Chapou deti s tema kolobezkama, ze by mely stridat nohy? A kdyz to nedelaji, neni to napor na jednu kycel?
Vše o těhotenství a dětech
Kokoska to je ten důvod, proč jí nechci pořizovat. Podle mě ty nohy nestřídají a potom je to dost jednostranná zátěž.
Kokoska naša strieda bez toho, aby som jej to hovorila. Ale strieda teda tak, že ide dlho jednou nohou, potom sa na chvíľu zastaví, keď ju niečo zaujme, a potom keď ide na kolobežku znova, vymení si nohy. Tak neviem ci to staci
Kokoska to mě tedy vůbec nenapadlo. Ale zas nejezdi na tom žádné desítky km. Ja se tedy odrážím taky většinou levou nohou ![]()
Kokoska Myslím, že je to tak, jak píšeš. Ale odrážedla taky nejsou ideální pro vývoj a většina dětí na nich jezdí.
Len to jsem nikdy neslyšela- jakpak to??
marieu Největší riziko vyražených zubů?
brrr možná i něčeho jiného
Synek si to teď na motorce první opravdovou cestu ven naštrádoval rovnou ze schodů dolů. Pomalinku k nim přijel a prostě pokračoval. Ještě že měl helmu.
Mrakoplas Počkej, jakou mini micro? Myslíš decathlon nebo Lidl?
Evaeva My sice máme zahradu, jenže žádnej placek chodníčku nebude betonu:-D. U seger si to fakt užívají, ty mají chodníčky a terasy. A u domu nemáme vůbec žádnou klidnou silnici, před naším domem je z kopce a štěrková, takže to s nimi stejně tahám na hřiště nebo se drkotaj na tím travniku
Len Já jsem tohle konzultovala s fyzioterapeutkou, protože malamala hodně jezdila na tom autíčku když ještě nechodila. A nic neříkala, vlastně teda s ohledem na naturel naší malemale asi chápala, že jsem ráda, že je spokojena. Ale máš asi pravdu, sambo taky furt hledí na to, aby holky hodně chodily, ani na tom odrazedle ji moc nechtěl učit, což já beru jako důležité aby se naučila na kole.
Karja my právě držíme akorát kolo a ty věci, co mu předchází, kluci na tom jezdí rádi, ale mají to jako dopravní prostředek. Na chalupě a u tchýně mají takové věci jako šlapací autíčko nebo třicet let starou tříkolku:), blbnou na tom na zahradě, na trávě.
Evaeva Jo tak šlapací autíčko nebo tříkolku bych taky neporizovala. Ale ségra má ten elektrickej traktor, tehdy nám to přišlo hrozně drahy, ale ten toho užil, fakt se jim to násobně vrátilo, navíc oni mají hrozného divočáka a na tom traktoru se uklidňoval, že si třeba hodinu jezdil dokolečka:-D. Pak už vozil na vlečce všechny holky, segru svoji i moje holky.
marieu Prý můžou být příčinou vadného postavení nohou, pokud na nich děti tráví hodně času. Viděla jsem nějakou diskuzi k tématu a pamatuju si, že se k tomu vyjadřovala dětská fyzioterapeutka, že to je tak skutečně je a že se o tom moc neví. Ale prodávám, jak jsem koupila, jinde jsem se d tím nesetkala. Předpokládám, že pokud na tom dítě jede s rodičem pár minut na poštu a pak zpátky, tak to mít vliv nebude.
marieu Největší riziko vyražených zubů?
![]()
Ještě jsem neošetřovala dítě, který spadlo z odrážedla. Zato jsem ošetřovala pár zranění, kdy dítě spadlo při chůzi a vyrazilo si zuby o chodník apod.
Karja a na to právě nepotřebuješ tu zahradu, protože když už vykopeš dítě na procházku, tak nechceš, aby se vozilo v autě:) Já popravdě trochu lituju, že ta tříkolka není v lepším stavu, protože syn nechce šlapat na kole, přitom mi přijde, že by krásně jel, kdyby se nebál.
Já slyšela v případě odrážedel o neblahém vlivu na kolena, ovšem to by ty děti k těm odrážedlům musely být přilepené, naopak koloběžky a skejty by mohly mít neblahý vliv ne na tu dominantní nohu, ale hlavně na krční páteř. Ale prý se bavíme o každodenním, intenzivním ježdění, ty dětské epizodické túry musí být v poho...
Tvrdí teda doma můj absolvent FTVS, ale on teda má problém i s jednstranným zatížením páteře při golfu
Len aha, to by mě nenapadlo. Mně přišel ten balanc naopak přínosný... díky za osvětlení.
marieu zajedno nejsou asi ani fyzioterapeuti, třeba tady je dobrý rozhovor v dtestu https://www.dtest.cz/clanek-6568/caste-otazky-detska-odrazedla-a-odrazeci-kola
marieu Mě to taky tehdy překvapilo, napadlo by mě akorát, že odrážedlo nebude dobrý u dětí, co chodí po špičkách, tohle vůbec. Asi budu muset brzo učit mládě na kole nebo koupím tříkolku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY