Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28609 příspěvků moje polička 28. května 2021 13:46

crazydaisy Mě je z toho fakt úplně špatně. Moje děti vyrůstají v takové podpůrné rodině, všichni je mají rádi, sousedi jsou na ně milí, ve škole jsou na ně milí, babičky, tety, sestřenice....jsou úplně totálně nepřipravené na život!! A když slyším, takové historky, vůbec mi ta nespravedlnost nejde vstřebat. :-(

Offline dzizisketa
9019 příspěvků moje polička 28. května 2021 13:53

Garfie

To jsou naopak dobře pro život připravené, když vědí, že se mají o koho opřít, že jsou milované a znají svou hodnotu. S tím se život a karamboly snášejí daleko lépe. 

Offline Gatita
8668 příspěvků moje polička 28. května 2021 13:56

Mam hroznou radost, ze jsem se nakonec dockala dvou mazlu. Starsi syn na to nikdy moc nebyl, zadne pusinky, vitani a objimani, a kdyz, tak jen s tatinkem. Mladsi je naopak jako stenatko, chodi se casto mazlit. No a ten starsi se to asi nejak naucil! Trva to asi mesic a je to uplne bozi. Kez by mu to vydrzelo, snad jsem to prave nezakrikla. A obcas mi i neco vypravi, driv mi prislo, ze drzi bobrika mlceni. Pred spanim mame takovou chvilku, kdy mu povidam, co jsem ten den delala. On sam mi nikdy nic nerekl, nebo tvrdil, ze nic/nevi/nepamatuje si. No a poslednich par veceru, kdyz jsem otevrela pusu, tak mi do toho skocil a licil mi svuj den ve skolce a tak.  Tak mam radost, zni to jako blbost, ale je to pro me velka vec!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2021 14:06

Já mám taky dobré zprávy. Mladší se krásně rozmlouvá, za poslední týden přidal několik dvouslabičných "opravdových" slov, třeba hačí nebo vlak. Na motorce najednou jezdí jako pán, a to jí ven bereme poslední dva dny, před tím nechtěl venku jezdit. Najednou mám doma dva velké kluky:)

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 28. května 2021 14:16

dzizisketa Máš naprostou pravdu. Líp bych to nenapsala. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 28. května 2021 14:17
Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 28. května 2021 14:26

Gatita ❤️

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 28. května 2021 14:29

A mne trochu vysplouchla nase skolka, mela tam od zari na cely tyden nastoupit mladsi. Tak mi dnes volali, ze muze chodit minimalne do listopadu po, ut a pa. Tak uvazuju jestli je nedat do stejne skolky od zari, berou od dvou let, plus sleva pro sourozence. Takhle skolka je montesori, starsi tam byla jako zelvicka spokojena, ale zase by mi odpadl rozvoz do dvou instituci...

Offline Gatita
8668 příspěvků moje polička 28. května 2021 14:31

crazydaisy ja jsem z toho jako u vytrzeni. Obzvlast u starsiho syna si toho hrozne vazim, je to ted uplne jine. Ono se to blbe popisuje, ale pred nejakou dobou jsem mela pocit, jako by se mi nejak vzdaloval, nic mi nerikal, moc me nevyzadoval, pokud vylozene nepotreboval s necim pomoci, a to mu byly treba tri roky a byl jeste jedinacek. Mela jsem fakt strach, ze se to jeste prohloubi, az se narodi sourozenec. No ale ne, nakonec ta materska a byti doma treba k necemu prispela. Ja se za posledni dobu dozvedela tolik veci, kez by mu ta sdilnost zustala.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2021 14:36

rasaNori no, ten dovoz do jedné instituce ti to hodně ulehčí. Z tohodle pohledu bych to zvážila. Jinak by mi pro dvouleté dítě tři dny přišly až až, zvlášť pokud je šance na navýšení.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 28. května 2021 14:39

U nás ta sdílnost vydržela i do dospělosti. Dodnes, když je radost nebo starost, tak se svěří. Já je nikdy nesoudila, nekritizovala. Jsem taková jejich vrba s případnou pomocnou rukou, pokud o to stojí.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2021 14:43

Gatita my jsme o ty společné večerní chvilky sestěhováním dětí přišli, ale věřím, že se zase vrátí, až si mladší úplně zvykne.

Ale starší mě teď hodně hodně překvapil. Včera, když jsem mu říkala o babiččině úmrtí, přišlo mi, že to vůbec nepobral. Ale dneska povídá, že se mu bude stýskat a že chce, aby se znovu narodila:). Čímž teda vzniklo dilema, zda ho mám brát na pohřeb. Včera jsem měla pocit, že je to zbytečné, ale teď nevím. Bude tam jen rodina, ale já budu potřebovat svého muže u sebe.

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 28. května 2021 14:49

Evaeva to bys ji musela videt. Byla tam v utery se segrou jen na dopoledne, po obede jsem ji musela odnest jinak bych ji od tama nedostala. Pak byla vcera i se spanim, a odpoledne me vitalo vysmate dite, jen jsem nesmela naznacit ze odchazime. Dnes jit nemela, ale kdyz starsi zamirila ke dverim, tak mi mala udelala takovou scenu, ze tety rekly at ji klidne necham, ze to je v pohode. Pristi tyden nema chodit, jsem zvedava jak to udelam

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2021 14:54

rasaNori jestli se ti ta druhá školka zdá dobrá i pro malé děti, dala bych je spíš na jedno místo.

Offline Garfie
28609 příspěvků moje polička 28. května 2021 14:57

dzizisketa No snad máš pravdu. :-) 

rasaNori Prosím tě, vol jednu školku, fakt ti to ulehčí život. Nejen vyzvedávání a odvoz, ale i takové ty praktické věci, objednávání obědů, různé slavnosti, vánoční besídky...

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 28. května 2021 15:18

Evaeva ja bych ho vzala, ale samozrejme udelej jak citishodne sily!

Jinak Tonda zacal rikat "mamiii" a je to fakt rozkosny, zatim to davkuje po troskach:D

Offline Garfie
28609 příspěvků moje polička 28. května 2021 15:26

Evaeva S tím pohřbem těžko poradit, ani nevím, kolik mu přesně je. Jak říká 711990, udělej, jak to citíš, ale já bych ho spíš nebrala. Pokud máš pocit, že má potřebu rozloučení, můžete si udělat nějaký malý obřad doma, třeba zapálit svíčku u fotky, nakreslit jí obrázek, nebo tak něco

I když tam bude jen rodina, může to být hodně emočně vypjaté, zvlášť pokud budeš ty hodně smutná, může ho to vzít i druhotně. Když mi zemřel táta, dceři byly cca dva a půl, nebrala jsem ji tam, pohlídala ji u mě kamarádka. Vlastně jsem ji nebrala ani na pohřeb mojí babičky, to už byla starší, tak kolem pěti let myslím. Manžel od sestřenice venku vozil kočárek a postaral se o všechny tyhle malé děti. Ale byla na karu a tak, myslím, že to stačí. 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 28. května 2021 15:33

Garfie tohle mi vubec nedoslo. Ve me se to pere, libi se mi aktualni skolka, ta samostatnost, pristup k detem, pratelsky vztah s majitelkou, celkove prostredi, jak venku tak uvnitr. U te druhe skolky vubec netusim jaka bude, takze se mi nejak vnitrne nechce davat dvoulete dite nekam, kde netusim jake to bude. A segru tam taky mit nebude, budou kdyztak kazda v jine tride/skupine. Ach jo. Diky za rady, tobe i @evaeva. Musim to promyslet. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2021 16:09

711990 Garfie je mu tři a půl, brát ho nemusím, tchýně pohlídá oba syny. Nejlepší by bylo vzít ho jen na kar, ale to nepůjde, to by musela tchýně jet s námi a celkově je to zbytečně komplikované. Asi ho vezmu třeba na ukládání urny nebo na hrob, když budu mít pocit, že to potřebuje. Díky tomu, že tam bude jen pár lidí, žádné další děti tam nebudou, jen ségra a sestřenice a těm už je dvanáct a asi to nebudou prožívat moc dobře.

Offline letfenixa
10929 příspěvků moje polička 28. května 2021 16:27

crazydaisy to je také pekné, že nesúdis svoje deti. Ja som si dnes opäť vypočula, v čom všetkom je moja výchova zlá (vo všetkom).