Mulen Ještě je dost času, někdy udělají v tom posledním roce obrovský skok. Určitě PPP.
Ale toho odkladu se taky bát nemusíš, už proto, že dětí fakt šestiletých nastupuje čím dál míň.
Mulen Ještě je dost času, někdy udělají v tom posledním roce obrovský skok. Určitě PPP.
Ale toho odkladu se taky bát nemusíš, už proto, že dětí fakt šestiletých nastupuje čím dál míň.
continuity slovní fotbal je dobrej tip
, do poradny už jsem psala, do měsíce se ozvou s termínem :)
Mulen pokud má ráda ty úkoly, tak to je kazdopadne dobré znamení. Vůbec bych teda neřešila nějaké čtení a psaní, moje děti uměli pár písmen, maximalne napsat svoje jméno. A to doslova.
Sweet Potato continuity trochu mi odlehlo
, kdo ví co teda bude za půl roku, za rok
Mulen no právě, třeba bude pandemie za námi, ale třeba ne a než aby prvňácek chodil do školy sem tam, je možná nakonec lepší ten odklad. ,
continuity to jsem si taky říkala, že mi je líto letošních a loňských prvňáčků...
Mulen my máme super věc na ty první písmena ve slově, je to inspirovaný montessori pedagogikou. Říká se tomu písmenkova komoda a může to být třeba organizer na šroubky nebo jiná šikovná věc se spoustou přihrádek. Na každý suplicek napíšeš jedno písmeno a postupně ji pak doma plnite drobnostmi od toho písmene. Syna to hrozne bavilo, máme tam hodně blbinek z kindervajec, všelijaké dekorace a ozdobičky, co mívají v květinářství, máme hodně malych figurek zvířátek apod. Často si s tím syn hrál, všechno to vysypal, pohrál si s tím a zas ukládal zpět.
Nebo robotí řeč, to je i legrace a zároveň úplně nenápadné učení. Syn zatím když píše sám, tak hodně ještě vynechává samohlasky. Ale když mu nějaké slovo slabikuju nebo krátké hlaskuju, tak už si z toho umí složit slovo.
žluťásek fíha, to asi nedám. Přiznám se navíc, že mám k tomu kinderbordelu a podobně drobným věcem navíc averzi, ale hroznou (asi nějaká odnož koumpounofobie
)
ale ta robotí řeč.., to bylo právě taky, že neumí s písmen složit slovo, to budem trénovat. Dík![]()
Mulen Když byla dcera malá, udělali jsme si doma na čtvrtku abecedu. Něco podobného jako je tohle

ale dcera k tomu něco namalovala nebo přilepila, protože zas tak dobře nemalovala. Docela ji to bavilo vytvářet a u každého písmenka bylo něco, co už znala. Učitě jsme tam měli nějaké těstoviny, oříšek, kaštan, figurku kočky, list ze stromu...
Mulen neplaš se a vyčkej jara, vyspívají mílovými kroky, má ještě čas překvapit! A na jaře bude i jasněji kolem covidu. Teď se jen objednejte do PPP, ale neber to jako zázračné rozlousknutí problému, i v PPP se můžou úplně minout, případně ti otestují děcko, sesumírují plusy a mínusy (velkoryse pominou jejich důležitost) a požádají tě, ať se laskavě rozhodneš o nástupu sama..
Tak to proběhlo u nás.
já teda koukám, co by mělo umět dítě, NEŽ jde do školy... Nějak jsem měla za to, že učit se poznávat písmena / skládat z nich slova / učit se číst je náplň první třídy?
Mulen nepotřebuješ žádné komplikovane udelátka, kup prilezitostne písmenkové magnety na lednici, stojí to necele dvě stovky.
Ale začla bych těmi hrami, nebo třeba co nejvíc slov na nějaké písmeno, slovní fotbal na ovoce, zeleninu, stromy, oblečení. Můžeš začít hned dnes večer, nepotřebuješ k tomu nic.
moora to nepotřebuji, měly by jenom poznat na jaké písmeno začíná konkrétní slovo. Alespoň nám nic jiného neříkali. Rozhodně dítě nemusí umět skládat z písmen slova.
moora taky zírám. já ve školce uměla napsat akorát N, a ještě obráceně
číst a psát jsem se bez problémů naučila až ve škole
moora já to ani nečtu, resp. hned vytěsňuju, stresuje mě to.
moora já to ani nečtu, resp. hned vytěsňuju, stresuje mě to.
no presne. To bych si do ukolnicku mohla k treniknu "r" a "ř" a cvikum na plochy nohy pripsat jeste dalsi seznam cinnosti. Nejhorsi na tom je, ze mi to pak akorat vsechno vrta hlavou, ale nejsem moc schopna na necem realne zapracovat. Dnes jsme cvicili asi po mesicni pauze, to byla zas nepohoda a brek na dve hodiny (kvuli 5 minutam hraveho cviceni. Ale je to povinnost, coz je u nas mega problem).
Nicmene mi prijde fajn, ze jsou ty deti ve skolce pod nejakou kontrolou, jako rodic jsem za jejich podnety rada. Ale byt @Mulen, tak bych jen zvazila tu ppp a sem tam procvicila tu "tuhou" ruku. Vse ostatni prijde nejspis samo.
Mám takovej nevzdelavaci dotaz, nemate prosím vás někdo tip proti postupnymu tvrdnuti (hlavně dětských) bavlnenych svetrů? Po par vypranich je to nenositelny, přitom ty nový jsou úplně měkký
Potrefenáhusa machadlo?Dela se i na detske veci.
Zarinya jaký machadlo? Používám buď tierra verde nebo redenej ocet a to vliv nemá
Potrefenáhusa tierra nevim co je,ale ja kdyz dam ocet tak to pradlo je tuhe.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.