Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 28. května 2021 16:46

letfenixa To mě mrzí. Pokud to jsou připomínky od rodičů nebo tchánů, tak máš pár možností, jak to řešit. Buď si to s nimi vyříkat, co ti vadí a proč nebo ty řeči ignorovat a pokud ani to nepomůže, tak omezit kontakt na nezbytné minimum. Přesně tento vývoj měl můj vztah s tchýní. 

Offline JankaM
3125 příspěvků moje polička 28. května 2021 17:41

Prosím je tu ještě někdo, kdo dal děti do nejbližší školky a nijak nezkoumal přístup, vybavení, metody atd? Nebo se mám jít opět stydět?

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 28. května 2021 17:47

JankaM ja. Proste som ju nahlásila do našej sídliskovej škôlky 

Offline Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 28. května 2021 17:50

JankaM mám dvě školky stejně daleko, jedna je mnohem vyhledávanější, všichni, koho přijmou obě školky, volí tuhle. Náš kluk se nevešel, šel do té s horší pověstí, no a trauma jsme řešili rok a jenom díky skvělým učitelkám v té lepší školce to o rok později překonal a školku teď miluje. Vybavení, metody a styl jsou zcela podružné, ale pověst a zkušenosti stojí za zjišťování. 

Offline Garfie
28609 příspěvků moje polička 28. května 2021 17:59

JankaM Já, stejně tak škola, tam to přitom každý řešil, minimálně pět lidí se mě ptalo, kam půjdou děti do školy, podotýkám, že bydlíme prakticky před školou. Školka je asi pět minut pěšky, do druhé nejbližší to mám dvě zastávky autobusem. Vůbec jsem nechápala, proč se mě na to lidí ptají. :-) S odstupem teda trochu rozumím, že jsou horší a lepší ústavy a možná, kdybych měla dva stejně daleko, tak o tom budu nějak přemýšlet. Tehdy mě to ani nenapadlo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2021 18:01

JankaM my máme v docházkové vzdálenosti těch školek pět, takže jsem se snažila vybrat tu nejlepší. I vzhledem k tomu, že syn jde až téměř ve čtyřech, tak měl šanci se dostat všude. Jestli jsme vybrali dobře, uvidíme v září.

Offline JankaM
3125 příspěvků moje polička 28. května 2021 18:02

Pinot Noir chápu, samozřejmě pokud by se dítěti ve školce nelíbilo tak to řeším, asi jsme měli štěstí.

Offline brrr
12382 příspěvků moje polička 28. května 2021 18:19

JankaM Já, máme ve vesnici jen jednu školku i školu, takže nebylo co řešit. Školka je perfektní a škola není o nic horší než okolní, ba naopak.

Offline letfenixa
10929 příspěvků moje polička 28. května 2021 18:49

crazydaisy je to moja mama, povedala som jej to miliónkrát, je to hrach o stenu. Kontakt sa obmedziť nedá, iba ak by sme sa presťahovali ďaleko. Ďakujem za účasť.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2021 19:15

letfenixa v tomhle případě fakt jedině to pouštět jedním uchem tam, druhým ven. Sama si říkala, že nechceš matčinu výchovu opakovat, takže je to vlastně pochvala;)

Offline letfenixa
10929 příspěvků moje polička 28. května 2021 19:30

Evaeva aj tak sa na to dá pozerať

Niekedy je fakt ťažké vybočiť z naučených vzorcov. Moja mama očakáva okamžitú poslušnosť. Možno som to už písala, keď som sa zamestnala, tj v 23 rokoch, kolegyňa má o niečo požiadala. Okamžite som prerušila, čo som robila a išla spraviť to, o čo má požiadala. Ona sa na mňa pozerala neveriacky, že veď to nemusím hneď. Ale 23 rokov výchovy "že musíš" človek zo seba len tak nevygumuje. A aj tak je zvláštne myslenie, že úplne stále mi hovorí, ako si to ONA predstavuje, že to mám ja spraviť a ja sa stále snažím jej oponovať a robiť si po svojom. A stále to robí a robiť bude.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2021 19:53

letfenixa jo, ty vzorce chování jsou v člověku hodně zažrané

Offline Karja
44883 příspěvků moje polička 28. května 2021 20:13

JankaM My máme jednu, tak není co řešit. A velkoumalou tam vzali. Už jsme s tím ani nepočítala, protože kamarádky o půl roku starší holčičku nevzali, těžko říct proc, tak jsem si říkala, že jako matka na rodičovské mám také smůlu. No asi jak nás párkrát potkali, viděli me zoufalství. Ale té kamarádky je mi líto, i jiné mladší děti za stejných podmínek vzali. 

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 28. května 2021 20:27
Reakce na JankaM:

Prosím je tu ještě někdo, kdo dal děti do nejbližší školky a nijak nezkoumal přístup, vybavení, metody atd? Nebo se mám jít opět stydět?

​Ano, já Bohužel shodou okolností to byla školka waldorfská... pro mě zásadní výhoda anžto sídlila hned ve vedlejším baráku (a netrvali na přesný minutě příchodu!)...  "bohužel" proto, že na ni nenavazovala stejná základka, takže mladý pán se namlsal slušnýho zacházení a pak v první třídě (obyčejný školy) dost čuměl

Online rasaNori
8874 příspěvků moje polička 28. května 2021 20:40

barbucha a to je dalsi obava co mam, ze decka si zvyknou ze to jde v pohode vsechno a ve skole narazi... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2021 20:46

rasaNori chápu. Na druhou stranu mi přijde lepší narazit později než ve dvou letech:) A i ve škole můžou mít skvělou paní učitelku.

Edit: to mi spíš přijdou problematické různé ty alternativní základky v tom, že když se vyskytne problém a potřebuješ dítě dát jinam, může být problém s tím, co v tu danou chvíli umí. Měla jsem jednu vzdálenou známou, která měla syna ve waldsdorvské škole. Bohužel se stal obětí šikany, škola to nedokázala vyřešit k její spokojenosti a ona narazila na to, že kluk ve třetí třídě psal jen tiskace a podobně. Samozřejmě by to všechno do konce docházky dohnal, mě mnohem hlubší znalosti jiných oblastí, ale tohle dost komplikovalo přestup na klasickou školu.

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 28. května 2021 20:50

rasaNori 

No jo, ale co naděláš, takovej je život. Já jsem se pak pídila po waldorfský základce, ale otvírali ročník jednou za čas (tehdy, nevím jak je to teď) a ještě kdovíkde přes půl Prahy... takže z toho nic nebylo. Možná je to ale dobře, protože nevim jestli by se s tím všeobjímajícím přístupem naučil aspoň číst a psát

Nicméně děti si zvykaj dobře a kdo s tím má větší problémy, jsou spíš rodiče Protože já lezla po zdi v tý normální škole (po každodenním čtení poznámek a uloženejch trestů, případně po konzultacích s učitelkama) a mladej pán chodil vysmátej... 

Hele ale není ve dvou letech na školku nějak brzo? Že jsem zahlídla že u vás je berou...

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 28. května 2021 20:51
Reakce na crazydaisy:

U nás ta sdílnost vydržela i do dospělosti. Dodnes, když je radost nebo starost, tak se svěří. Já je nikdy nesoudila, nekritizovala. Jsem taková jejich vrba s případnou pomocnou rukou, pokud o to stojí.

​jsi skvělá

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 28. května 2021 20:53

barbucha jo zrovna ve waldorfu je kapku problem, ze se stava, ze dite v paty tride neumi poradne cist, psat a tak. Takze bud rada:D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2021 20:54

barbucha můj kamarád chodil dokonce i waldorfský gymplu, hrozně si to pochvaloval. On byl takový ten klasický typ hrozně inteligentního kluka, který lehce pokulhává v sociálních oblastech.