Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 28. května 2021 20:55

Včera v noci se nám rozeřval monitor dechu. V tu chvilku malá opravdu nedýchala, nadechla se, až když jsem jí v naručí odnášela z postýlky. Spala hodně tvrdě, probrala se jen do polospánku a hned znovu usnula. Nebyla cyanotická, nic. Celou noc jsem nespala a jen se klepala, aby se to nestalo znovu. Volala jsem ráno jako správná hysterická prvomatka i doktorce. Ta mi jen zopakovala, že v hlubokém spánku může dýchat pomalu nebo tak mělce, že to monitor vyhodnotí jako problém a že je to normální. Asi je to normální, ale dobře mi z toho není. Bojím se další noci, zvedat jí jako hadrovou panenku z postýlky bylo strašně strašný. Já jsem čekala, že se o ní budu moc bát, ale zaskočilo mě, jak paralyzující pocit to nakonec je. Do teď vlastně nebylo proč se bát. Pardon za výlev, ale musela jsem se svěřit, všichni v okolí to berou jako nic, že jim monitory řvaly každou chvilku, nebo je vůbec neměli. Muž sice ráno jednu desku monitoru nacpal i do kočárku, ale vysvětlení doktorky ho vrátilo uplně do zenu. A já od doby, co malá usnula jen sedím a čumím do zdi a chce se mi brečet. 

Online rasaNori
8874 příspěvků moje polička 28. května 2021 21:00

barbucha je, ale ja mam desne socialni deti, co se se mnou doma nudej, a na to abych s nema objizdela akce v sirem okoli nemam uplne prostor. Jednou tydne teda starsi beru do zoo, nebo na hory. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 28. května 2021 21:03

MPLee jezisi:(( tlapkam moc

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 28. května 2021 21:08
Reakce na 711990:

barbucha jo zrovna ve waldorfu je kapku problem, ze se stava, ze dite v paty tride neumi poradne cist, psat a tak. Takze bud rada:D 

​Jsem. Myslím že ten prezent by se  - za slušnýho zacházení  - nenaučil ani podepsat! Jako když byl malej tak jsem řečený slušný zacházení vítala... ale potom...

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 28. května 2021 21:15

barbucha ale teda sranda stranou, do skoly kde uci moje maminka opravdu prestoupilo ve 3.tride dite z Waldorfu, ktery neumelo cist a psat

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 28. května 2021 21:17
Reakce na rasaNori:

barbucha je, ale ja mam desne socialni deti, co se se mnou doma nudej, a na to abych s nema objizdela akce v sirem okoli nemam uplne prostor. Jednou tydne teda starsi beru do zoo, nebo na hory. 

​Tak uvidíš. Asi společnost uvítaj... já jsem každý dítě vrazila do školky až ve čtyřech (a těšila jsem se na to jak malé děcko ), ale mezitím jsem fungovala jak babysitter pro široký okolí, brala jsem si haranty kamarádek na chalupu na léto aspoň - ten kolektiv neni úplně k zahození, potřebujou to. Stará matka holt neni takovej parťák

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 28. května 2021 21:17

MPLee jo jinak mne se totez stalo, kdyz byly Tondovi asi 2 tydny. Taky se nastesti hned probral, ale od ty doby jsem byla na ten monitor hrozne fixovana a jestli dejcha, kontroluju doted a nejsem kvuli tomu schopna spat v jiny mistnosti. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 28. května 2021 21:21

MPLee Já tě chápu. Já nikdy žádný monitory neměla - ještě nebyly. První syn byl hodně spavý mimino, že mně ho všechny matky záviděly. A já, když spal už dlouho a tvrdě, tak mu přikládala zrcátko k puse v panické hrůze, jestli ještě dýchá. A to i v noci s baterkou, místo abych si v klídku spala. Druhej syn mi to vynahradil. Nespal skoro vůbec, kontroly nebylo třeba.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2021 21:21

MPLee muselo to být hrozné, vůbec se ti nedivím. Buď ráda za monitor.

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 28. května 2021 21:24

711990 

No já bych se nedivila. Voni jsou tak sluníčkový... ale jako vocuď pocuď: Chceš se naučit psát? Nechceš? No tak ne... přece ti nebudem křivit tvou dětskou dušičku, máš jiné kvality!

Teda nějak se to nakonec snad naučit musej předpokládám, ale pak je to honička asi.

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 28. května 2021 21:30

crazydaisy 

Taky jsem monitory nezažila... já do nich chodila dloubat jestli se pohnou

Offline dzizisketa
9019 příspěvků moje polička 28. května 2021 21:32

Evaeva

Waldorfskou základku i gympl máme u baráku, chtěla jsem dodat heč, ale nevím. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 28. května 2021 21:32

nonemy Ale nejsem, kdepak. Akorát jsem takovej empatickej blázen a snažím se vcítit do situace toho druhýho. A docela si pamatuju, co mi kdy hrozně vadilo apod. Například se teda hodně snažím nedávat nevyžádaný rady - to je asi to nejtěžší. A vždycky mě překvapí snacha, která i nějakou radu nebo názor ode mě chce.

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. května 2021 21:33

MPLee To zni strasne! Muj syn mel po narozeni trochu problemy s dychanim a vic ho hlidali, ale pak se to hned upravilo. V porodnici jsem se nebyla schopna s tim monitorwm dechu szit, vzdycky jsem vyndala dite, donesla si ho do postele a rev pristroje. To po cisari fakt chces. Pak se mi to vecne stavalo doma az jsem to za par dni vzdala a monitor uz nikdy nepouzila. Ale kamaradka taky rikala, ze davala i do kocarku, ze jinak byla strasne nervozni a tohle ji pomahalo se aspon trochu vyspat. 

Offline Karja
44883 příspěvků moje polička 28. května 2021 21:36

Jos Já to měla stejně, dokonce jsem ho měla i instalovaného, ale nezapinala, já se to fakt vůbec nenaučila s tím fungovat.

Offline Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 28. května 2021 21:38

MPLee chápu tě, valili jsme pro monitor cestou z porodnice, myslela jsem, že ho nepotřebujeme, ale v porodnici jsem zjistila, že bych asi bez něj oko nezamhouřila. Nikdy nehoukal naštěstí, byla bych z toho taky vyřízená. Takže soucítím. Bude to dobré

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2021 21:40

Jos my ho u druhého taky používali i do kočárku, měl problémy se srdcem a doporučil nám to doktor. Ale já si nejsem jistá, jak moc to funguje, když třeba fouká vítr nebo se ten kočárek třese, jak jede. Jinak na to vypínání si člověk za chvíli zvykne, pak už jsem to dělala automaticky.

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. května 2021 21:54

Evaeva Jenze ja ho pak zapominala i zapnout . A maly spal vetsinou v posteli mezi nami, takze se nedal pouzit. Ale urcite to je dobra vec, to vubec nerozporuju.

Offline Potrefenáhusa
38978 příspěvků moje polička 28. května 2021 21:59

MPLee moc tlapkam, musel to byt hrozny zážitek 

Offline Potrefenáhusa
38978 příspěvků moje polička 28. května 2021 22:01
Reakce na 711990:

barbucha jo zrovna ve waldorfu je kapku problem, ze se stava, ze dite v paty tride neumi poradne cist, psat a tak. Takze bud rada:D 

​to ke ale pravda, kolega bral dite z waldorfský školy asi v 6.tride a byl dost zděšenej