Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 14:41

Karja haha, takhle podane to zni uzasne, nicmene kdyz vim co se tu dovede udat, kdyz jdu jenom do patra zapnout pracku:D na zahrade nam kluci stavi tu stodolu, tak jsem nechala pootevrene aspon okno z kuchyne aby kdyby byl slyset rev at zasahnou a dostali pokyn ze kdybych se do 20 minut nevratila at volaj manzelovi docela koukali. 

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 15:56

Karja to jsi napsala moc hezky. Co je jeden nakousnutý rohlík...

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 17:41

rasaNori Chudáci, maj aspoň děti? Moje děti se ode mě nehnou na krok doma, dneska mi malamala nosila kafe z kuchyňky na záchod, ale když jsme jely na výlet vlakem tak chtěly mervomoci zůstat sedět na perone na lavičce, a ne jít se mnou do automatu kafe,tak jsem zkoušela že jako odcházím, to vždycky zabere a nic....Tak jsem taky řekla nějakým cizím lidem že je tam nechám a myslela jsem že si tak jako budou dělat svoje a kdyby náhodou je třeba napadla nějaká blbost, tak zasáhnou. Ale vzali to hrozně zodpovědně a šli k nim konverzovat:D. Já bych je takhle nechat nemohla nikde, vůbec jako. Občas jsem přemýšlela že když malamala spí, že bych ji dala na chůvu a mohla třeba do školky, i vlastně do obchodu, mně by nešel signál asi jen vevnitř tak je to chvilka, ale ještě to nebylo nutné. 

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 17:44

Pinot Noir No já na tyhlety manýry jsem hodně zvyklá, Velkamala je ofrknuta to i treba hodit na zem, když je naladicka, ale tak dělám co můžu! Já jsem už rezignovana! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2022 17:52

Karja no zrovna na perónu je to blbý. Staršího nechám kdekoliv, on je zodpovědný, patnáct minut doma není problém. Ale s mladším je to horší. Doma ho chvilku nechám, když mu to nevadí. Venku jen, když jsou tam oba. Když mu dám úkol třeba něco hlídat, tak je zodpovědný, odskočit na záchod si můžu. Ve školce jsem bez něj už taky jednou byla, dlouho nemohl usnout a pak už byl čas jít. Vyrazila jsem hned, jak usnul, chůvička funguje jen kousek od domu, byla jsem hrozně nervózní, přitom normálně spí dvě hodiny a musím ho budit. Samozřejmě spal jako dudek, ještě jsme si chvilku hráli venku před vchodem v dosahu chůvičky.

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 18:02

Evaeva No tak tohle je malé nádraží a já šla asi tak10 metru od dveří, zmáčknout knoflík na automatu, pak zase ven a pak pro to hotové kafe;-). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2022 18:05

Karja jo, já věřím, že bys je nenechala mezi vlakyAle ono hrozně záleží na dítěti, starší by tam vydržel na lavičce sedět už jako dvouletý, v takových chvílích byl hodně poslušný. Mladšího bych tam nenechala, ten by šel prozkoumat kamínky mezi koleje

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 18:54
Reakce na Karja:

rasaNori Chudáci, maj aspoň děti? Moje děti se ode mě nehnou na krok doma, dneska mi malamala nosila kafe z kuchyňky na záchod, ....

​... ještě že z kuchynky na záchod a ne ze zachodu do kuchyňky. To je taková reklama, nevím na co, že dítě pořád nosí dospělým v hrnecku vodu, jakoze kafe. Pokazdy to vypijou. Nakonec se ukáže, že to byla voda ze zachodu.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 19:19

Mate prosim nekdo tip, kam v Praze na brunch, aby to nebylo utrpeni s dvouletym ditetem? 

Offline brrr
12370 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 19:22

A já mám dotaz. Kam v Praze v sobotu s dvěmi odrostlejšími kluky. ZOO, ani vláčky ne. Dík

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 19:23

Gatitaa myslis nejakou kavarnu nebo takovy ten brunch jako v hotelich treba? Toho druheho typu jsme byli v Pohostinci v Karline, maji detsky koutek, bylo to ok. Jinak rada chodim do Cafe Tvaroh, maji zahradku nebo The Farm, tam zas maj mini detskej koutek. Oboji na Letne, Tonda si vetsinou jezdi autickama na zemi. Jeste Eska je hodne pro-detska.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 19:44

711990 diky moc! Je mi to jedno, hlavne vypadnout z domu:)) tipy vypadaji dobre, pak bychom sli treba do stromovky, to se uplne nabizi..dobry!dekuju.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 19:46

brrr Muzeum iluzi mozna?

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 19:46

Gatita tak na to je skvely ten The Farm:) vsude ale doporucuju rezervaci

Offline brrr
12370 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 20:02

Solathis Dík za tip, úplně jsem zapomněla, že to v Praze je.

Jo a chtěla jsem do Jeleního příkopu, já ostuda jsem tam ještě nebyla. Tak je co? Zavřený. Jako obvykle.

Mimochodem a tip na nějaký skrytý park by nebyl? Něco jako malostranský hřbitov? I kdyz vlastně i ten bychom mohli zkusit.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 20:10

brrr co zahrady pod Pražským hradem? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2022 20:10

brrr myslím že v arkádách (?) je teď výstava z IQ landie, jestli to mají kluci rádi. Ještě bych doporučila národní muzeum, ale tam bude v sobotu asi narváno, kromě expozic v té staré budově mi přišla zajímavá expozice moderních dějin v nové budově a spojovací tunel. A dole na můstku je muzeum soch z kovu, mně to nijak nezaujalo, ale myslím, že kluky by mohlo. Koukala jsem se teda jen z venku.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 20:32

Kdy těm dětem přestane připadat vtipný zdrhat a věhat do silnice? Karja nečtu  Malá chce hrozně moc chodit sama. Ale to se nedá. Běhá už rychle, chodí skvěle i docela svižně, ale po chvilce se rozhodne, že jde jinam. Změní směr a začne zdrhat. Když jí chytím, tak zhadrovatí a začne ječet. Směrem do silnice běhá s bojovým pokřikem "Nenenene!" A i u toho hrozí prstíčkem  Jsem z ní lehce na nervy. V kočáru řve že chce ťapi. 
Jinak je teď hrozně vtipná a boží. Koupila jsem nakonec na vinred holinky od Crocs, za 100 jsem je tam nemohla nechat. Naučila se je během chvilky obout. Takže celý večer a celé ráno stála u dveří v holinách, ukazovala na kliku a opakovala "ťapi tam, ťapi tam, chci"  A dneska při pokusu o dojetí na nejbližší písek na odrážedle potkala děti od sousedů a zabavila jim koloběžku. Samozřejmě se neodrážela, ale děti ji vždycky poslaly a ona jela a nepadala, to nás dost překvapilo všechny  No a nakonec jsme i krátce vyzkoušeli sedačku na kolo a tu krátkou chvilku byla v té zadní spokojená. Tak snad tam vydrží i na Velikonoce, chceme jet na Třeboňsko... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2022 20:35

MPLee jak bych ti to jenom řekla? Jedno dítě do silnice neutíkalo vůbec, druhé se teď ve 2,5 naučilo zastavit před přechodem, mezi zaparkovaná auta vleze klidně i teď

Malá je teda hustá, ona je fakt napřed celá, ne jen pohybem, ale i mentálně. Boží hříbek v té helmě

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 06. dubna 2022 20:45

MPLee Myslím, že než budeš jezdit s kočárem tak už to dělat nebude a to je hlavní. Malamala by to taky nedělala, jenže ony se prostě vybejkujou navzájem, jakože se postuchujou, trumfujou se kdo víc nasere mámu asi a tak. Když jsou oddělene, tak to jsou vcelku poslušně děti!