. Ty z IKEA si umím představit klidně i na kreslení doma.
Kupuju tam ráda i fixy, syn si je oblíbil jako mrně, že jsou silné a mají tlustý hrot.
Nemáte zkušenost s jejich akrylovými barvami?
Kokoska potvrdzujem blbé jedenie okolo tohto veku. Moja má 2r 4m a neje už pár mesiacov skoro nič. V podstate žije iba na jogurtoch a mandarinkach a suchých cestovinách. Ešte nedávno zvládala aspoň raňajky, väčšinou vianočku s maslom a acidko, teraz už ani to. Včera neraňajkovala vôbec, dnes tri lyžičky jogurtu.
Spomínam na časy, keď dokázala zjesť tanier praženice, k tomu dve paradajky a pol rožka, pomaly dospelácku porciu kuraťa na paprike atď.
Presne som rozmýšľala nad tým, že či nie je najvyšší čas dať ju do škôlky, myslím, že tam by jedla
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí