Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 11:15

Mohučanka starsi prave zacina frfnat, nedojida a tak, zato mala je ted ve fazi jedl jsem snedl jsem. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 11:25

Zuzuli muzou to byt zuby a i zacatek nejake virozy, kdovi. Dobry je ze reaguje na antipyretika, k Dr. bych nechodila, kdyz si normalne hraje a pije, akorat ji ta cesta zatezi a jeste neco chytnete v cekarne. A pravdepodobne by na male nic nenasla. Kdyz si chces byt jista, muzes do ordinace zavolat (ja bych ani nevolala, ale prekvapilo mne jak continuity zminila moznost ze by Te mohla dr. sprdnout, to mi vubec nenapadlo). Nabizej vic kojeni a sleduj, ono se z toho bud neco vyklube anebo to odezni do 2-3 dnu. Na navstevu urcite ne, manzel-nemanzel. Kdyby teploty neustupovaly po 3 dnech, anebo byly vyssi, pres 39 anebo se Ti neco dalsiho nezdalo, tak s ni za doktorkou zajed. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 11:38

Zuzuli mno utla bych to hned v zarodku. necht si pan otec lekarce zavola a zepta se sam. pokud teda nemate najakou herodesku ktera dite s horeckou posle ven..

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 11:43

Mohučanka syn má rád hrášok a nechce mrkvu, v polievke, na nákupe je reklamné dieťa 'mama, ja milujem mrkvu, mnaaam, kúp mi mrkvu, prosiiim', a teraz som sa dozvedela, že Zuzanka nemá rada hrášok, ale má rada mrkvu, neinšpiroval sa teda ani jedným

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 11:57

žluťásek tyto neznám, my měli tyhle

(Nejde mi bohužel vložit obrázek). No pisou tempery, ale na topení to mame pořád jinak barvy krásné, syte. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 12:15

bosibori syn má teraz 2 roky a 4 mesiace, má 11,5kg - už dlhodobo. Do výšky rastie, ale je štíhly a oproti ostatným deťom akoby šľachovitejší, pevnejší, neviem ako to popísať. Nemá veľmi zásobu detského tuku nikde okrem tváre a trošku na rukách. V roku nemal ani 9kg, oblečenie pre 6 mesačné deti nosil dlho, lebo som mu nezapínala body medzi nohami a nevadili mi kratšie rukávy. V 15 mesiacoch bol sám od seba viac menej vegetarián, mäso vzal na milosť občas, na kilá jedol ovocie, pečené zemiaky a bral teda na milosť cestoviny s omáčkami. Zo zeleniny jedol len mrkvu, pil UM. Mal obdobia, kedy mi aj 2-3 týždne za deň vypil 4 fľaše mlieka a zjedol trochu ovocia a zemiakov, potom zas dni, kedy som myslela že praskne čo sa tak pučil jedlom. S kamarátkou máme deti narodené týždeň po sebe, jej syn má o 2,5kg viac hoci je len o pár cm nižší. Druhá kamarátka má o 3 mesiace mladšie dievčatko, ktoré je od syna o cca 5cm vyššie a vážia rovnako. Každé z detí sa stravuje úplne inak, zje iné množstvo stravy, inak dosahovalo míľniky v hrubej aj jemnej motorike. Fakt by som toto neriešila. a aby som nezabudla, syn mal v 15 mesiacoch 5 alebo 6 zubov, keďže prvý sa mu prerezal až niekde okolo roka...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 12:24

Kokoska ja by som to nejak extra neriešila a ponúkala obľúbené jedlá zároveň s tým, čo nechce - len aby mala možnosť to ochutnať a nezabudla. My trebárs doma točíme fakt asi 10-12 jedál, ktoré viem, že syn zje. Cestoviny s omáčkami alebo naslano s tvarohom, zemiaky s mäsom, boloňské špagety, asi 4 druhy polievok. Vždy má možnosť sa najesť z toho čo má rád a ja si overujem, či náhodou nezaradil do jedálnička novú potravinu. Inak kravské mlieko nechce, stále mu dávam UM, jogurty a syry pritom zbožňuje. Ovocie zje takmer akékoľvek (vždy si môže vybrať to, na čo má chuť), zeleninu surovú nechce vôbec, ale má rád varenú mrkvu a kyslé uhorky, tak mu dávam tie...

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 12:38

DrowRanger 10-12 jidel? Zlaty voci! Ono to nijak ani resit nejde, proste se mu neco nabidne vedle toho, co ji, a on to nechce a necha na taliri, pripadne zkusmo kousek ožvejká a vyplivne.

No nic, ja jsem jen zjistovala, jak je to jinde, protoze dcera z nej zacina byt trosku na nervy s tim jidlem. Tak ji potesim, ze neselhava jako matka

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 12:43

Kokoska možno som napísala aj veľa, ja sa teda aktuálne na jedlo nemôžem veľmi sťažovať - v jasliach vraj zje aj to, o čo doma ani pohľadom nezavadí, keď som s ním cez obed doma, varím to čo zje. Raňajky a večere má podľa toho čo si vyberie, už rozumie keď sa ho pýtam s čím chce chlebík, vie si vybrať jogurt na ktorý má chuť a popravde mne je celkom jedno, že sa tlačí suchým pečivom, kukuričnými chrumkami ak zje dosť ovocia a vypije mlieko, to by mu malo podľa mňa pokryť tie základné potrebné živiny. Ale trebárs minule rodičia doniesli husacie hody a moje dieťa jedlo len mäso a zajedalo to kyslou uhordkou. Lokšu, chleba ani kapustu nechcel. Samozrejme mu potom bolo  v noci ťažko a od tretej sme boli hore .

Ale mával aj obdobia, kedy nejedol takmer nič alebo len 2-3 veci, prípadne nepil mlieko, trvalo to aj niekoľko týždňov. Vtedy som si tak vravela, že hádam vie čo robí (a väčšinou sa ukázalo, že sú za tým zuby alebo nejaké nachladenie).

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 12:44

Kokoska Ríša jednu dobu nejedl maso, ale jedl "špagety s červenou omáčkou" - na smaženou cibulku jsem vyklopila konzervu rajčat, zredukovala, rozmixovala. To jedl. Takže do těch rajčat jsem mu přidala vždycky kousek masa, pečené kuře třeba a rozmixovala dohromady. Nebylo to poznat a snědl to. Tak možná ještě zkusit to mixované, ne jen mleté. Pokud teda jí něco, s čím se to namixovat dá.

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 12:47

Pinot Noir on to maso nejak citi nebo co. Vcera mel par kousku brambor, ktere lezely na nasich stouchanych se slaninou, aby se to udrzelo v teple. A prebiral to jak Popelka hrasek, nektere snedl, nektere vyplivnul. To uz teda byl na ranu, ale udrzely jsme se.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 12:49

Kokoska pokud ozvejka a vyplivne, je to ještě ta lepší varianta. Je naděje, že jednou to ochutná a spolkne.

Moje děti nechtěli ani ochutnávat, mladší doteď. 

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 12:49

DrowRanger zuby je jedna z moznosti, porad nema petky, ale uz to trva dost dlouho.

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 12:50

continuity jo, nadeje umira posledni

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 13:24

continuity podle popisu se mi právě zdá, že by to mohl být akryl. Asi je zkusíme, cena fajn, ty výtvarné věci tam mají dobré všechny.

Temper máme zásobu, ty protentokrát vynecháme :) 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 14:13

Kokoska příšerka (2R a 4m) taky posledních pár měsíců nejí moc maso, a předtím zas jedla převážně maso. A už od léta se stravuje v režimu šelmy v savaně - 2x v týdnu sní na co přijde a další dny to asi tráví nebo co, protože je schopná fungovat třeba na 1 rohlíku a misce borůvek nebo nakrájené salátové okurky. To, že se ty dva jídelní dny se obvykle shodují se dny, kdy je tu babička nebo je ona u babičky je určitě jen náhoda

Maso se snažím nahrazovat vývary a zahušťuji je kromě zeleniny třeba červenou čočkou.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 16:05

Zuzuli 

Bych manželovi vysvětlila, že dítě právě vykazuje jeden z příznaků covidu . U syna jsme proříznutí prvního zubu poznali podle odřeného jazyku. U obou dětí jsem zažila 2 - 3 dny v horečkách, ze kterých nic nebylo, stane se. Ale kamkoliv ven, natož na dlouhou cestu, bych ji fakt nebrala. Ty číslované nemoci taky jsou infekční

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 20:01

Zuzuli No spis az bude mit manzel horecku, taky ho vem po navstevach;-)

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 20:04

Pinot Noir Prosim te, co jsi udelala s tim kousajicim Viktorem? Ta nase kouse uz tak dva mesice, nekdy se ji povede poradnej stisk, a dneska me hryzla tak moc, ze jsem z toho chytla hysterickej zachvat (coz je spis ukazatel mych nervu nez sily toho kousnuti), ale hrozne moc to bolelo:-D.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 20:06

Karja 

Hele, u nás kousání nějak teď přešlo samo. Ona asi ví, jak to bolí od té druhé, ne?