Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 30. května 2021 18:03

Evaeva už je, od Vánoc nejí. Ze dne na den přestal jíst spoustu jídel, která jedl pravidelně. Nejí žádné ovoce ani zeleninu, brambory, ani přesnídávky, kapsičky, žádné mléčné výrobky. Jen suché pečivo, ale musí to křupat, suché těstoviny, rýži. A před spaním mlíko z flašky. Strašný.

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 30. května 2021 18:13

Antje jojo, polivky dve lzice, beee, drobecky neciii (zavarka), maso neji ze zasady, brambory ma rad opeceny, ale dneska asi nemely tu spravnou barvu. Dopoledne jsem pekla kolac, ochutnal ho jeste vlazny a beee, je v nem vajicko! (Byla to merunka). Odpoledne chtel kolac, ale beee, ohrat! Koupat se nebude, beee huci vetrak (je tu nejaky centralni, kdyz to kdokoli v dome pusti, je to slyset v cele stoupacce)

Online Gatita
8668 příspěvků moje polička 30. května 2021 18:19

Pinot Noir ja myslela, ze V. je dobry stravnik, aspon jsem nabyla ten dojem z prispevku? Kazdopadne teda to musi byt narocne, mit 2 nejedliky. U nas se to tak rysuje. Jeste pred dvema mesici to do mladsiho padalo, 250 g prikrm v nem zmizel za par minut...a ted? No radsi pomlcim. Zuby, to musej bejt zuby. 

Edit - docitam.aha. no tak u nas se vyvoj jevi podobne

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 30. května 2021 18:19

Pinot Noir to je ten nas malej!! Jedl lososa se zeleninou a vsechno mozny do cca dvou let, najednou zlom a propaguje vegetarianstvi a sacharidy. Matka je na nervy, uklidnuju ji zdejsima historkama

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2021 18:38

Pinot Noir Kokoska no okolo těch dvou let se to často mění. Je to blbý, ségra byla taky takový nejedlík, sice ne vybíravá, ale mikroskopické množství. 

Offline Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 30. května 2021 18:41

Gatita u nás se to s Ríšou malinko obrací k lepšímu, nejí teda moc pestře, ale ty porce už aspoň nejsou úplně miniaturní, můžou obsahovat maso, plus sní docela hodně ovoce. Ve školce prý nejí nejhůř, takže to mě trochu uklidňuje, co se té domácí jednotvárnosti týká. Viktor jí opravdu jen to, co jsem psala a už to trvá skoro půl roku. Ale věřím v podobný vývoj jako u staršího, takže z toho nejsem úplně na nervy. Už jsem si asi zvykla.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. května 2021 18:51

Každej zná svoje dítě nejlíp, to je jasný. Proto nikdy nic neříkám, ale v duchu trochu kroutim hlavou  Jít domu s uknouranym dítětem je samozřejmý, ale tahat dítě uprostřed zábavy, ze teda jedeme domu (s odkazem na to dítě) ... ale chápu. Já mám to štěstí, ze syn je fakt tvárná guma, pokud by byl unavenej, stačilo by ho prinejhorsim položit vedle sebe, pustit mu pohádku a pak ho uložit někde do koutku a bavit se dal  Na to teda většinou nedojde, ale jde to. Jako mimino ho stačilo hodit do šátku a taky bylo vyřešeno. Spal teda celkove vždycky spis mizerně, ale myšleno ze se v noci budil co hodinu na kojení, takovýhle akce neměly na nic vliv.  Co já nebohá bych si počla, kdyby potenciální číslo dvě byl nejakej jinej model? Lituju vás moc

Offline letfenixa
10929 příspěvků moje polička 30. května 2021 19:05

MP Meri práve, že s tvojím prispôsobivym synom to nepoznáš, môj tiež najneskôr o siedmej musíme byť doma, aby sme všetky potrebné (preňho) úkony stihli.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 30. května 2021 19:08

MP Meri Já doufám, že naše malá bude taková jako tvůj syn. Fakt bych si to moc přála. Zatím to nejde poznat, ale trénujeme jí vydatně. Jen s tím kočárem je to celé jednodušší. Už s náma spala i ve vinném sklípku... Ale to mimino se prostě strčí do kočáru a spí, no snad to takto půjde co nejdýl. Konec konců, je malá, treba se do kočáru vejde i v 5 letech

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. května 2021 19:08

MP Meri litovat nemusíš, já zas neznám kojení co hodinu.

Ono záleží i na nastavení té rodiny. Když jsem o tom teď přemýšlela, tak starší byl taky docela splachovací, takže by to možná dal. Teď už obavy nemám. Ale za celé ty skoro čtyři roky si pamatuju jen jednu akci, kde jsem nemohla být a mrzelo mě to. A to byl ples a já byla asi tři týdny po porodu mladšího. Jinak vůbec nic. 

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 30. května 2021 19:09

MP Meri ony ti to už přede mnou objasnily, proč se vláčí  domů rozjeté  Dítě uprostřed zábavy. Jinak si totiž pokaziš nejen ten večer, ale dost pravděpodobně i celý další den. A to mi může  nějak zábava trhnout komu Dítě spí od 9 do 8, ten vyhrál v loterii, pokud mu k tomu navíc ještě nevadí večerku  protáhnout, a rano si to dospi, je to double  výhra. Ten Můj vstane v 5, v půl 6, když jde spát v půl 9. A stejne vstane i když jde spát v 11. Vyzkoušeno, opakovat netřeba, děkuji velice.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 30. května 2021 19:12

A když jste tu řešily turistické boty - nevyužil by někdo turistické/ ferratové Garmonty? Jsou s goretexem, velikost 37 ale spíš jsou menší, tak 36, možná i 35,5. Měla jsem je na celých 3 ferratách a po těhotenství je neobuju  Na prodávání asi nemám nervy, zkusila jsem to a dnes jsem dostala vynadáno, že nemám ještě jiné boty na výběr. Přeci si je nepojedou vyzkoušet přes celou Prahu, mám mít ještě tak 2-3 páry a vzali by si ty nejlepší

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 30. května 2021 19:12

MPLee třeba budete Mít štěstí na model ale.s jedním miminem v kočárku to je pohoda. Až se z něj začne sapat, protože nuda a když se nedostane ven, bude ječet a vztekat se, přijdou veselejší časy

Offline Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 30. května 2021 19:13

MP Meri tak ne nadarmo se říká, že v nejlepším se má přestat. U nás je cestou domů řev zaručen, ať skončíme kdykoliv, ale pozdní usnutí má bohužel vliv na celý následující den, někdy i dva, protože oni se vzbudí ve 4:30 a v 6 bez ohledu na to, v kolik šli spát. 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 30. května 2021 19:14

MPLee v kocaru taky kazde mimino nespi

Offline Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 30. května 2021 19:15

Malenge haha, totéž jinými slovy

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 30. května 2021 19:21

Kokoska osobně myslím, že  v těch 2 letech (cca) se něco stane a s jídlem to jde do kopru. Vyzkoušeno na 2 modelech. Jak ja byla šťastná z toho, že mladší krasne od narození jí. Nebojí se ochutnávat, spí pěkné porce. Ted už pár měsíců to nestojí za moc a dost sklouzáváme do stare známé situace, kdy matka vaří a nikdo to nejí. Sice ho musím pochválit, že občas už konečně sní nějaké naše jídlo a ne jen miminí blafy, ale to se povede tak jednou za týden. Chudák já, aspoň se starší v 5 letech konečně začal aspoň trochu slusne jíst, na oba naráz bych neměla síly. 

Offline viktorka_od splavu
49418 příspěvků moje polička 30. května 2021 19:26

Malenge jj uz tu nekdo vysvetloval, ze je to vyvojovy stupen - cca v tech dvou letech se dite osamostatnuje od matky a tudiz by se mohlo treba otravit, zacne byt teda pri vyberu veci k snedku obezretne, narozdil od doby kdy proste duverive snedlo, co mu matka predlozila/predzvykala;-)

Offline Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 30. května 2021 19:28

viktorka_od splavu ale u toho, co už spolehlivě jedly, by ty potvůrky mohly zůstat

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 30. května 2021 19:29

Malenge ja to moc neznam, syn jedl sice malo, ale krome kvetaku a paprik asi skoro vsechno, dcera taky tak od te doby, kdy jedla dospele jidlo, moc nezlobila. Ta spis plivala ty miminci blafy.