Karja Mucosolvan hlavně jen přes den, na noc to chce spíš Stoptussin nebo něco, co ten kašel zastaví. (A taky záleží, jestli něco vykašláváš, jestli to není jen suchej kašel, aby ten "bagr hlenu" měl vůbec co bagrovat)
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir to je dítě z katalogu! ![]()
Dcera tuhle ráno přišla do ložnice a já koukám, jedna dlaň obarvená fixkou na červeno a druhá na oranžovo. Prý se v noci nudila ![]()
Manžel na to řekl, že je to "super kreativní", ale myslím, že byl spíš rád, že mohl nerušeně spát.
Pinot Noir máš skvelých synov ![]()
Pinot Noir zrovna sem jdu s tím, že jsme byli u zubaře a proběhlo to úplně super! Malej teda samozřejmě řval, na což zubař zahlásil, že tak je to správně, že má mít pořádně otevřenou pusu
a starší byl úplně nejvzornější, nahlas pozdravil, posadil se, ani necekl, na požádání udělal aaaaaa, nehnul sebou, přebral pochvalu a obrázek, poděkoval, řekl nashledanou a šlo se na procházku. Uf, život se začíná obracet k lepšímu! Tak držím pěsti, ať vám to dopadne co nejlíp.
Malenge takhle to s Ríšou proběhlo před rokem, slíbený volný výběr v Pepcu asi zabral, ale na jaře jsme vynechali a teď už se zase cuká a odmítá tam jít... No uvidíme! Tvůj je šikulka ![]()
Aranel Pinot Noir on už byl vzorný i na jaře a teď už si opatrně povoluji doufat, že snad by to mohlo zůstat
že se ty scény už nevrátí. Minule jsem ho uplatila cukrárnou, zmrzlina zabrala. Tentokrát už byl důležitý sám od sebe, že ukáže bráchovi, jak se to dělá. Umí být fakt sladkej !
Karja já dočítám s hrozným zpožděním, ale chtěla jsem napsat, že dítě, co kousalo z lásky, jsme taky měli. Takže jsme se poměrně dlouhou dobu vyhýbali pusinkám. Prostě jen obejmout. Což teda vypadalo tak, že když se dítě blížilo k rodiči, tak ten poměrně panicky volal "objímat, jenom objímat", protože když chtěl dát pusu, tak prostě kousnul. Takže jsme se několik měsíců objímali a pak to nějak přešlo.
A k té scéně, že velká malá najednou poslouchala jako hodinky, to je teorie mého muže, když je na děti sám, tak říká, že nejlepší je hned na začátku srovnat a oni pak zbytek času poslouchají jako hodinky.
jemu to teda funguje ![]()
MaeGandal já myslím že je to dobrá strategie z toho pohledu, že pokud ty děti nenecháš "rozjet", rozdovádět.. tak to fakt může fungovat. maminky většinou jak už toho mají plný zuby tak se nechají jaksi unášet situací a-.. tím teda rozhodně nekritizuju, jen konstatuju, protože to dobře znám![]()
MaeGandal Hele, ja si myslim, ze strategie nejlepsi je, dobreho pomalu a hodne menit!:-D Ono pak zacinaj deti vymyslet, presne uz jim nestaci, ze se jde ven, ale musi se vzit pulka domacnosti s sebou a jeste ta spravna! Kdybych s nima chodila dvakrat za uherskej rok, tak jsou rady, ze jsou rady. Proto bych rekla to tem chlapum funguje;-)
Karja navíc aspoň u nás to funguje tak, že když je má na starosti muž, tak se věnuje jen jim. Zatímco já ještě třeba vařím, uklízím a odbíhám věšet prádlo.
Evaeva jo, v tom bude ten zakopany pes:-) pripomina mi to jak se muz divi, proc mi to rano tak trva, kdyz vstavam minimalne o pulhodiny driv a kolikrat odchazim pozdejc.. "zkraslovacim" proceduram pritom venuju tak max 10 minut:P
Karja keď som šla minule so synom autom od svokrovcov, tak ma protiidúce auto tak oslepovalo diaľkovými svetlami, že som skoro zletela do priekopy. Vybehlo zo mňa niečo na spôsob: ty vy*ebaný, skur*ený imbecilný ko*ot. S patričnou intonáciou, nasadením aj hlasitosťou. Zozadu sa celých 20 minút ozývalo: koko*. S riadnym dôrazom na to t/ť. Syn si to záľubne opakuje už niekoľko dní, občas v situáciách kedy to fakt nečakám, nežným a milým hláskom. Fakt mám problém udržať kamennú tvár a nereagovať, len dúfam, že to čoskoro prestane...
viktorka_od splavu minule jsme někam šli a večer mi muž říká, že jsem (já a to dítě, co šlo se mnou) vypravovala přes hodinu. A já mu nadšeně říkám No, že jo, byla jsem rychlá. A on Já myslel, že to bylo fakt dlouho! :D
Asi potřebuju povzbudit. Byla jsem ve školce na hovorové hodině kvůli nástupu do školy příští rok. Dcera je na začátku října, teď má 6let a dva měsíce. Počítala jsem najisto, že příští rok půjlde do školy, toto beru v podstatě jako odklad, ale ve školce mi doporučili ještě počkat další rok. Prý je dcera neprůbojná, nesmělá, neřekne si, co potřebuje (to mě celkem překvapilo, myslela jsem si, že už to tam zná a je dávno otrkaná, doma a mezi těmi co zná je hlučná až až), má špatnou všelijakou tu motoriku, nepozná první hlásku ve slově, má tuhou ruku...
Takhle by šla do školy skoro v osmi letech a byla by třeba o dva roky starší než některé děti. Sice má jen 111 cm a 16 kilo..
Asi jsem něco zanedbala, rozhodně teda neumí číst ani psát, jen se tiskacím podepsat, ale je přece ještě dost času na to aby to dohnala.
Mulen do dubna daleko, lecos se může změnit. Průbojnější asi nebude, zřejmě má takovou povahu, to ostatní se dá ještě potrénovat. Nemyslím, že si cokoli zanedbala. Až se budou blížit zápisy, nechala bych ji vyšetřit v PPP a uvidíš, co ti řeknou. I kdyby to nakonec na odklad bylo, svět se nezboří.
Mulen ja sa do tohto veľmi nerozumiem, ale nerobia sa posudky detí kvôli škole pred letom? Veď za takmer rok sa toho môže strašne veľa zmeniť, ako si môžu byť istí, že dcéra nebude do školy o ten necelý rok zrelá?
Mulen za a) je do nástupu do školy ještě spousta času. Za b) Určitě bych se zašla poradit do poradny, akorát u nás se čeká na termin měsíce, tak se tam objednej zavcas.
Pokud má špatnou jemnou motoriku, kup ji k Vánocům ty různé vlnkovaci sešity - a trénujte. Na první písmenka je dobrý třeba slovní fotbal, to se dá hrát i v autě. A uvidíš za dva měsíce, jak to pomohlo, ale pokud ti doporučí odklad ve poradně, asi bych to uvazila, není to žádná katastrofa, ani selhání. Pořád lepší než ji nechat opakovat první třídu, jak se přihodilo sousedovic holčičce.
DrowRanger Evaeva no právě mě to přišlo dost brzo, ale ve školce se tvářili přesvědčeně, že by jí odklad prospěl. Zas nechci, aby se ve škole trápila.
Jako dokud mi to neřekli, tak mě ani nenapadlo, že by v září nenastoupila, má takové ty úkoly pro předškoláky a ty plní ráda, myslím, že se docela těšila.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí