Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38979 příspěvků moje polička 28. května 2021 22:05

Jos mne nakonec nejvíc vyhovovalo navalit mimino na sebe. No ale stoucham do ni furt nebo chodím koukat, jestli se zveda perina

Offline letfenixa
10929 příspěvků moje polička 28. května 2021 22:08

MPLee je to hrozný zážitok, tak zaplatpanboh, že je všetko v poriadku. Tiež som dávala monitor aj do kočíka, ale toho na balkóne, vonku nie, tam som na syna stále pozerala.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 28. května 2021 22:08

711990 no už teď je mi jasné, že hned tak do svého pokoje nepůjde. Ona by to zvládla, ale já ne  A asi jsem ráda, že jsme to teda poprvé zažili až teď, na začátku by mě to položilo totálně. U Tondy se to už neopakovalo? 

Jos já se s ním naučila fungovat docela rychle. Samozřejmě parkrát jsem ho vypnou zapoměla, ale většinou se spustil takový tichý odpočet a ještě jsem doběhla zpátky včas. Ale naostro už ho znovu zažít nechci. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 28. května 2021 22:23

MPLee nn pak uz se to nikdy nestalo, tuk tuk:) monitoru sem se dokazala vzdat az tak kolem trictvrte roku, to zacal spat se mnou v posteli:D

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 28. května 2021 23:06

MPLee Uf, to muselo bejt hrozný. Mně se zrovna dneska podařilo na zapnutej monitor zapomenout, to se mi nestalo snad od šestinedělí. Zcela výjimečně totiž zůstal malej celou noc v postýlce, jinak si ho nad ránem vždycky nechávám u sebe. Už jsem monitor poslední dobou moc nepoužívala, ale zas jsem se začala bát (poznámka o osmiměsíčním dítěti se SIDS ve zdejší diskuzi). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2021 00:23

Jos no jo, kluci spí ve své postýlce od narození, nějak nám to vyhovuje. Mě se líbilo, že to světýlko jsem mohla kontrolovat z postele:) I když starší syn chrápal tak, že by ani nebyl potřeba. Někdy jsem ho taky zapomněla zapnout, ale spíš to bylo součást rytiny. Dudlík, zapnout monitor, počkat na pípnutí a jít;) Jedna ségra jako mimino hodně trpěla na laryngitidy, mamka vždycky vzpomíná, jak čekala, jestli se nadechne, když měla nějaký výpadek, ona by mi ani nedovolila monitor nemít;).

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 29. května 2021 08:12

K dceri take prestoupil.chlapecek z Waldorf.skoly ve 4.tride.

Maminka ho vychvalila, skola ho moc nechtela vzit. Doporuceni z byvale skoly skvele.

Takze pise jen tiskacimi.Cist neumi a matika tez nic moc. Ucitelka ho doucuje a na  nektere hodiny odchazi do nizsich rocniku a k asistentce.

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 29. května 2021 08:19

Nedavno jsme meli mezinarodni debatu na tema Waldorf a Montessori - skupina lidi pracujicich ve vyzkumu v chemii z ruznych  zemi. A vsichni tyto alternativni skoly pro sve deti zamitli presne z techto duvodu a i kdyz jsme se shodli, ze pro nektere deti to muze byt fajn. Naopak nektere deti potrebuji tlak a postrcit k vykonu (a k temto se vetsina techto lidi priradila). 

Shodli jsme se, ze klasicka skola kombinovana predvadenim pokusu,  ruznymi projekty je nej. Bylo to brano z pohledu chemiku, mozna pro jine zamereni je to lepsi.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 29. května 2021 09:07

MPLee jak je teď tvoje malá "velká", teda kolik má měsíců?? V prvním půlroce můžou být dýchání i srdeční akce ještě nestabilní, nezralé, takže se to může stát- můžou mít krátké pauzy v různých situacích. Pokud by se jí opakovaly pauzy 15-20 vteřin, řešila bych to s pediatrou. A jinak velmi tlapkám, nějakou zvláštní náhodou mě zrovna tohle u našich dětí nestresovalo, měla jsem a mám jiný situace, z nichž se mi svírá srdce...

Offline Sweet Potato
40603 příspěvků moje polička 29. května 2021 09:10

crazydaisy Tos tedy nedala do vhodného vlákna.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. května 2021 09:12

MPLee strasny zazitek,moc ti preju at se nikdy neopakuje a na hysterii mas narok.Hlavne,ze to dobre dopadlo.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. května 2021 09:13

letfenixa moc me mrzi co musis prozivat s tvoji mamou a je mi moc lito,ze nedokaze ocenit co pro ne delas.

Offline Potrefenáhusa
38979 příspěvků moje polička 29. května 2021 09:42

Jinak k tomu stouchani a pozorování periny, jestli se zvedá- já se šla tuhle podivat a z periny trcel vystrcenej ukazovacek, čeho se dockam priste? 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 29. května 2021 09:48

Potrefenáhusa Vystrčenýho prostředníčku. Bohužel se mi nepodařilo zachytit.

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 29. května 2021 10:25

To se nad tim rodice nezamysli, kdyz dite na konci prvni tridy neumi cist nebo aspon slabikovat a pise jen tiskacim? To fakt cekaji do 4. nebo dokonce 6. tridy, co to jako udela? Nechapu.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. května 2021 10:27

Kokoska no verej tomu modelu, tj. ze dite je prirozene zvidavy a bude se chtit vzdelavat....akorat ze nektery deti nejsou

Offline Potrefenáhusa
38979 příspěvků moje polička 29. května 2021 10:29

Kokoska ono tam to vzdělávání neprobíhá lineárně, takže ta možnost kontroly je proste horsi, protože s normální zakladkou ty znalosti nejde takhle snadno porovnávat 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 29. května 2021 10:30

711990 ale jako ctyri roky a vic? Ja si to fakt neumim predstavit. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. května 2021 10:34

Kokoska no jako ja taky ne, ale asi jak se dostanes do ty 'sekty', tak je tezky se z toho dostat ven.