Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38979 příspěvků moje polička 31. května 2021 02:17

My máme to dite docela rezimovy asi a já se hodne snazim to podporovat. Přijde mi ten život s režimem mnohem snazší, i s ohledem na plánování dne. To pretazeni je děsný, špatně pak usíná, často se pak budí a vstava brzo, taky se tomu snazim předejít, co to jde. Přijde mi, ze dobrej spánek plodí další dobrej spánek a naopak.

Ona teda odmala spi docela dobře, před 7 naštěstí vstava docela výjimečně, ty hodiny, co tu padaly, by mě spolehlive zabily...4:30, uaaaaaˇ

Offline Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 31. května 2021 04:54

Potrefenáhusa že? Mně už to pomalu taky zabíjí. Budu muset vážně začít chodit spát před půlnocí, ale tím teda úplně přijdu o jakýkoliv čas pro sebe a pro muže

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 31. května 2021 06:43

Evaeva no neni to jeste uplne ono, ale je to mnohem lepsi! :) 

Offline continuity
43525 příspěvků moje polička 31. května 2021 07:23

Potrefenáhusa to rezimove dite ma docela dost výhod, ale i tu nevýhodu s tím, že to musíš dodržet.

Já nejsem příliš režimový clovek (a muž pracující na směny uz vůbec ne), ale se starší jsem se o režim snažila snad tři měsíce. Výsledkem byla akorát frustrace, ani dva dny po sobě se mi nepovedly stejné. S mladší by to možná šlo, ale ona to dala i bez režimu a mladší dítě podle hodinek by domácí organizací akorat komplikovalo.

Takže teď říkám, nejlepší je dítě takové, jako má rodiče. 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 31. května 2021 07:57

Vcera jsem si stezovala na vstavani v 5.30. Hahaha, dneska 4.50

Po obede neusne, takze vecer uz je protivnej. Chodi spat po 7., vcera usnul u vecernicka. Doma spi do pul 7, nejak se nam tu rozbil.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2021 08:03

Potrefenáhusa mě to režimové dítě taky dost vyhovuje. Pokud ho dodržujeme, nehrozí, že se dítě přetáhne proto, že má zábavu a ty si nevšimneš, že je unavené a podobně. Režim jsem udržovala i u mladšího, i když spousta lidí tvrdila, že to nepůjde.

Ale včera jsem je přechválila, dneska vstali v 6.20, což se stane jednou za rok. Tak doufám, že to není nějaká trvalá změna.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2021 08:03

711990 to je dobře, snad se to bude nadále zlepšovat.

Offline Potrefenáhusa
38979 příspěvků moje polička 31. května 2021 08:37

continuity podle hodinek ne, to bych asi taky nedala, možná by nás režim někdo nenazval režimem-já se spis snazim dodržovat dylku bdelych oken, dneska třeba spala do 8, tak nemá cenu ji dávat spát v 10, jako když vstava ve svých obvyklých 7, odpoledne totéž, teď celkem často vynechá odpolední spánek, tak pak musí jít spát driv, jinak hrozí ten pretazenej cirkus, když usne venku v kočárku v 5 a spi hodinu, tak zase nemá cenu ji ukládat v 8

ale snazim se, aby nějaký vyboceni a pretazeni nebyly moc častý, s tím jedním ditetem je to snadný, zvlášť když přes den nic jinyho dělat nemusím, ona se jako mimino budivala 10 minut po odložení, tak jsem s ni pak prosedela hodiny a hodiny na gauci a vyhovovalo mi to, protože u ni fakt dobrej spánek plodí další dobrej spánek a naopak

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 31. května 2021 08:56

Potrefenáhusa to bych mohla podepsat komplet, akorat na zacatku jsme byli misto na gauci v posteli, ale vzdalit jsem se nemohla

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 31. května 2021 09:24

Potrefenáhusa 

Myslím, že to je přechodový režim. U těch maličkých se ty režimy mění vlastně dost často

Offline Potrefenáhusa
38979 příspěvků moje polička 31. května 2021 09:37

dynda to jo, bejvalo to spolehlivější, teď bude asi pomalu přecházet na jeden spánek, jen dopoledne porad nevydrží o moc dyl jak 3 hodiny

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 31. května 2021 09:44

Potrefenáhusa 

Ono jí to s jedním spánkem zase na čas vydrží. Mně dost pomohlo, když se ten jeden denní spánek přesunul za oběd. S dcerou už jsme teď ještě o kus dál = spí později a zase se to komplikuje, protože nestíháme vyzvedávat ze školky staršího.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2021 09:57

Potrefenáhusa obě moje děti spali nejdřív před obědem, když přešli na jeden spánek. Starší chodil spát v jedenáct, tj. po 3,5 h po probuzení, spal do půl druhé, večer vydržel do osmi stejně jako když spal před tím do tří. Po obědě začal spát až se změnou času. Mladšího jsem musela na spaní po obědě přeučit, rušili jsme ho, ale znamenalo to, že ve dvanáct už byl nepoužitelný. 

Jinak já že začátku taky praktikovala délku bdělých oken, až později jsem je dávala spát podle hodinek. Se starším to ani jinak nešlo, ten si fakt řekl, jak kdyby ty hodinky měl.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 31. května 2021 11:11

Haha, jinak se mi to vrátilo, dítě dneska bezdůvodně vstalo v 5:55 ???? Pak mu trvalo dalších 20 minut, než zabral a v 7 jsem vstavala já. Jinak mě ještě napadlo, jestli to částečně neni tím, ze já proste před 7 nejsem vůbec ochotná vstát. Matně si vybavuju, ze měl takový období, kdy se budil dřív, ale se mnou to moc nehne, jsem ten typ, co si radši nechá jezdit autickem po hlave  a on to pak nějak pochopil, ze tak brzo se proste nevstava a teď když už se nedejboze probudí moc brzo, tak většinou zaleze ke mne pod deku a něco si tiše povídá, nebo tak

Jo a taky jsem hrozne slabá v pozorování těch dopadů, to co občas slyším v okolí i tady, jakoze my jsme zažili to a to a druhej den odpoledne kvůli tomu nešel spát, popr. twist na jídlo - predevcirem měl jahody a teď se osypal, tak to bude z toho ... já jsem rada, ze si pamatuju půl dne dozadu a nejsem schopna vyvodit z ničeho nic

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 31. května 2021 11:15

žluťásek Levné knihy mají Gruffala z roku 2017, pevné strany. Je to ten co shnáníš? 

Offline Jos
příspěvků moje polička 31. května 2021 11:18

MP Meri To popisujes me! Syn teda vstane i ve 4 a pak se potacime mezi skakanim mi po hlave a kratkymi spanky. Nekdy vstane v 7 a dele, ale je to strasne nekonstantni. Co a jak to bylo vcera uz taky skoro nevim, vcetne jidla. 

Offline Potrefenáhusa
38979 příspěvků moje polička 31. května 2021 11:19

MP Meri mne třeba nekonečný uspavani a následný neustaly buzení pretazenyho ditete serou tak moc, ze nejsem ochotna to podstupovat moc často, to ten program radši prizpusobim 

Offline Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 31. května 2021 11:25

MP Meri já bych po sobě klidně nechala jezdit autíčkem a pospávala, ale ačkoliv jsme v jiném pokoji, tak vysypávání kostek, mlácení dřevěnými kolejemi a stavění a bourání věží je natolik hlučné, že to budí staršího. Takže se přesuneme o půl páté do přízemí, a tam usnout nechci, co by se dělo se všemi těmi židlemi, stoly, noži a tekoucí vodou si ani nechci představovat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2021 11:56

MP Meri mám to stejně a starší to akceptuje snad od narození. S mladším je to horší, ale vycvičíme ho taky:) Bohužel ho budí starší, co spí spolu a zatím nemá postýlku, že které by vylezl. Starší si klidně půl hodiny povídá, pak se převleče a půl hodiny si hraje.

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 31. května 2021 11:59

MPLee vím, bohužel není. Ten překlad je hrozný, chci tu původní vázanou knihu