Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 17:48

Zarinya a jaký machadlo teda? 

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 17:50

Mne doporučoval někdo kyselinu citronovou na tuhý vkladaci látkový pleny, tak to asi zkusím ponořit do toho, ale to tierra verde machadlo je na bázi kyseliny citronový a to tvrdost neodstranilo

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 17:52

Potrefenáhusa no,asi se ti to nebude libit,ale zkus lenor soft.Mekkost zarucuju.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 18:01

Potrefenáhusasusicka nepomaha?

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 18:07

711990 nepomáhá, vono to asi casem tak jako degraduje nebo co

Zarinya prosim te a mas zkušenost s tema bavlnenejma svetrama, nebo je to jenom obecný doporučení, ze avivaz změkčuje?

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 18:09

Potrefenáhusa jako uplne to vidim, jak to popisujes, ty ztvrdly svetry. Tak leda jeste pridat do prani sodu, ale to bude stejny jak ta kyselina. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 18:10

Potrefenáhusa tak ja peru vse v machadle,krom rucniku,ty v octu.Ty jsou jak dratenka.

A jeden cas jsem davala jen ocet na obleceni a po case to proste bylo tvrde a svetry elektrizovaly.Z machadla jsou krasne mekke,no.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 18:14

Potrefenáhusa a neperes to v mydle? mydlove vlocky ci neco podobnyho? uplne obyc prasek, malo, hodne vody a pak susicka. to mydlo mam vyzkousene ze mi to delalo, susicku jsem teda tehdy nemela. na avivaz bych se...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 18:16

Taky vám přijde, že je hrozně lehký podlehnout "svodům" televize? Že se prostě přijde z venku, dítě si v klidu zaleze k pohádce, člověk si normálně vybalí nákup, poskládá do ledničky, ke svačině připraví wafle s ovocem a šlehačkou, uvaří si kafe, sedne si k němu, vypije si ho!, zkontroluje mejly, internety a když má hotovo, pozve dítě ke stolu.

Místo obvyklého scénáře, kdy se už ode dveří musí nezbytně nutně běžet štrachat nějaká mašinka, která je zrovna akutně potřeba - mámo najít!, nákup se vybaluje půl hodiny za vydatné asistence dítěte, do toho random hulákání - kapesník! napít! jídlo! mlíko! kuličky!, rozsypaný těstoviny po zemi, lego zapíchnutý v noze ... ke svačině je nakonec banán, kafe v lepším případě studený k večeři ... 

Jako já se snažim to nedělat (dneska to bylo součástí polední dohody, už si všechno pamatuje, hajzlík), ale tak nějak nevím, jestli nejsem zbytečně sama proti sobě

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 18:21

MP Meri já to dělám běžně, ale vím, že jsem tu v menšině. Nebo spíš zcela osamocena . Ale nevidím to jako problém, i tak se jim věnuju dost. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 18:23

na avivaz bych se...

​Ja ji nikomu nenutim,jen to vyresi problem,ktery tu byl napsan.

At se Potrefenáhusa rozhodne sama.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 18:31

MP Meri ja podlehla az ted za casu korony. Byli jsme tak opatrni, ze jsme syna neposilali do skolky, ani kdyz to slo. A kdyz jsem pak potkavala mistni matky, tak se mi div neklanely, jak jsem dobra. Ze ony by pry nevedely, co s detmi cely den delat. No co asi

Snazim se to drzet cca na 90 minutach denne max. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 18:51

MP Meri tyo, ja jsem matkam jejichz deti byly ochotne se koukat na televizi normalne zavidela!

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 18:54

MP Meri televize (jim jam obzvlášť) mi hodně zlepšila život. Když se narodil mladší, starší měl zrovna období vstávám mezi 5-6, což po celonočním kojení fakt chceš, aby se do ložnice přiřítilo tornádo a vzbudilo zrovna uspané mimino. Takže byl naučen odplížit se do obýváku, pustit si tlapkovou patrolu a v tichu vyčkat příchodu matky. No a pak má možnost pustit si něco nejdřív v 18:00 a u toho jíst večeři. Po večerníčku se koupě a jde se číst pohádka. To už jsem většinou šťastná, že ještě žiju  trochu mě mrzí, že mladší taky kouká, starší televizi do dvou let skoro neznal, ale tak holt je to tak, no...

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 18:56

Potrefenáhusa kupuj mikiny

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 18:58

MP Meri v klidu

Kdyz to přesvihnes, bezpečně to poznáš, protože to začne být kontraproduktivní. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 18:59

Pinot Noir Asi do toho pujdu s tebou, no tak prece te v tom nemuzu nechat samotnou

viktorka_od splavu Zajímavý, na moje dítě to funguje fakt jak to pověstný tlačítko turn off. Ze sebevětšího chaosu, řevu, hysterie je prostě nabídka - nechceš pustit pohádku? prostě okamžitý intstantní vysvobození. Usuší slzy, sklidí hračky, rychlostí blesku zapluje na gauč a klidně 30-40 minut o něm nevím. Což bohatě stačí, abych se nějak zregenerovala, poklidila, nadechla se a připravila na dlaší kolo

Snažím se s tím teda fakt šetřit, vlastně to používám převážně když mám videocall do práce a musím i reagovat a fakt se nehodí, aby mi do toho někdo hulákal - mami, záchod!

Ale celkově je to fakt lákavý ...

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 19:07

MP Meri ja za sebe jsem fakt rada, ze televizi nemame, dite zatim zna jen lezecke a jine outdoor filmy, takze zadny mainstream. A i tim setrime jako safranem:) zatim to jde, no. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 19:18

MP Meri tak dokud je ochoten televizi po těch 30-40 minutách vypnout a jít dělat něco jiného, tak dobrý

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 19:46

viktorka_od splavu teď peru v jelinkovi, ale je to obecnej problém, my několik tady těch bavlnenych svetru dostali/máme zdedenych, takže ztvrdly už u někoho jinyho, ale z různých zdrojů, myslím, ze je to spis vlastnost. 

ted jsem koupila jeden novej bavlnenej svetr a rada bych, aby vydržel, jakej je. 

Avivazi bych se spis vyhnula, znamená to nesusit celou varku v susicce, což je zvlášť v zimě u nás celkem problém

Pinot Noir zrovna mikiny mi přijde, ze vidím hezky jenom klucici