Evaeva jo, taky má svoje momenty. Půl hodiny řve, že jsem vyšla do patra s ložnicemi první, ačkoliv jsem mu řekla, že jdu nahoru a on odpověděl, že si bude hrát dole ![]()
Vše o těhotenství a dětech
moora on je totiž střed vesmíru ![]()
Syn dokáže taky někdy zahysterčit nebo se přes den špatně probudit a pak pláče. Nějak se ukázalo, že někdy pomůže nabídnout mu pití. Spíš než na žízeň mu to asi pomáhá vystoupit z té situace. Teď už si někdy i řekne, že chce napít, aby se uklidnil, nebo přímo řekne, že se nemůže uklidnit. Pak nabídnu přitulení a to funguje dobře. Jinak nemá smysl na něj mluvit, jenom se to zhoršuje. Ale stejně mu vždycky řeknu, kde mě najde a ať přijde, až bude chtít. Teda spíš zakřičím, aby mě slyšel.
A na môjho syna nič z tohto neplatí, okrem tulenia, čo sa zas koľkokrát nechce mne, keď som rozzúrená do biela. Súťaženiu vôbec nerozumie, vždy sme vsetci prví a víťazi. Začali sme s tou prvou spoločenskou hrou, na kocke bol znak pre návrat späť, zvládol to, prvé zvieratko v cieli malo dostať najväčší koláč, tak nie, jeho zvieratko má malé bruško a stačí mu ten menší. Nechať ho samého, nech sa vyplace/ukľudní, to nehrozí, chce byť stále so mnou. Minulý týždeň plakal, lebo chcel, aby tie papierové loďky, čo sme v marci (!) pustili dole potokom, sa vrátili. A nič nepomáhalo a vyhnúť sa takému hysteraku nemám ako.
Pinot Noir je skvelý, ako si to užíva
letfenixa loďky ma pobavili, má dobrú pamäť. ![]()
U nás to bolo to isté, časom to prejde. Jen mladšia plynule prešla do predpubertalneho odvravania. Ale je to stále lepšie ako tie hysteraky.
Potrefenáhusa Podle me zalezi, jak kdo mluvi. Ja mluvim dost vulgarne a expresivne, takze tu hranici mam jinde a musim se fakt hlidat, zvlast pred detmi a I celkove pred cizimi lidmi. I v praci to nebyla zadna legrace, ono je to ,,na hovno,, je proste mnohokrat nejvystiznejsi!
Jezis ted to zni, jak kdybych byla zhavej adept do Vymeny manzelek pro zvyseni sledovanosti:-D. Ale tak hrozny to asi neni;-)
ja si slovnik hlidam, ale doma se kolikrat neudrzim. Dost pomohlo, ze syn zacal chodit zas do skolky. To odpadla pulka stresovych situacich a jsem pak v klidu i potom. Tenhle 3/4 rok byl narocny v tom, ze jsme byli porad vsichni doma, generovalo to dost trecich ploch (starsi zacal zarlit na mladsiho, snazi se jakoby opanovat cely prostor) a kriku a priznavam, ze me velmi vycerpavalo muset se porad ovladat, jak z toho clovek nemohl ani na chvilku ven a musel byt porad vsem k dispozici. Takze obcas se zkratka konal vybuch žumpy, no.a zas nas to ceka.
Gatita No a myslis, ze ho do skolky po Novem rocd nedas?
Prosim vas, nejakej.sirup na kasel pro kojici, co se muze? Cibuli s medem nedavam teda. Ale kdyz se to vezme kolem a kolem, kojim jen vecer a v noci, tak treba to uz nevadi a muzu ledaccos?
Uz mi zbyl jen kasel a unava, a ta je silena. Uspim mensi, zapinam pohadky a jdu si aspon na hodinku lehnout a v klidu vypit cah. Jak naskocim zase na ty celodenni smeny fakt nevim.
Karja pozri Stodal
dynda já bych ráda vybudovala nějaký takový zvyk, ale zatím bez úspěchu
letfenixa zhruba jako když syn brečel, že nenapadl sníh
Karja hele muzes vsecko bych rekla...ono to s tim kojenim a lekama neni tak horky(na kasel, boleni hlavy a tak). Pres den vubec a vecer si to vem nez zacnes kojit nebo hned jak dokojis. Ale sirup na vykaslavani se stejne pred spanim nebere.
Ze jo, tak super, ja uz brala Mucosolvan, ale radsi jsem se zeptala. Ono je rozdil asi plne kojenej novorozenec a rocni dite. Tak se tesim, trochu se zfetnu;-)
Karja já bych teda zvážila spíš lékaře. aspoň telefonicky. neže bys nemohla nějaký sirupy, to v klidu jo, ale takovej zápal plic ti sirupík nepořeší
Karja já bych se těch léčiv taky nebála.
Viktora konečně přešly noční vylučovací pauzy a už pár dní (možná už týdnů?) spí celou noc. Od té doby, co vypadl z postýlky a odmontovali jsme bočnici, tak ještě lépe, sice ho slyším párkrát za noc zabrečet, ale vždycky se sám uklidní a vzhledem k tomu, že hračky jsou ráno přeházené nebo dudlík na opačné straně pokoje, je jasné, že si v noci klidně vyleze, pohraje a ráno o to déle spí! Před den odjakživa usíná tak, že ho položím a odejdu a minimálně dvě hodiny chrní. Zkouší zavazovat tkaničky, čistit si zuby, napodobovat a učit se různé praktické činnosti, když jdeme ven, trpělivě sedí a nechá se oblékat a obouvat, JÍ JÍDLO! Od jeho narození se mi stále více potvrzuje, že pokud má někdo jen takové dítě/děti, musíme být v jeho očích my, zoufalé matky individuí jako je Ríša, totálně neschopné! ![]()
Karja jestli ji nezavřou, tak jo. My jsme byli hrozně dlouho fakt opatrní, sušili jsme si syna doma a říkali si, že aspoň budem víc v klidu z hlediska té epidemie, když se vídáme s těmi prarodiči a tak..... no, víc v klidu jsme rozhodně nebyli. Syn teď je tuším druhým týdnem ve školce a úplně ožil. O sobě ani nemluvím:) Hele, ani doma tak nehudruju.
Pinot Noir tyo to je super! ![]()
Pinot Noir :-D:-D
viktorka_od splavu To nemam, ja mam jen kasel;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí